Beƫindiging van 'Gemiddelde positie' in de week van 30 september

12 augustus 2019

Zoals we in februari aankondigden, verwijderen we de statistiek 'Gemiddelde positie' uit Google Ads in de week van 30 september 2019.

We raden u aan voortaan 'Vertoningspercentage voor de toppositie' en 'Vertoningspercentage voor de absolute toppositie' te gebruiken. Deze statistieken geven de daadwerkelijke plaatsing van uw advertentie op de pagina weer in plaats van de positie van uw advertentie in vergelijking met andere advertenties.Ā

Als gevolg van deze wijziging wordt het volgende in de week van 30 september 2019 uitgeschakeld:Ā

• Regels op basis van 'Gemiddelde positie'.
  • Aangepaste kolommen die gebruikmaken van 'Gemiddelde positie'.
  • Opgeslagen rapporten die filteren op 'Gemiddelde positie'.
  • Opgeslagen filters met 'Gemiddelde positie'.

Als u Google Ads-scripts heeft die gebruikmaken van 'Gemiddelde positie', raden we u aan deze te controleren om ervoor te zorgen dat ze naar behoren blijven functioneren.

De statistiek 'Gemiddelde positie' wordt ook verwijderd uit de volgende items:Ā

• Opgeslagen kolommensets.
  • Opgeslagen rapporten die gebruikmaken van de kolom 'Gemiddelde positie', maar er niet op filteren.
  • Scorekaarten die 'Gemiddelde positie' in dashboards gebruiken.

Als u ValueTrack-parameters gebruikt, retourneert de parameter {adposition} vanaf de week van 30 september 2019 een lege tekenreeks.

Gepost door Pallavi Naresh, Product Manager, Google Ads

Ā