Om appkampanjer for forhåndsregistrering

I denne artikkelen gir vi en detaljert beskrivelse av appkampanjer for forhåndsregistrering. Slike annonser fører videre til oppføringen for appen din eller spillet ditt på Google Play. Annonsene kan kjøres på Google Play, YouTube (bare in-stream) samt i andre apper og på mobilnettsteder i Displaynettverket.

Merk: Appkampanjer for forhåndsregistrering vises bare på Android-telefoner og -nettbrett.

Fordeler

• Sjekk interessen for appen din eller spillet ditt, og bygg opp en installasjonbase i god tid før appen eller spillet publiseres.
  • Finn folk som sannsynligvis kommer til å forhåndsregistrere seg for appen eller spillet og ha interaksjon med appen eller spillet etter lanseringen.

Krav

• Du må laste opp APK-en for appen eller spillet til minst én lanseringsmålgruppe i Play-konsollen. I tillegg må du publisere appen eller spillet innen 90 dager etter at brukere kan forhåndsregistrere seg for appen eller spillet i Play-konsollen. Finn ut hvordan du kan skape mer oppmerksomhet rundt apper gjennom forhåndsregistrering.
  • Det skal ikke være mulig å kjøpe eller installere appen eller spillet i landet du målretter annonser mot. Hvis appen eller spillet blir publisert i landet du målretter mot, stoppes annonseleveringen til dette landet i Google Ads. Kampanjen fortsetter å kjøre i andre land du retter deg mot.

Avvik mellom Google Play-konsollen og Google Ads i appkampanjer for forhåndsregistrering

Du kan se betydelige avvik mellom antallet betalte forhåndsregistreringer i Google Play-konsollen og Google Ads-grensesnittet. Bit deg merke i følgende når du bruker appkampanjer for forhåndsregistrering:

• Google Ads er én kilde til appnedlastinger, noe som betyr at her blir kun installeringer via Google Ads talt med. Men Google Play teller automatisk med brukere som installerer appen eller spillet rett fra Play-butikken eller kilder andre enn Google Ads.
  • Forskjellen i datoattribusjon mellom Google Ads-konverteringer og Google Play-nedlastinger er helt avgjørende i appkampanjer for forhåndsregistrering. Dette kommer av den tidsbegrensede arten til slike kampanjer og at det potensielt kan ta 12–24 timer før appstatusen oppdateres etter installering.
  • Google Ads teller en konvertering for forhåndsregistrering selv om brukeren avregistrerer seg senere. Men Google Play teller bare brukere som er forhåndsregistrert. Dette er hovedårsaken til avvikene mellom disse to datakildene.
  • For den samme brukeren kan Google Ads telle mer enn én konvertering for forhåndsregistrering. Dette skjer når brukeren avregistrerer seg etter å ha forhåndsregistrert seg via Google Ads og deretter forhåndsregistrerer seg etter enda en Google Ads-interaksjon. Dette er imidlertid ikke tilfellet med Google Play.

Slik fungerer det

Med appkampanjer for forhåndsregistrering kan du kjøre annonser for å vekke interesse for og skape bevissthet rundt appene og spillene dine før de lanseres på Google Play. Etter at du har gjort appen eller spillet tilgjengelig for forhåndsregistrering i Play-konsollen, kan du opprette en appkampanje for appen eller spillet. Deretter kan folk klikke på annonsen for å forhåndsregistrere seg for appen eller spillet i Play-butikken.

Du angir et bud for forhåndsregistrering av appen eller spillet. Dette budet – som kalles målkostnad per forhåndsregistrering – optimaliseres utelukkende for forhåndsregistreringer. Du angir målkostnaden per forhåndsregistrering (tCPpre) ved å legge inn det gjennomsnittlige beløpet du vil bruke hver gang noen forhåndsregistrerer seg for appen din.

Avhengig av hvor den aktuelle annonsen vises, kan Google Ads tilføye innhold, fjerne eller endre det opprinnelige annonseinnholdet før annonsen vises. Disse endringene bidrar til at brukerne får maksimalt utbytte av annonsen din – uansett når og hvor de ser den.

Anbefalte fremgangsmåter

• Slå på forhåndsregistrering før du starter markedsføringen i forkant av lanseringen – senest to uker før. For de fleste kampanjer er tre til seks uker tilstrekkelig. Hvis du forventer at appen eller spillet kommer til å vekke stor interesse, bør du vurdere å starte kampanjen ni til tolv uker før du starter markedsføringen.
  • Gi belønninger til folk som forhåndsregistrerer seg. Med belønninger for forhåndsregistrering kan du tilby brukerne et administrert produkt (f.eks. et element eller en karakter i spillet) gratis når de forhåndsregistrerer seg for appen din eller spillet ditt. Du kan opprette én belønning for forhåndsregistrering i løpet av hele kampanjen for forhåndsregistrering for en app eller et spill. Når du først har opprettet en slik belønning, kan den ikke endres eller slettes. Som belønning for forhåndsregistrering kan du bare tilby aktive administrerte produkter – ikke abonnementer eller inaktive administrerte produkter. Finn ut hvordan du kan skape mer oppmerksomhet rundt apper gjennom forhåndsregistrering.
  • Lokaliser reklamen for å få flere konverteringer. Du kan for eksempel oversette beskrivelser til det lokale språket på stedene der du publiserer appen eller spillet.
  • Sørg for at appen eller spillet er helt ferdig før lansering. Problemer med stabilitet og ytelse, problemer knyttet til bestemte enheter samt stor filstørrelse kan påvirke resultatene for appkampanjer for forhåndsregistrering.