Skapa en appkampanj för förhandsregistrering

Du kan skapa en appkampanj som marknadsför förhandsregistrering av appar eller spel innan de släpps på Google Play. Med appkampanjer för förhandsregistrering kan du mäta intresset innan appen eller spelet är tillgängligt för installation. När appen har lanserats slutar förhandsregistreringskampanjen automatiskt att visa annonser på de platser där appen släpps.

I denna artikeln beskriver vi hur du skapar en appkampanj för förhandsregistrering i Google Ads. Läs mer om appkampanjer för förhandsregistrering

Innan du börjar

• Innan du kan köra en appkampanj för förhandsregistrering måste du konfigurera appen eller spelet för förhandsregistrering i Play Console. Appens eller spelets APK-fil måste laddas upp till minst en lanseringskanal i Play Console och du måste lansera appen eller spelet inom 90 dagar efter att du har gjort förhandsregistreringen tillgänglig i Play Console.
  • Användare kan bara förhandsregistrera sig för appar och spel i Google Play Butik på Android-enheter.

Gör så här

1. Logga in på Google Ads.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på plusknappen och välj Ny kampanj.
  4. Klicka på Appkampanj och sedan på App för kampanjtypen.
  5. Klicka på Förhandsregistrering av app (endast Android) för kampanjundertypen.
  6. Leta reda på appens namn, paketets namn eller utgivaren för att kontrollera om appen är kvalificerad för förhandsregistrering. Klicka sedan på Fortsätt.

Obs! Om du inte har aktiverat förhandsregistrering för appen i Play Console och appen redan är tillgänglig i ett eller flera länder är den inte kvalificerad för kampanjen.
  7. Ange ett kampanjnamn i fältet Kampanjnamn.
  8. Välj plats- och språkinställningar för kampanjen. Kampanjen visas bara i länder där appen är tillgänglig för förhandsregistrering.
  9. I avsnittet Budget anger du den genomsnittliga budget som du vill spendera varje dag.
  10. I avsnittet Budgivning anger du Målkostnad per förhandsregistrering, vilket är det genomsnittliga belopp du vill spendera varje gång någon registrerar sig för din app.
  11. Klicka på Spara och fortsätt.
  12. Ange ett annonsgruppsnamn i fältet Annonsgruppsnamn.
  13. Ange flera textförslag, bilder, videor och andra tillgångar för appkampanjen i avsnittet Annonstillgångar. Du kan lägga till:
    • Upp till fem rubrikförslag (minst två rubriker krävs)
    • Upp till fem beskrivningsförslag
    • Upp till 20 bilder
    • Upp till 20 videor

Riktlinjer för annonstillgångar

Text

• Lägg till upp till fem rubriker med högst 30 tecken för varje.
  • Lägg till upp till fem beskrivningar med högst 90 tecken för varje.
  • Ta med fördelar.
  • Avsluta varje textförslag med skiljetecken.

Video

• Videon måste finnas på YouTube.
  • Orienteringen kan vara liggande eller stående.
    • Använd bildproportioner: liggande (16:9), stående (2:3) och kvadratisk (1:1).
  • Om du inte har några videor att lägga till kan Google Ads skapa en videoannons åt dig med hjälp av tillgångar från uppgifterna i appbutiken.
  • Experimentera med olika annonslängder. Ett intervall mellan 15 och 30 sekunder är en bra startpunkt.
  • Använd olika videor för att framhäva olika produkter, tjänster eller funktioner.

Bild

Ladda upp bilder som .jpg eller .png med en största storlek på 5 MB.

Bildproportioner Minsta storlek Rekommenderad storlek
1:1 200 × 200 1200 × 1200
1,91:1 600 × 314 1200 × 628
4:5 320 × 400 1200 × 1500
  1. Klicka på Spara och fortsätt.
  2. Granska kampanjsammanfattningen och klicka sedan på Fortsätt.
Beroende på var annonsen visas kan originalinnehåll läggas till, tas bort eller ändras när annonser visas. Detta sker automatiskt i Google Ads för att dina annonser ska fungera bra för användarna oavsett när och var de ser dem.

Konverteringsåtgärder

När du har skapat en appkampanj för förhandsregistrering kan du se hur många som förhandsregistrerar sig för appen eller spelet på sidan Konverteringsåtgärder i Google Ads. Det gör du genom att klicka på ikonen Verktyg och sedan på Konverteringar. Förhandsregistrering är den enda konverteringsåtgärd som spåras för förhandsregistreringskampanjer och de läggs till automatiskt i kampanjer så fort den första användaren förhandsregistrerar sig. Konverteringsåtgärder för förhandsregistreringskampanjer kan inte redigeras eller tas bort.