Kysynnän kasvatus -kampanjoiden elementtiraportit

Elementtiraporteista saat kattavan kuvan Kysynnän kasvatus -mainostesi ja ‐kampanjoidesi elementtien tuloksista. Voit seurata tiettyjen mainosten elementtien tuloksia ja nähdä, miten hyvin elementit toimivat eri Kysynnän kasvatus ‐kampanjoidesi mainoksissa.

Elementtiraportti sisältää kaikki elementit, joten voit vertailla niiden tuloksia eri mainoksissa ja kampanjoissa. Pidemmällä aikavälillä voit tehdä fiksuja päätöksiä siitä, mitä elementtejä kannattaa esimerkiksi vuorotella, poistaa tai parantaa. Näin voit keskittyä sellaisten elementtien luomiseen, jotka todennäköisesti tuottavat parempia tuloksia.

Mainostajan käytettävissä on monia tulosmittareita, joiden avulla elementtejä voi analysoida. Elementtiraportti sisältää oletuksena seuraavat sarakkeet:

Klikkaukset

Tästä sarakkeesta näet, miten monta klikkausta elementtisi ovat saaneet Kysynnän kasvatus -mainoksissa. Kun joku klikkaa mitä tahansa mainoksen osaa (esimerkiksi otsikkoa, kuvausta, kuvaa, logoa tai toimintakehotusta), joka vie hänet toiselle sivustolle, Google Ads kirjaa tästä klikkauksen. Videoiden yhteydessä tämä tarkoittaa, että klikkausta ei kirjata, jos se keskeyttää videon tai ohjaa käyttäjän videon katselusivulle. Lue lisää YouTube-mittareista ja klikkauksista.

• Klikkaus kirjataan, vaikka kävijä ei pääsisi sivustolle esimerkiksi siksi, että se on tilapäisesti poissa käytöstä. Tämän vuoksi mainosklikkausten ja verkkosivustokäyntien määrät voivat erota toisistaan.
  • Kaikkien mainoksen elementtien klikkauksia yhteensä saattaa olla enemmän kuin kyseisen mainoksen todellisia klikkauksia. Näin voi tapahtua, kun Kysynnän kasvatus ‑kampanja luo responsiivisia mainoksia, joilla on useita yhdistelmiä.

Esimerkki

Oletetaan, että yksi otsikko on näkynyt viiden eri kuvan kanssa viidessä klikkauksia saaneessa mainoksessa. Tässä tapauksessa kirjataan, että

• otsikkoa on klikattu viidesti (kerran jokaista mainoksen klikkausta kohden)
  • kutakin kuvaa on klikattu viidesti (kerran jokaista mainoksen klikkausta kohden).

Kun molemmat luvut lasketaan yhteen, tuloksena on kymmenen klikkausta, vaikka klikkauksia oli vain viisi.

Klikkausprosentti (CTR)

Tästä sarakkeesta näet elementin saamien klikkausten määrän jaettuna elementin impressiomäärällä.

Klikkausprosentti = klikkaukset ÷ impressiot

Jos saat esimerkiksi 10 klikkausta ja 100 impressiota, klikkausprosentti on 10 %.

Klikkausprosentti kertoo, mitkä elementit tuottavat hyviä tuloksia ja mitä tulisi parantaa. Jokaisella elementillä on oma klikkausprosenttinsa. Lue lisää klikkausprosentista.

Impressiot

Tämä sarake kertoo, kuinka monta kertaa elementti on näkynyt. Impressio lasketaan aina, kun elementti näkyy mainoksessa YouTubessa, Gmailissa tai Discoverissa. Lue lisää impressioista.

Vinkki: Joskus voi käydä niin, että elementti ei saa yhtään impressiota, koska muiden elementtien ennustetaan tuottavan parempia tuloksia. Jos impressioita ei tule moneen viikkoon, elementti kannattaa vaihtaa.

Kaikkien konv. arvo

Kaikkien konv. arvo ‑sarakkeesta näet Kysynnän kasvatus ‑mainostesi elementtien kokonaiskonversioarvon. Se antaa kattavan kuvan siitä, miten hyvin mainos toimii. Sarake sisältää myös Konv.arvo-sarakkeesta pois jättämäsi konversioarvot.

Jos elementtien tulokset ovat heikkoja, käy läpi parhaiden käytäntöjen muistilista ja mainoselementtejä koskevat ohjeet. Niiden avulla voit luoda laadukkaita elementtejä, jotka tuottavat todennäköisemmin parempia tuloksia. Lue lisää mainostulosten parantamisesta elementtiraportoinnin vinkkien ja suositusten avulla.

Vinkki: Oletko digitaalisen toimiston edustaja, joka etsii inspiraatiota mainoksiin? Lue Create with Googlesta, miten Googlen fiideissä näkyvät, visuaalisesti houkuttelevat Kysynnän kasvatus ‑mainokset voivat auttaa lisäämään aktivoitumisia.
Huom. Elementtiraportit eivät tällä hetkellä kata dynaamisten tuotemainosten elementtejä. Ominaisuus tulee saataville pian.

Tietyn kampanjan elementtiraporttien katsominen

Saat elementtiraportin näkyviin seuraamalla alla olevia ohjeita.
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat uutta Google Adsia, joka tulee kaikkien mainostajien saataville vuonna 2024. Jos käytät vielä Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon___codemirror_selection_bookmark___.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Etsi ja valitse haluamasi Kysynnän kasvatus ‑kampanja.
  5. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Mainokset-valikkoa.
  6. Klikkaa haluamasi mainoksen kohdalta Näytä elementtitiedot.

Mitä mainostason elementtiraportissa näkyy?

Kysynnän kasvatus ‑mainosten tiedot

Raportin yläreunasta näet jokaisen mainoksen tilan, nimen ja ajanjakson. Jos yksi tai useampi elementti on jonkin Google Ads ‑käytännön vastainen tai sen rajoittama, näet raportista asiaan liittyvät tiedot.

Mainoksen vahvuus

Raportin yläosassa on tietoa myös mainoksen vahvuudesta. Tämä mittari kertoo siitä, miten hyvin mainoksessa noudatetaan parhaita käytäntöjä. Parempi vahvuus auttaa maksimoimaan mainostulokset.

Lue lisää mainoksen vahvuudesta Kysynnän kasvatus ‑kampanjoissa.

Huom. Tämä mittari on tällä hetkellä saatavilla vain kuvamainoksille.

Suodattimet

Jos sinulla on paljon elementtejä, voit suodattaa ne käyttöönoton tilan, elementtityypin ja tulosten mukaan. Voit myös muokata raporttinäkymää tai ladata raportin.

Elementit

Elementit-sarakkeesta näet

• kunkin elementin sisällön (esimerkiksi tekstin tai kuvan pikkukuvan)
  • elementin mittasuhteet, jos kyseessä on kuva tai video.

Elementtityyppi

Elementtityyppi-sarakkeessa näkyy, miten kutakin elementtiä käytetään. Saatat nähdä esimerkiksi seuraavanlaisia elementtejä:

• Otsikko
  • Kuvaus
  • Kuva
  • Video
  • Logo
Huom. Elementtejä kannattaa vertailla elementtityypeittäin. Esimerkiksi arvio "Heikko" ei tarkoita kuvan tai videon yhteydessä samaa kuin otsikon yhteydessä.

Muokkaaminen

Voit tehdä mainokseen muutoksia suoraan elementtiraportista. Kun valitset vihreän tilakuvakkeen Green circle icon, voit poistaa huonosti toimivan elementin mainoksesta saman tien. Poistamisen jälkeen et voi palauttaa elementtiä mainokseen tältä sivulta.

Voit muokata myös tekstielementtejä suoraan, kun valitset haluamasi elementin vierestä kynäkuvakkeen Muokkaa asetusta, kynäkuvake.

Useita kampanjoita koskevien elementtiraporttien katsominen

Saat useita kampanjoita koskevia elementtiraportteja, jos sinulla on vähintään yksi Kysynnän kasvatus ‑mainos Google Adsissa. Raportissa näkyvät vain aktiiviset elementit (eli elementit, jotka sisältyvät aktiivisten mainosryhmien ja kampanjoiden aktiivisiin mainoksiin ja jotka ovat saaneet impressioita 30 viime päivän aikana).
Huom. Elementtidata päivittyy kerran päivässä, joten muutokset eivät tule näkyviin reaaliajassa. Elementit saattavat esimerkiksi näkyä yhä raportissa kampanjan keskeyttämisen jälkeen, mutta ne poistuvat siitä elementtidatan päivittyessä.

Saat elementtiraportin näkyviin seuraamalla alla olevia ohjeita.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Valitse Elementit-kohdasta seuraavat alanavigointivaihtoehdot: Taulukkonäkymä-valikosta "Elementit" ja Kampanjatyyppi-valikosta Kysynnän kasvatus.

Mitä useita kampanjoita koskevassa elementtiraportissa näkyy?

Suodattimet

Voit suodattaa raportin konversioiden, elementtityypin ja tulosten mukaan. Lisäksi voit käyttää suodatusperusteena määritteitä, esimerkiksi käyttökohteita ja elementin nimeä.

Useita kampanjoita koskeva elementtiraportti sisältää oletuksena seuraavat elementtejä koskevat mittarit ja ominaisuudet:

• Elementin nimi
  • Käyttökohteet
  • Elementtityyppi
  • Klikkaukset
  • Klikkausprosentti
  • Impressiot
  • Kaikkien konversioiden arvo

Jos haluat lisätä raporttiin uusia sarakkeita tai poistaa niitä, klikkaa taulukon yläpalkista sarakekuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta, niin voit muokata sarakkeita.

Lataaminen

Voit ladata elementtiraportin jakamista tai analysointia varten. Valittavana on monia tiedostomuotoja, esimerkiksi .csv, .tsv, .pdf ja Google Sheets ‑taulukko.

Voit myös lähettää raportin sähköpostitse joko heti tai tietyn aikataulun mukaisesti. Ajoitusvaihtoehto sisältää erilaisia asetuksia. Raporttien vastaanottajaksi voi lisätä vain voimassa olevia sähköpostiosoitteita, joilla on pääsy tilille.