Om mobilenheds-id'er til remarketing

Med mobilenheds-id'er til remarketing kan du bruge kundernes handlinger i din app til at nå ud til dem igen og skabe fornyet interesse via Søgning, Shopping og YouTube. Du kan også bruge lister med mobilenheds-id'er ved hjælp af en af følgende metoder:

• Upload de MDID-oplysninger (MDID, Mobile Device ID), som du har indsamlet fra dine kunder med deres samtykke, og brug den uploadede liste til at nå ud til dem igen og skabe fornyet interesse.
  • Indsaml MDID ved hjælp af Googles SDK (software development kit) og analyseværktøjet Firebase eller et appanalyseværktøj fra tredjepart, som aktiverer hændelser baseret på kundens handlinger i din app. Du kan derefter oprette regler for at oprette listerne baseret på de specifikke hændelser, der interesserer dig.

Bemærk! Målretning mod eller ekskludering af en liste over mobilenheds-id'er fungerer kun for søgninger, der foretages i Google-appen.

Fordele

Her er nogle af fordelene ved at anvende mobilenheds-id-lister til remarketing:

• Fordel ved at bruge MDID-remarketinglister frem for Kundematch:
    • Forøg dine Google Ads-kampagners dækning til brugere, der interagerer direkte med din app.
  • Fordele frem for remarketinglister til søgeannoncer (RLSA, remarketing lists for search ads):
    • Med Firebase eller et appanalyseværktøj fra tredjepart kan du oprette lister baseret på specifikke handlinger, som udføres af brugerne i din app.
    • Du kan nå ud til brugere, der ikke besøger dit website, men kun interagerer med din mobilapp.
    • Upload MDID-listen over dine kunder for at nå ud til dem via Google Ads.

Sådan bruger du mobilenheds-id til remarketing

Annoncører, der vil bruge mobilenheds-id til remarketing, skal følge disse to trin:

1. Indsaml MDID'erne til den liste, som du kan uploade til Google Ads.
  2. Opret brugerlisten til indsamling af den liste, der skal bruges til Google Ads-kampagner, baseret på de indsamlede MDID'er.

Sådan fungerer det

Indsamling til listen med mobilenheds-id'er

Lad os sige, at du er annoncør og appejer for websitet https://www.eksempel.dk/en_resource.

• Webadresseskema = https
  • Sti = www.eksempel.dk/en_resource

Du kan bruge demoprojektet som eksempel.

• Android: https://www.eksempel.dk/en_resource?gmpaid=1:300830567303:android:9b9ba2ce17104d0c&adid={IDFA}&anid=applovin&aclid={DID}&cs=AppLovin&cm={AD_TYPE}&cn={CAMPAIGN_NAME}
  • iOS: https://www.eksempel.dk/en_resource?gmpaid=1:300830567303:ios:09b1ab1d3ca29bda&idfa={IDFA}&anid=applovin&aclid={DID}&cs=AppLovin&cm={AD_TYPE}&cn={CAMPAIGN_NAME}

Når en bruger klikker på linket https://www.eksempel.dk/en_resource via appen, udfylder analysepartneren værdier for {IDFA}, {DID}, {AD_TYPE} og {CAMPAIGN_NAME}. Det dybe link ser sådan ud: https://www.eksempel.dk/en_resource?gmpaid=1:300830567303:android:9b9ba2ce17104d0c&adid=testAAID&anid=applovin&aclid=testClickID&cs=AppLovin&cm=testAdType&cn=testCampaign
Som appejer kan du nu gennemgå dine weblogfiler, og se, at enheds-id'et "testAAID" udførte en specifik handling i din app. Du kan føje dette enheds-id til en "uploadliste med enheds-id'er", så du kan nå ud til den pågældende bruger igen og skabe fornyet interesse.

Du kan eksportere enheds-id'et ved hjælp af BigQuery for at eskalere processen. Få flere oplysninger om BigQuery Export-skemaet.

Bemærk! Du kan bruge andre tredjeparter end GA4F såsom Emma, Appsflyer og Adjust.

Sådan uploader du lister med enheds-id'er via Google Ads

1. Log ind med din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet øverst til højre, og klik derefter på Målgruppeadministrator under "Delt samling".
  3. Klik på Målgruppelister i sidemenuen til venstre.
  4. Klik på plusknappen for at oprette en ny målgruppeliste.
  5. Vælg Kundeliste.
  6. Giv din målgruppelisteliste et navn.
  7. Klik på menupilen under "Listemedlemmer", og vælg Upload mobilenheds-id'er.
  8. Vælg mobilappplatformen, og søg efter dit specifikke appnavn. Du kan kun vælge én app pr. listeupload, der matcher med den type id'er, der uploades. Bemærk! Upload af en enkelt liste kan ikke indeholde både et Apple-annoncerings-id (IDFA, Identifier for Advertising) og et Android-annoncerings-id (AdID, Advertising ID).
  9. Opret din mobilenheds-id-fil ved hjælp af et typisk annoncerings-id – enten Apple ADFA eller Android AdID, men ikke begge i den samme fil. Du kan bruge denne skabelon eller uploade en CSV-fil med almindelig tekst (ikke-hashkrypteret) med en enkelt kolonne med navnet "Mobilenheds-id". Mobilenheds-id'er må ikke kombineres med andre typer kundedata (mailadresser, telefonnumre, postnumre osv.).
  10. Klik på Vælg fil, og upload din liste over bruger-id'er i henhold til retningslinjerne for formatering. Når du har valgt din datafil, skal du markere afkrydsningsfeltet for at tilkendegive, at du er enig i Googles politikker for Kundematch.
  11. Klik på cirkelikonet for at tilpasse varighed og beskrivelse af medlemskab.
  12. Klik på Upload og Gem liste. Du får vist denne meddelelse, når du har gemt den: "Din kundeliste blev gemt". Hvis der er nogen formateringsfejl i filen, får du en notifikation.
  13. Når en liste er gemt, viser den statussen "I gang", indtil den er uploadet, hvilket kan tage op til 24 timer. Du vil se en ændring af statussen for listen i brugerfladen i Google Ads, når filen er uploadet, er matchet og er kvalificeret til at blive vist (har opfyldt minimumsstørrelsen). Hvis du ser statussen "I gang" i mere end 24 timer, eller hvis du ser denne meddelelse "Der opstod en fejl under den seneste upload", betyder det, at der er opstået timeout. Du skal bede kunden om at uploade listen igen for at løse problemet.

Sådan uploader du enheds-id-lister via Google Ads API

• Feltet for mobil-id er en del af typen UserIdentifier i OfflineUserDataJobService, som giver godkendte brugere mulighed for at uploade brugerdata baseret på AAID'er (Android Advertising IDs, Android-annoncerings-id'er) og IDFA'er (Identifier For Advertisers, id'er for annoncører).
  • For UserList skal upload_key_type være indstillet til MOBILE_ADVERTISING_ID, når der uploades mobil-id'er.

Få flere oplysninger om remarketing og målretning efter målgruppe ved hjælp af API.

Både brugerfladen i Google Ads og Google Ads API understøtter også tilføjelse af kunder på en aktuel liste, fjernelse af specifikke kunder og erstatning af en kundeliste med en ny kundeliste.

Indsamling og oprettelse af brugerlister

Indsamling til en liste kan gøres på flere måder, afhængigt af dine interaktioner med brugerne.

1. Ved at scanne kundeenheder under butiksbesøg eller indsamle oplysninger offline på anden vis, samtidig med at du sikrer, at du overholder Googles politik vedrørende førstepartsdata. Hvis du vil oprette en liste, der er baseret på denne indsamling, kan du uploade de indsamlede mobilenheds-id'er via grænsefladen i Google Ads eller API.
  2. Ved at bruge Firebase eller et andet analyseværktøj fra tredjepart til at indsamle apphændelser baseret på en brugers handlinger i appen. Hvis du vil oprette en liste, der er baseret på denne indsamling, kan du oprette regler for apphændelser for at oprette målgruppelister baseret på regler om hændelser af interesse.

Når listerne er indsamlet og oprettet, bliver en målgruppeliste over brugere tilgængelig til brug i Google Ads.