Over app-campagnes voor pre-registratie

In dit artikel vindt u meer informatie over app-campagnes voor pre-registratie. Deze advertenties linken naar uw app of gamevermelding op Google Play en kunnen worden weergegeven op Google Play en YouTube (alleen InStream) en in andere apps en op andere mobiele websites in het Display Netwerk.

Opmerking: App-campagnes voor pre-registratie worden alleen weergegeven op Android-telefoons en -tablets.

Voordelen

• U krijgt een idee van hoeveel interesse mensen in uw app of game hebben en genereert vóór de lancering een basis van vroege installaties van uw app of game.
  • U vindt de mensen die zich waarschijnlijk vooraf registreren voor uw app of game en die hiermee na de release interactie hebben.

Vereisten

• Uw app- of game-APK moet worden geüpload naar ten minste één releasetrack in de Play Console en u moet de app of game starten binnen negentig dagen nadat u deze beschikbaar heeft gemaakt voor pre-registratie in de Play Console. Ontdek meer informatie over hoe u bekendheid voor uw apps kunt opbouwen met pre-registratie.
  • Uw app of game kan niet beschikbaar zijn voor installatie of aankoop in het land dat u target. Als uw app of game wordt uitgebracht in het land dat u target, schort Google Ads de advertentieweergave in dat land op. De campagne wordt nog steeds weergegeven in andere landen in uw campagne.

Verschillen tussen pre-registratie voor de Google Play Console en voor Google Ads in app-campagnes

U ziet mogelijk aanzienlijke verschillen tussen het aantal betaalde pre-registraties in de Google Play Console (GPDC) en het aantal Google Ads Frontend (GAFE). Hier volgen enkele belangrijke punten om rekening mee te houden wanneer u pre-registratie voor een app-campagne gebruikt:

• Google Ads is één bron voor app-downloads, wat betekent dat alleen installaties worden geteld die via Google Ads zijn uitgevoerd. Installaties van gebruikers die rechtstreeks vanuit de Play Store of via andere apps dan Google Ads installeren, worden door Google Play automatisch geteld.
  • Het verschil in datumattributie tussen Google Ads-conversies en Google Play-downloads is cruciaal voor pre-registratie voor een app-campagne. Dit komt door de tijdgebonden aard van deze campagnes en de mogelijke vertraging van 12 tot 24 uur voor wijzigingen in de app-status.
  • Google Ads telt een pre-registratieconversie, zelfs als de gebruiker zich later afmeldt. Google Play telt echter alleen gebruikers die zich vooraf hebben geregistreerd. Dit is de belangrijkste reden voor de verschillen tussen deze 2 gegevensbronnen.
  • Google Ads kan meer dan één pre-registratieconversie tellen voor dezelfde gebruiker. Dit gebeurt als de gebruiker zich afmeldt na een geslaagde pre-registratie via Google Ads en de gebruiker zich na een andere Google Ads-interactie opnieuw registreert. Dit is echter niet het geval voor Google Play.

Hoe het werkt

Met app-campagnes voor pre-registratie kunt u advertenties weergeven die enthousiasme en bekendheid voor uw apps en games genereren voordat ze op Google Play worden uitgebracht. Nadat u uw app of game beschikbaar heeft gemaakt voor pre-registratie in de Play Console, kunt u een app-campagne voor de app of game maken. Mensen die op de advertentie klikken, kunnen zich vervolgens vooraf registreren voor uw app of game in de Play Store.

U stelt een bod in voor pre-registraties voor uw app of game. Dit bod, dat doelkosten per pre-registratie (target cost per pre-registration, tCPpre) wordt genoemd, wordt uitsluitend geoptimaliseerd voor pre-registraties. Stel de doelkosten per pre-registratie in op het gemiddelde bedrag dat u wilt besteden wanneer iemand zich vooraf registreert voor uw app.

Afhankelijk van waar uw advertentie wordt weergegeven, kan er tijdens de advertentieweergave originele content worden toegevoegd, verwijderd of aangepast. Google Ads doet dit om ervoor te zorgen dat gebruikers prettige interactie met uw advertentie hebben, ongeacht waar en wanneer ze deze bekijken.

Praktische tips

• Zet pre-registratie aan voordat uw pre-lanceringsmarketing begint, ten minste 2 weken van tevoren. Voor de meeste campagnes is drie tot zes weken voldoende. Als u verwacht dat uw app of game veel interesse genereert, kunt u negen tot twaalf weken van tevoren beginnen.
  • Geef beloningen voor pre-registratie. Een pre-registratiebeloning is een beheerd product (zoals een in-game-item of speciaal personage) dat u gratis aan gebruikers geeft als ze zich vooraf hebben geregistreerd voor uw app of game. U kunt 1 pre-registratiebeloning maken voor de levensduur van de pre-registratiecampagne van een app of game. Nadat u een pre-registratiebeloning heeft gemaakt, kan deze niet meer worden bewerkt of verwijderd. U kunt alleen actieve beheerde producten (geen abonnementen of inactieve beheerde producten) aanbieden als pre-registratiebeloningen. Ontdek meer informatie over hoe u bekendheid voor uw apps kunt opbouwen met pre-registratie.
  • Lokaliseer het advertentiemateriaal om meer conversies te genereren. U kunt bijvoorbeeld taglines vertalen in de lokale talen waarin u de app of game uitbrengt.
  • Zorg ervoor dat uw app klaar is vóór de lancering. Problemen met stabiliteit en (apparaat)prestaties, en grote app-formaten kunnen allemaal van invloed zijn op het succes van een pre-registratiecampagne.