Over gegevenssegmenten die mobiele apparaat-ID's gebruiken

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Aan de hand van gegevenssegmenten die zijn gemaakt met mobiele apparaat-ID's, kunt u opnieuw contact leggen met klanten die actief zijn binnen uw app. Dit kunt u doen via Google Zoeken, Shopping en YouTube en u kunt deze gegevenssegmenten maken met een van de volgende methoden:

• De gegevens van mobiele apparaat-ID's uploaden die u met toestemming van uw klanten heeft verzameld en de geüploade lijst gebruiken om die klanten te bereiken en opnieuw aan te spreken.
  • De mobiele apparaat-ID's verzamelen met Firebase, de Software Development Kit (SDK) en analysetool voor apps van Google of een app-analysetool van derden die gebeurtenissen activeert op basis van de acties van de klant in uw app. Vervolgens kunt u regels instellen om gegevenssegmenten te maken op basis van de specifieke gebeurtenissen die u interesseren.

Opmerking: Het targeten of uitsluiten van een segment met mobiele apparaat-ID's werkt alleen voor zoekopdrachten die zijn uitgevoerd in de Google-app.

Voordelen

Hier volgen enkele voordelen van het gebruik van gegevenssegmenten die mobiele apparaat-ID's bevatten:

• Voordeel van het gebruik van gegevenssegmenten met mobiele apparaat-ID's ten opzichte van Klantenmatch:
    • Vergroot de dekking van uw Google Ads-campagnes voor gebruikers die uw app gebruiken.
  • Voordelen ten opzichte van gegevenssegmenten voor zoekadvertenties:
    • Zowel wanneer u Firebase gebruikt als wanneer u een app-analysetool van derden gebruikt, kunt u gegevenssegmenten maken op basis van specifieke acties die door de gebruikers in uw app worden uitgevoerd.
    • U kunt gebruikers bereiken die uw website niet bezoeken, maar alleen uw mobiele app gebruiken.
    • U kunt de lijst met mobiele apparaat-ID's van klanten uploaden om ze te bereiken in Google Ads.

Gegevenssegmenten gebruiken die mobiele apparaat-ID's bevatten

Adverteerders die gegevenssegmenten willen targeten die mobiele apparaat-ID's bevatten, moeten deze 2 stappen volgen:

1. Verzamel de mobiele apparaat-ID's voor de lijst die u kunt uploaden naar Google Ads.
  2. Maak de gebruikerslijst voor lijstverzameling die moet worden gebruikt voor Google Ads-campagnes op basis van de verzamelde mobiele apparaat-ID's.

Hoe het werkt

De lijst met mobiele apparaat-ID's verzamelen

Stel dat u de adverteerder en de eigenaar van de app bent voor de website https://www.example.com/someresource.

• URL-schema = https
  • Pad = www.example.com/someresource

U kunt het demoproject gebruiken als voorbeeld.

• Android - https://www.example.com/someresource?gmpaid=1:300830567303:android:9b9ba2ce17104d0c&adid={IDFA}&anid=applovin&aclid={DID}&cs=AppLovin&cm={AD_TYPE}&cn={CAMPAIGN_NAME}
  • iOS - https://www.example.com/someresource?gmpaid=1:300830567303:ios:09b1ab1d3ca29bda&idfa={IDFA}&anid=applovin&aclid={DID}&cs=AppLovin&cm={AD_TYPE}&cn={CAMPAIGN_NAME}

Wanneer een gebruiker vanuit de app op de link https://www.example.com/someresource klikt, vult de analysepartner waarden in voor {IDFA}, {DID}, {AD_TYPE} en {CAMPAIGN_NAME}. De deep link ziet er als volgt uit: https://www.example.com/someresource?gmpaid=1:300830567303:android:9b9ba2ce17104d0c&adid=testAAID&anid=applovin&aclid=testClickID&cs=AppLovin&cm=testAdType&cn=testCampaign
Nu kunt u, als eigenaar van de app, de weblogbestanden bekijken en zien dat de apparaat-ID 'testAAID' een specifieke actie in uw app heeft uitgevoerd. U kunt deze apparaat-ID toevoegen aan een uploadlijst met apparaat-ID's, zodat u deze gebruiker kunt bereiken en opnieuw kunt aanspreken.

U kunt de apparaat-ID exporteren met BigQuery om het proces te escaleren. Meer informatie over het BigQuery-exportschema vindt u hier.

Opmerking: U kunt ook andere derden gebruiken dan GA4F, zoals Emma, Appsflyer en Adjust.

Lijsten met apparaat-ID's uploaden via Google Ads

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek in het sectiemenu.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Klik bovenaan de pagina op het tabblad Doelgroepen.
  5. Klik op de plusknop om een nieuwe doelgroeplijst te maken.
  6. Geef uw doelgroeplijst een naam.
  7. Klik onder Leden van lijst op de dropdownpijl en selecteer Mobiele apparaat-ID's uploaden.
  8. Selecteer het platform voor mobiele apps en zoek de specifieke app-naam. U kunt slechts één app per lijstupload selecteren die overeenkomt met het type ID's dat wordt geüpload. Opmerking: Een enkele lijstupload mag niet beide advertentie-ID's bevatten (Apple IDFA/Android AdID).
  9. Gebruik voor uw bestand met mobiele apparaat-ID's een normale advertentie-ID, een Apple IDFA of Android AdID, maar gebruik niet beide in één bestand. U kunt deze template gebruiken of een csv-bestand met platte tekst (niet-gehasht), met één kolom met de naam Mobile Device ID. Mobiele apparaat-ID's kunnen niet worden gecombineerd met andere typen klantgegevens (e-mailadressen, telefoonnummers, postcodes, enzovoort).
  10. Selecteer Bestand kiezen en upload uw lijst met gebruikers-ID's volgens de indelingsrichtlijnen. Zodra u een gegevensbestand heeft geselecteerd, klikt u op het selectievakje om aan te geven dat u akkoord gaat met het Klantenmatch-beleid van Google.
  11. Selecteer de cirkel om de Lidmaatschapsduur en Beschrijving aan te passen.
  12. Klik op Uploaden en Lijst opslaan. Nadat u de lijst heeft opgeslagen, krijgt u het bericht 'Uw klantenlijst is opgeslagen' te zien. Als uw bestand indelingsfouten bevat, ontvangt u een melding.
  13. Nadat een lijst is opgeslagen, wordt de status In behandeling weergegeven totdat de lijst is geüpload. Dit kan tot 24 uur duren. Wanneer het bestand is geüpload, gematcht en geschikt is voor weergave (voldoet aan de minimumgrootte), ziet u in de UI van Google Ads dat de status van de lijst is gewijzigd. Als 'In behandeling' langer dan 24 uur wordt weergegeven of als u 'Fout met de laatste upload' ziet, betekent dit dat er een time-out is opgetreden voor het systeem. U moet uw klant vragen de lijst opnieuw te uploaden, om zo het probleem op te lossen.

Lijsten met apparaat-ID's uploaden via de Google Ads API

• Het veld 'mobile_id' (mobiele ID) maakt deel uit van het type UserIdentifier in OfflineUserDataJobService om vermelde gebruikers toe te staan gebruikersgegevens te uploaden op basis van AAID's (Android-advertentie-ID's) en IDFA's (ID's voor adverteerders).
  • Voor de UserList moet upload_key_type zijn ingesteld op MOBILE_ADVERTISING_ID om mobiele ID's te uploaden.

Meer informatie over doelgroeptargeting met behulp van de API vindt u hier.

Zowel de UI van Google Ads als de Google Ads API ondersteunt functionaliteiten om klanten toe te voegen aan een actueel segment, om specifieke klanten te verwijderen en om een segment met klanten te vervangen door een nieuw segment.

Gebruikerslijsten verzamelen en maken

Lijsten kunnen op verschillende manieren worden verzameld, afhankelijk van de interacties met uw gebruikers.

1. Door apparaten van klanten te scannen tijdens winkelbezoeken of op een andere manier offline informatie te verzamelen, in overeenstemming met het beleid van Google voor gebruik van gegevens verzameld van eigen klanten. Als u een segment wilt maken op basis van deze verzameling, kunt u de verzamelde mobiele apparaat-ID's uploaden via de Google Ads-interface of de API.
  2. Door Firebase of een analysetool van derden te gebruiken om app-gebeurtenissen te verzamelen op basis van de acties van een gebruiker in de app. Als u een segment wilt maken op basis van deze verzameling, kunt u regels voor app-gebeurtenissen maken om doelgroepsegmenten te maken op basis van regels over interessante gebeurtenissen.

Als de lijsten zijn verzameld en de segmenten zijn gemaakt, komt er een doelgroepsegment met gebruikers beschikbaar voor gebruik in Google Ads.