Mobiililaitteiden tunnuksiin perustuvat datasegmentit

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Käyttämällä mobiililaitteiden tunnusten (MDID) perusteella luotuja datasegmenttejä voit uudelleenaktivoida sovellustasi aiemmin käyttäneitä asiakkaita Haussa, Shoppingissa ja YouTubessa. Voit luoda näitä datasegmenttejä jommallakummalla seuraavista tavoista:

• Voit ladata listan mobiililaitteiden tunnuksista, jotka olet kerännyt asiakkailta heidän luvallaan, ja käyttää ladattua listaa asiakkaiden tavoittamiseen ja uudelleenaktivointiin.
  • Voit kerätä mobiililaitteiden tunnukset käyttämällä Googlen ohjelmistokehityspakettia (SDK) ja Firebase-analytiikkatyökalua tai kolmannen osapuolen sovellusanalytiikkatyökalua, joka käynnistää tapahtumia sen perusteella, mitä asiakkaat tekevät sovelluksessasi. Tämän jälkeen voit luoda sääntöjä, joiden pohjalta datasegmentit luodaan sinua kiinnostavien tapahtumien perusteella.

Huom. Mobiililaitteiden tunnuksiin perustuvaan segmenttiin kohdistaminen ja tällaisen segmentin poissulkeminen toimii vain Google-sovelluksessa tehdyille hauille.

Hyödyt

Mobiililaitetunnuksia sisältävien datasegmenttien käyttö tarjoaa muun muassa seuraavat hyödyt:

• MDID-datasegmenttien edut verrattuna asiakaskohdistukseen:
    • Voit laajentaa Google Ads ‑kampanjat kattamaan myös sovelluksesi käyttäjät.
  • Edut verrattuna Hakumainosten datasegmentteihin:
    • Kun käytät joko Firebasea tai kolmannen osapuolen analytiikkatyökalua, voit luoda datasegmenttejä tiettyjen valintojen perusteella, joita käyttäjät tekevät sovelluksessasi.
    • Voit tavoittaa käyttäjät, jotka eivät käy verkkosivustollasi vaan käyttävät ainoastaan mobiilisovellustasi.
    • Voit ladata asiakkaitasi koskevan MDID-listan ja tavoittaa heidät Google Adsissa.

Mobiililaitteiden tunnuksia sisältävien datasegmenttien käyttö

Jos haluat kohdistaa mainonnan mobiililaitteiden tunnuksia sisältäviin datasegmentteihin, tee näin:

1. Kerää tunnukset listaan. jonka voit ladata Google Adsiin.
  2. Luo Google Ads ‑kampanjoissa käytettävä käyttäjälista, johon kerätyt mobiililaitetunnukset lisätään.

Näin se toimii

Mobiililaitetunnusten kerääminen listaan

Oletetaan, että olet verkkosivuston https://www.example.com/someresource mainostaja ja sovelluksen omistaja.

• URL-malli = https
  • Polku = www.example.com/someresource

Voit käyttää demoprojektia esimerkkinä.

• Android: https://www.example.com/someresource?gmpaid=1:300830567303:android:9b9ba2ce17104d0c&adid={IDFA}&anid=applovin&aclid={DID}&cs=AppLovin&cm={AD_TYPE}&cn={CAMPAIGN_NAME}
  • iOS: https://www.example.com/someresource?gmpaid=1:300830567303:ios:09b1ab1d3ca29bda&idfa={IDFA}&anid=applovin&aclid={DID}&cs=AppLovin&cm={AD_TYPE}&cn={CAMPAIGN_NAME}

Kun käyttäjä klikkaa sovelluksesta linkkiä https://www.example.com/someresource, analytiikkakumppani täyttää arvot {IDFA}, {DID}, {AD_TYPE} ja {CAMPAIGN_NAME}. Täsmälinkki näyttää tältä: https://www.example.com/someresource?gmpaid=1:300830567303:android:9b9ba2ce17104d0c&adid=testAAID&anid=applovin&aclid=testClickID&cs=AppLovin&cm=testAdType&cn=testCampaign
Sovelluksen omistajana voit nyt tutkia verkkolokeja ja havaita, että sovelluksessasi on tehty tietty valinta laitteella, jonka tunnus on "testAAID". Voit lisätä tämän tunnuksen ladattavien tunnusten listaan, jotta voit tavoittaa tämän käyttäjän ja saada hänet kiinnostumaan sovelluksestasi uudelleen.

Voit viedä tämän laitteen tunnuksen Big Queryn avulla laajentaaksesi prosessia. Lue lisää Big Queryn vientimallista.

Huom. Voit käyttää Google Analytics for Firebasen lisäksi myös muita kolmansia osapuolia. Sopivia ovat esimerkiksi Emma, Appsflyer ja Adjust.

Laitetunnuslistojen lataaminen Google Adsin kautta

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Valitse Yleisön hallinnointi.
  4. Klikkaa sivun yläreunasta Yleisöt-välilehteä.
  5. Luo uusi yleisölista klikkaamalla pluspainiketta .
  6. Nimeä yleisölista.
  7. Klikkaa Luettelon jäsenet ‑otsikon alla olevaa avausnuolta ja valitse Lataa mobiililaitteiden tunnuksia.
  8. Valitse mobiilisovellusalusta ja etsi sovelluksesi nimi. Voit valita vain yhden sovelluksen ladattavaa listaa kohti. Sovelluksen on vastattava ladattavien tunnusten tyyppiä. Huom. Yksittäinen ladattu lista ei voi sisältää molempia markkinointitunnuksia (Applen IDFA / Androidin mainostunnus).
  9. Luo mobiililaitteen tunnusten tiedosto käyttäen tyypillistä mainostunnusta eli joko Applen IDFA:ta tai Androidin mainostunnusta, mutta ei molempia samassa tiedostossa. Voit käyttää tätä mallia tai ladata pelkkää tekstiä (tiivistämätöntä) sisältävän .CSV-tiedoston, jossa on vain yksi sarake nimeltään Mobile Device ID. Mobiililaitteen tunnuksia ei voida yhdistää minkään muun tyyppiseen asiakasdataan (kuten sähköpostiosoitteisiin, puhelinnumeroihin tai postinumeroihin).
  10. Klikkaa Valitse tiedosto ja lataa käyttäjätunnuslista muotoiluohjeiden mukaisesti. Kun olet valinnut datatiedoston, klikkaa valintaruutua sen merkiksi, että hyväksyt Googlen asiakaskohdistusta koskevat käytännöt.
  11. Valitse ympyrä ja muokkaa jäsenyyden kestoa ja kuvausta.
  12. Valitse Lataa ja Tallenna luettelo. Tallentamisen jälkeen näet seuraavan viestin: "Asiakaslista on tallennettu". Jos tiedostossa on muotoiluvirheitä, saat niistä ilmoituksen.
  13. Kun lista on tallennettu, sen tilana näkyy "Kesken", kunnes se on kokonaan ladattu (mihin menee enintään 24 tuntia). Listan tila päivittyy Google Adsin käyttöliittymässä, kun tiedosto on ladattu, sen tiedot on yhdistetty ja se täyttää näyttämisedellytykset (vähimmäiskokoa koskevan vaatimuksen). Jos Käynnissä-tila on näkyvissä yli 24 tunnin ajan tai jos näet virheilmoituksen "Edellisessä latauksessa tapahtui virhe", järjestelmässä on tapahtunut aikakatkaisu. Tällöin sinun on pyydettävä asiakastasi lataamaan lista uudelleen ongelman korjaamiseksi.

Laitetunnuslistojen lataaminen Google Ads APIn kautta

• Huomaa, että "mobile_ID"-kenttä on osa UserIdentifier-tyyppiä OfflineUserDataJobService-palvelussa, minkä ansiosta sallittujen luettelossa olevat käyttäjät voivat ladata käyttäjädatan Android-mainostunnusten (Android Advertising ID, AAID) ja mainostajien tunnisteiden (Identifier For Advertisers, IDFA) perusteella.
  • Mobiilitunnuksia ladattaessa UserListin upload_key_type-kentän arvon on oltava MOBILE_ADVERTISING_ID.

Lue lisää yleisökohdistuksesta APIn avulla.

Sekä Google Ads ‑käyttöliittymä että Google Ads API tukevat asiakkaiden lisäämistä aiemmin luotuun segmenttiin, tiettyjen asiakkaiden poistamista ja asiakassegmentin korvaamista uudella segmentillä.

Käyttäjälistojen kerääminen ja luominen

Listoja voidaan kerätä monin eri tavoin sen mukaan, miten käyttäjät ovat yhteydessä yritykseesi.

1. Voit selvittää asiakkaiden käyttämät laitteet toimipistekäyntien aikana tai keräämällä tiedot offline-tilassa jollakin muulla tavalla, joka on Googlen ensimmäisen osapuolen dataa koskevan käytännön mukainen. Jos haluat luoda segmentin keräämistäsi tiedoista, voit ladata kerätyt mobiililaitteiden tunnukset Google Ads ‑käyttöliittymän tai APIn kautta.
  2. Voit kerätä sovellustapahtumat Firebasella tai jollakin muulla kolmannen osapuolen analytiikkatyökalulla sen perusteella, mitä käyttäjä tekee sovelluksessa. Jos haluat luoda segmentin keräämistäsi tiedoista, voit määrittää sääntöjä sovellustapahtumille sinua kiinnostavien tapahtumien perusteella.

Kun segmenttiin tulevat tiedot on kerätty ja segmentti on luotu, käyttäjistä koottu yleisösegmentti tulee saataville Google Adsiin.