Een app-campagne voor pre-registratie maken

U kunt een app-campagne maken waarmee pre-registratie voor apps of games wordt gepromoot voordat ze op Google Play worden uitgebracht. Met app-campagnes voor pre-registratie kunt u de interesse meten voordat uw app of game kan worden geïnstalleerd. Nadat uw app is gelanceerd, geeft de pre-registratiecampagne automatisch geen advertenties meer weer op de locaties waar de app is uitgebracht.

In dit artikel wordt beschreven hoe u een app-campagne voor pre-registratie instelt in Google Ads. Meer informatie over app-campagnes voor pre-registratie

Voordat u begint

• Voordat u een app-campagne voor pre-registratie kunt uitvoeren, moet u uw app of game voor pre-registratie instellen in uw Play Console. Uw app- of game-APK moet worden geüpload naar ten minste één releasetrack in de Play Console en u moet de app of game starten binnen negentig dagen nadat u deze beschikbaar heeft gemaakt voor pre-registratie in de Play Console.
  • Mensen kunnen zich alleen vooraf registreren voor apps en games in de Google Play Store op Android-apparaten.

Instructies

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Klik op App-promotie en vervolgens op App voor uw campagnetype.
  5. Klik op Pre-registratie app (alleen Android) voor uw campagnesubtype.
  6. Zoek de app-naam, pakketnaam of uitgever om te controleren of de app in aanmerking komt voor pre-registratie. Klik vervolgens op Doorgaan.

Opmerking: Als u pre-registratie voor uw app niet heeft ingeschakeld in de Play Console en de app al beschikbaar is in een of meer landen, komt deze niet in aanmerking voor de campagne.
  7. Voer in het veld 'Campagnenaam' een naam in voor de campagne.
  8. Selecteer uw locatie- en taalinstellingen voor de campagne. Uw campagne wordt alleen weergegeven in landen waar uw app beschikbaar is voor pre-registratie.
  9. Geef in het gedeelte 'Budget' het gemiddelde budget op dat u elke dag wilt besteden.
  10. Geef in het gedeelte 'Bieden' de doelkosten per pre-registratie op. Dit is het gemiddelde bedrag dat u wilt besteden wanneer iemand zich vooraf registreert voor uw app.
  11. Klik op Opslaan en doorgaan.
  12. Geef in het veld 'Naam van advertentiegroep' een naam op voor de advertentiegroep.
  13. Geef in het gedeelte 'Advertentie-items' meerdere tekstsuggesties, afbeeldingen, video's en andere items op voor uw app-campagne. U kunt het volgende toevoegen:
    • Maximaal vijf ideeën voor koppen (minimaal twee koppen vereist)
    • Maximaal vijf ideeën voor beschrijvingen
    • Maximaal twintig afbeeldingen
    • Maximaal twintig video's

Richtlijnen voor advertentie-items

Tekst

• Voeg maximaal vijf koppen toe. Elke kop mag maximaal dertig tekens bevatten.
  • Voeg maximaal vijf beschrijvingen toe. Elke beschrijving mag maximaal negentig tekens bevatten.
  • Neem de voordelen op.
  • Sluit elke tekstsuggestie af met interpunctie.

Video

• Video's moeten op YouTube worden gehost.
  • De stand kan liggend, staand of vierkant zijn.
    • Gebruik hoogte-breedteverhoudingen: liggend (16:9), staand (2:3) en vierkant (1:1).
  • Als u geen video's heeft om toe te voegen, maakt Google Ads mogelijk een videoadvertentie voor u met de items uit de winkelvermelding van uw app.
  • Experimenteer met verschillende advertentielengten: vijftien tot dertig seconden is een goed uitgangspunt.
  • Gebruik verschillende video's om verschillende producten, services of functies te markeren.

Afbeelding

Upload afbeeldingen als .jpg of .png met een maximale grootte van 5 MB:

Verhouding Minimum formaat Aanbevolen formaat
1:1 200 x 200 1200 x 1200
1,91:1 600 x 314 1200 x 628
4:5 320 x 400 1200 x 1500
  1. Klik op Opslaan en doorgaan.
  2. Controleer uw campagneoverzicht en klik op Doorgaan.
Afhankelijk van waar uw advertentie wordt weergegeven, kan er tijdens de advertentieweergave originele content worden toegevoegd, verwijderd of aangepast. Google Ads doet dit om ervoor te zorgen dat gebruikers een prettige interactie met uw advertentie hebben, ongeacht waar en wanneer deze wordt weergegeven.

Conversieacties

Nadat u uw app-campagne voor pre-registratie heeft gemaakt, kunt u zien hoeveel mensen zich vooraf registreren voor uw app of game op de pagina 'Conversieacties' in Google Ads. Klik hiervoor op het gereedschapsicoon en klik vervolgens op 'Conversies'. Pre-registratie is de enige conversieactie die wordt bijgehouden voor pre-registratiecampagnes. Deze worden automatisch aan campagnes toegevoegd zodra de eerste gebruiker zich vooraf registreert. Conversieacties voor pre-registratiecampagnes kunnen niet worden bewerkt of verwijderd.