Over componentenrapportage voor campagne voor het genereren van vraag

Componentrapporten bieden een uitgebreid overzicht van de componentprestaties in al uw advertenties en campagnes voor het genereren van vraag. U kunt de componentprestaties van specifieke advertenties bijhouden en ontdekken hoe componenten presteren in meerdere advertenties in uw verschillende campagnes voor het genereren van vraag.

In het componentrapport wordt elke component vermeld, zodat u de prestaties van componenten in verschillende advertenties en campagnes kunt vergelijken. Na verloop van tijd kunt u strategische beslissingen over de componenten nemen, zoals welke u wilt rouleren, verwijderen of verbeteren. Hierdoor kunt u componenten maken die waarschijnlijk betere resultaten opleveren.

Adverteerders kunnen veel prestatiestatistieken gebruiken om hun componenten te analyseren. Deze standaardkolommen zijn in uw componentenrapport ingesteld:

Klikken

In deze kolom staat het aantal klikken dat uw componenten hebben ontvangen in uw advertenties voor het genereren van vraag. Als iemand op een deel van uw advertentie klikt, zoals de kop, de beschrijving, de afbeelding, het logo of de call-to-action die naar een externe website leidt, telt Google Ads dat als een klik. Voor video worden klikken die de video onderbreken of een gebruiker naar de weergavepagina van de video leiden, niet geteld als klikken. Ontdek meer informatie over YouTube-statistieken en klikken.

• Er wordt zelfs een klik geregistreerd als de bezoeker geen toegang heeft tot de website, bijvoorbeeld omdat de website tijdelijk niet beschikbaar is. Als gevolg hiervan ziet u mogelijk een verschil tussen het aantal klikken op uw advertentie en het aantal bezoeken aan uw website.
  • Het totale aantal klikken voor alle componenten in een advertentie kan hoger zijn dan het werkelijke aantal klikken voor die advertentie. Dit komt doordat uw campagne voor het genereren van vraag responsieve advertenties maakt met meerdere combinaties.

Voorbeeld

Stel dat er in 5 aangeklikte advertenties 1 kop met 5 verschillende afbeeldingen is getoond. In dat geval ziet u het volgende:

• 5 klikken voor de kop (1 voor elke advertentieklik)
  • 5 klikken voor elke afbeelding (1 voor elke advertentieklik)

Als u beide getallen optelt, is het totaal 10 klikken terwijl er maar 5 klikken plaatsvonden.

Klikfrequentie (CTR)

In deze kolom wordt aangegeven hoeveel klikken de component heeft gekregen, gedeeld door het aantal keren dat de component is getoond.

CTR = klikken / vertoningen

Als u bijvoorbeeld 10 klikken en 100 vertoningen heeft, is de CTR 10%.

Aan de hand van de CTR kunt u nagaan welke componenten het goed doen en welke u moet verbeteren. Elke component heeft een eigen CTR. Meer informatie over klikfrequentie (CTR)

Vertoningen

In deze kolom staat hoe vaak uw component wordt getoond. Iedere keer dat uw component te zien is in een advertentie op YouTube, Gmail en Discover, telt dat als een vertoning. Meer informatie over vertoningen

Tip: Een component wordt soms niet getoond als wordt voorspeld dat andere componenten beter zullen presteren. Als een component meerdere weken geen vertoningen krijgt, kunt u deze misschien beter vervangen door een andere component.

Totale conv.waarde

Deze kolom geeft u een overzicht van de totale conversiewaarde die uw advertentiecomponenten voor advertenties voor het genereren van vraag genereren. De kolom biedt een breder beeld van hoe uw advertentie presteert. Deze kolom bevat alle conversiewaarden waarvan u heeft aangegeven dat ze niet in de kolom Conv.waarde moeten worden opgenomen.

Als de componenten slecht presteren, bekijkt u onze checklist voor best practices en richtlijnen voor advertentiemateriaal om componenten van hoge kwaliteit te maken die waarschijnlijk betere resultaten opleveren. Raadpleeg onze tips en aanbevelingen voor componentenrapportage voor meer informatie over hoe u de advertentieprestaties kunt verbeteren.

Tip: Heeft u een digitaal bureau en bent u op zoek naar meer creatieve inspiratie? Ga naar Create with Google voor meer informatie over hoe u met advertenties voor het genereren van vraag engagement kunt stimuleren via aantrekkelijke afbeeldingen in de feeds van Google.
Opmerking: Componenten van dynamische productadvertenties worden niet opgenomen in componentenrapporten. Deze functie is binnenkort beschikbaar.

Componentenrapporten bekijken voor advertenties in een specifieke campagne

Volg deze instructies om het componentrapport te bekijken:
Opmerking: De onderstaande instructies maken deel uit van een nieuwe Google Ads-versie die we in 2024 lanceren voor alle adverteerders. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon___codemirror_selection_bookmark___.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Zoek en selecteer de relevante campagne voor het genereren van vraag.
  5. Klik in het submenu op het dropdownmenu Advertenties.
  6. Klik op Componentgegevens weergeven in de juiste advertentie.

Wat u in het componentrapport op advertentieniveau kunt vinden

Informatie over uw advertenties voor het genereren van vraag

Helemaal bovenaan het rapport vindt u de status van elke advertentie, de naam en de periode. Als een of meer componenten het Ads-beleid schenden of hierdoor worden beperkt, ziet u dat hier ook.

Effectiviteit van advertentie

Bovenaan het rapport vindt u ook informatie over de advertentiekwaliteit. Advertentiekwaliteit geeft richtlijnen voor hoe goed uw advertentie aan de best practices voldoet. Hoe hoger advertentiekwaliteit is, des te beter uw advertentie kan presteren.

Meer informatie over advertentiekwaliteit voor campagnes voor het genereren van vraag.

Opmerking: Deze optie is op het moment alleen beschikbaar voor beeldadvertenties.

Filters

Als u een lange lijst met componenten heeft, kunt u filteren op status (aan of uit), componenttype en prestaties. U kunt ook de weergave van het rapport aanpassen en het rapport downloaden.

Componenten

In de kolom Componenten ziet u het volgende:

• De content van elke component (zoals tekst of een thumbnail van een afbeelding)
  • Indien van toepassing: de afmetingen van de component (voor afbeeldingen of video)

Componenttype

In de kolom Componenttype geven we aan hoe elke component wordt gebruikt. De volgende itemtypen zijn mogelijk:

• Kop
  • Beschrijving
  • Afbeelding
  • Video
  • Logo
Opmerking: Vergelijk componenten alleen met andere componenten van hetzelfde type. U kunt een slecht presterende afbeelding/video bijvoorbeeld niet vergelijken met een slecht presterende kop.

Bewerken

Vanuit het componentenrapport kunt u rechtstreeks wijzigingen in de advertentie aanbrengen zonder het rapport te verlaten. Als u het statusicoon met de groene stip Green circle icon selecteert, kunt u de slecht presterende component onmiddellijk uit de advertentie verwijderen. Nadat u de component heeft verwijderd, kunt u deze niet opnieuw toevoegen vanaf deze pagina.

U kunt tekstcomponenten ook rechtstreeks bewerken door het potloodje Instelling bewerken, potloodje naast de juiste component te selecteren.

Componentenrapporten voor meerdere campagnes weergeven

Het componentenrapport voor meerdere campagnes wordt gemaakt als u een of meer advertenties voor het genereren van vraag in Google Ads heeft. In het rapport worden alleen actieve componenten weergegeven (componenten in actieve advertenties, in actieve advertentiegroepen en in actieve campagnes die in de afgelopen 30 dagen vertoningen hebben opgeleverd).
Opmerking: Omdat componentgegevens dagelijks worden geüpdatet, worden wijzigingen niet in realtime getoond. componenten kunnen bijvoorbeeld nog in een rapport staan nadat u een campagne heeft onderbroken, maar worden verwijderd wanneer de componentgegevens worden geüpdatet.

Volg deze instructies om het componentrapport te bekijken:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Componenten.
  3. Klik op Componenten.
  4. Selecteer in de subnavigatieopties onder Componenten de optie Componenten voor het dropdownmenu Tabelweergave en Genereren van vraag voor het dropdownmenu Campagnetype.

Wat u in het componentenrapport voor meerdere campagnes kunt vinden

Filters

U kunt filteren op conversies, componenttype en prestaties. U kunt ook filteren op kenmerken zoals componenttype, gebruikt door en componentnaam.

Het componentenrapport voor meerdere campagnes bevat de standaard onderstaande statistieken en property's van uw componenten.

• Componentnaam
  • Gebruikt door
  • Componenttype
  • Klikken
  • CTR
  • Verton.
  • Alle conv. Waarde

Als u nieuwe kolommen aan het rapport wilt toevoegen of kolommen wilt verwijderen, klikt u in de tabelwerkbalk op het icoon Kolommen Een afbeelding van het Google Ads-kolommenicoon om de kolommen aan te passen.

Downloaden

U kunt het componentrapport downloaden om te delen of te analyseren. U kunt het rapport downloaden in veel verschillende indelingen, zoals csv, tsv en pdf, en zelfs als een Google-spreadsheet.

U heeft ook de mogelijkheid om het rapport direct of volgens een planning per e-mail te sturen. Met de planningsoptie zijn verschillende instellingen mogelijk. Alleen geldige e-mailadressen met accounttoegang kunnen de rapporten krijgen.