Responsiiviset hakumainokset (Google Ads ‑mobiilisovellus)

Tässä artikkelissa kerrotaan responsiivisten hakumainosten luomisesta ja muokkaamisesta Google Ads ‑mobiilisovelluksessa. Lue lisää responsiivisista hakumainoksista.

Responsiiviset hakumainokset ovat mainoksia, jotka mukautuvat tarvittaessa automaattisesti siten, että niissä näkyy osuvampia viestejä asiakkaillesi. Kun lisäät useita otsikoita ja kuvauksia responsiivista hakumainosta luodessasi, Google Ads testaa ajan myötä niiden eri yhdistelmiä ja selvittää, mitkä yhdistelmät toimivat parhaiten.

Ohjeet

Responsiivisen hakumainoksen luominen

1. Napauta alareunassa olevasta siirtymispalkista Lisää ja valitse Mainokset.
  2. Napauta pluspainiketta ja valitse Responsiivinen hakumainos.
  3. Napauta kampanjaa, jolle haluat luoda responsiivisen hakumainoksen.
  4. Napauta mainosryhmää, johon haluat lisätä uusia responsiivisia hakumainoksia.
  5. Saatat nähdä ponnahdusikkunan, jossa lukee "Voit parantaa tuloksia lisäämällä mainoksiin aina tärkeimpiä lausekkeita muista mainoksistasi. Olemme kopioineet sisältöä tämän mainosryhmän tekstimainoksistasi, jotta pääset alkuun." Napauta SELVÄ, jolloin ponnahdusikkuna sulkeutuu.
  6. Lisää lopullinen URL-osoite ja näkyvä URL-osoite.
Huom. Kun napautat esikatselukuvaketta , näet sisältösi pohjalta luodut potentiaaliset mainokset. Kaikki yhdistelmät eivät näy, ja joissakin muodoissa teksti voi näkyä lyhennettynä.
  1. Lisää otsikot. Lisää vähintään 3 mutta enintään 15 vaihtoehtoa.
  2. Lisää kuvaukset. Lisää vähintään 2 mutta enintään 4 kuvausta.
  3. Napauta Tallenna.

Vinkkejä otsikoiden laatimiseen

• Muista, että otsikot ja kuvaukset voivat näkyä missä tahansa järjestyksessä.
  • Muotoile ensimmäiset kolme otsikkoa kuin ne näkyisivät mainoksessasi samaan aikaan.
  • Sisällytä otsikkoihisi ainakin yksi avainsana ja luo otsikkoja, jotka liittyvät kohdistuksessa käytettyihin avainsanoihin.
  • Luo mahdollisimman monta erilaista otsikkoa. Kun otsikoita on useita, Google Adsilla on enemmän mahdollisuuksia koota viestiesi pohjalta osuvia mainoksia, jolloin voit saada parempia tuloksia.
    • Korosta tuotteen tai palvelun tarjoamaa hyötyä tai sitä, miten se ratkaisee tietyn ongelman, tai toimitus- ja palautustietoja. Lue lisää tehokkaiden Hakumainosten luomisesta.
    • Jos haluat käyttää vielä enemmän otsikoita, voit luoda muunnelmia aiemmin kirjoittamistasi otsikoista. Kokeile esimerkiksi toisenlaista toimintakehotusta.

Responsiivisen hakumainoksen muokkaaminen

1. Napauta alareunassa olevasta siirtymispalkista Lisää ja valitse Mainokset.
  2. Napauta muokattavaa mainosta.
  3. Voit muokata valintaikkunassa seuraavia kohteita:

• Lopullinen URL
    • Näkyvä polku
    • Otsikot
    • Kuvaukset
  4. Napauta Tallenna.

Uuden sisällön lisääminen

Voit lisätä uusia otsikkoja näin:

1. Napauta Muokkaa mainosta ‑sivulta Otsikot-kohdan alapuolelta + Lisää otsikko.
  2. Lisää uusi otsikko. Voit käyttää myös Google Adsin ehdottamaa otsikkoa.
  3. Napauta valintamerkkiä Chrome mobile checkmark icon.
  4. Napauta Tallenna.

Voit lisätä uusia kuvauksia näin:

1. Napauta Muokkaa mainosta ‑sivulta Kuvaukset-kohdan alapuolelta + Lisää kuvaus.
  2. Lisää uusi kuvaus. Voit käyttää myös Google Adsin ehdottamaa kuvausta.
  3. Napauta valintamerkkiä Chrome mobile checkmark icon.
  4. Napauta Tallenna.

Otsikoiden ja kuvausten kiinnittäminen tiettyihin sijainteihin

Kun luot responsiivisen hakumainoksen, otsikot ja kuvaukset voivat oletusarvoisesti näkyä missä tahansa järjestyksessä. Voit vaikuttaa siihen, missä kohtaa mainostasi yksittäiset otsikot ja kuvaukset näkyvät, kiinnittämällä niitä tiettyihin sijainteihin.

Jos jokaisessa mainoksessa pitää olla vastuuvapauslauseke, voit lisätä vastuuvapauslausekkeen responsiivisen hakumainoksen kuvaukseen ja kiinnittää sen kuvauksen sijaintiin 1. Näin kaikki asiakkaille näkyvät mainokset sisältävät vastuuvapauslausekkeen kuvauksen ensimmäisessä osassa.

1. Napauta Muokkaa mainosta ‑sivulta otsikkoa tai kuvausta, jonka haluat kiinnittää.
  2. Napauta otsikon tai kuvauksen vierestä kiinnityskuvaketta Pin.
  3. Valitse ponnahdusikkunasta sijainti, johon haluat kiinnittää otsikon tai kuvauksen.
  4. Napauta Tallenna.

Vinkkejä kiinnittämiseen

• Jos kiinnität otsikon tai kuvauksen, se näkyy vain kyseisessä kohdassa eikä sen tilalla voi näkyä muita otsikoita tai kuvauksia. Kiinnitykset vähentävät niiden otsikoiden tai kuvausten kokonaismäärää, joita voidaan verrata potentiaalisen asiakkaan hakuun, joten kiinnityksiä ei suositella useimmille mainostajille.
  • Kokeile kahden tai kolmen otsikon tai kuvauksen kiinnittämistä kuhunkin sijaintiin, jotta mikä tahansa niistä voi näkyä kyseisessä kohdassa. Näin voit joustavammin selvittää, mitkä otsikot ja kuvaukset tuottavat parempia tuloksia.
    • Esimerkki: Jos kiinnität otsikon "Virallinen sivusto" otsikon sijaintiin 1, kaikissa asiakkaille näkyvissä mainoksissa näkyy ensimmäisenä otsikkona "Virallinen sivusto". Jos kuitenkin kiinnität otsikon sijaintiin 1 toisenkin otsikon, esimerkiksi "Viralliset sivut", kaikissa asiakkaille näkyvissä mainoksissa ensimmäisenä otsikkona on joko "Virallinen sivusto" tai "Viralliset sivut".
  • Jos olet kiinnittänyt otsikoita ja/tai kuvauksia kaikkiin vapaana oleviin sijainteihin, muita kuin kiinnitettyjä otsikoita ja/tai kuvauksia ei näy.
  • Otsikon sijaintiin 1, otsikon sijaintiin 2 tai kuvauksen sijaintiin 1 kiinnitetyt otsikot ja kuvaukset näkyvät aina. Otsikon sijaintiin 3 ja kuvauksen sijaintiin 2 kiinnitetty sisältö ei välttämättä näy jokaisessa mainoksessa. Jos haluat tekstin näkyvän kaikissa mainoksissasi, kiinnitä se otsikon sijaintiin 1, otsikon sijaintiin 2 tai kuvauksen sijaintiin 1.
  • Jos haluat tarkistaa, millaisena responsiivinen hakumainoksesi näkyy käyttäjille, napauta esikatselukuvaketta .

Käytäntörikkomukset

Jos näet Käytäntörikkomukset-ponnahdusikkunan, kun yrität tallentaa reponsiivista hakumainosta, mainos ei ole Google Ads ‑käytäntöjen mukainen. Ponnahdusikkunassa on tietoa siitä, mitä käytäntörikkomuksia mainoksessa on. Napauta KORJAA VIRHEET ja tee sitten muutoksia mainokseen, jotta se on Google Ads ‑käytäntöjen mukainen.

Sisällön poistaminen

1. Napauta Muokkaa mainosta ‑sivulta otsikkoa tai kuvausta, jonka haluat poistaa.
  2. Napauta otsikon tai kuvauksen vierestä roskakorikuvaketta .
  3. Napauta näkyviin tulevasta ponnahdusikkunasta Poista.
  4. Napauta Tallenna.