Een YouTube-mediaplan maken in Bereikplanner

Als u voor uw Google Ads-account toegang tot Bereikplanner wilt aanvragen, gebruikt u dit formulier. We kunnen niet garanderen dat uw aanvraag wordt goedgekeurd. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, sturen we u een e-mail wanneer u toegang tot Bereikplanner heeft.

U kunt Bereikplanner gebruiken om een mediaplan te maken, te controleren en te bewerken. U kunt uw eigen mediaplan samenstellen of Bereikplanner toestaan advertentie-indelingen in het mediaplan voor u te kiezen.

Instructies

Een nieuw mediaplan maken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon rechtsboven in Google Ads.
  3. Selecteer Bereikplanner.
  4. Klik op het plusicoon om een nieuw mediaplan te maken.
  5. De instellingen voor uw mediaplan kiezen:
    • Locatie: kies waar uw advertenties worden weergegeven aan mensen die zich bevinden in (of interesse hebben voor) een geografische locatie. Klik op het dropdownmenu Land/regio en het dropdownmenu Valuta om het land, de regio en het valutatype op te geven voor uw mediaplan. Het mediaplan is standaard ingesteld op het land en de valuta in uw Google Ads-account.
      • (Optioneel) Klik op het dropdownmenu Sublocatie om een specifieke plaats, staat, provincie of grootstedelijk gebied te targeten. Deze optie is alleen beschikbaar voor bepaalde landen en regio's.
    • Demografie: Kies Alle mensen om iedereen op de geselecteerde locatie te targeten of om iedereen op de geselecteerde locatie of met een Specifieke leeftijd of geslacht te targeten (om een specifieke leeftijdscategorie of bepaald geslacht te targeten op de geselecteerde locatie).
      • Opmerking: Bereikplanner biedt geen ondersteuning voor targeting van minderjarigen of leeftijdsgroepen van dertien tot zeventien jaar. Targeting op leeftijd is pas toegestaan op personen van achttien jaar en ouder.
    • Doelgroepen: Kies de doelgroepen waaraan u uw advertenties wilt weergeven. U kunt de volgende doelgroeptypen targeten: affiniteit, aangepaste affiniteit, aangepaste intentie, in-market en levensgebeurtenissen.
    • Datums: selecteer de periode voor uw mediaplan. U kunt een periode van één tot negentig dagen kiezen.
  6. Klik op de pijl om het gedeelte 'Advertentievoorkeuren' uit te vouwen en kies hoe u Bereikplanner uw mediaplan wilt laten samenstellen:
    • Uw eigen advertentietypemix selecteren: kies deze optie als u de advertentie-indelingen voor het mediaplan zelf wilt selecteren. Klik op het dropdownmenu om een advertentie-indeling te selecteren en geef vervolgens het budget op. Klik op Nog een toevoegen als u nog meer advertentie-indelingen wilt toevoegen aan het mediaplan.
    • Hulp bij het vinden van de juiste advertentietypemix: Kies deze optie als u wilt dat Bereikplanner advertentie-indelingen aanbeveelt voor het mediaplan. Geef het bedrag op dat u wilt besteden of selecteer het doelkijkcijferpunt (TRP) dat u wilt bereiken en selecteer de advertenties die u in uw campagne heeft opgenomen (6s, 15/20s, kan niet worden overgeslagen, 15/20s, kan worden overgeslagen of >30 s). U kunt uw plaatsingen ook beperken tot alleen YouTube Select.
  7. Klik op Prognose bekijken.Bereikplanner maakt een mediaplan met YouTube-advertentie-indelingen.
  8. (Optioneel) Als u uw mediaplan wilt exporteren naar een csv-bestand voordat u het opslaat, klikt u rechtsboven op het icoon Meer opties en vervolgens op Downloaden (.csv). In het csv-bestand worden de laatste opgeslagen gegevens en gedetailleerde statistieken voor uw mediaplan bewaard.
    • U kunt ook op Een kopie maken klikken om een mediaplan te vergelijken met een ander mediaplan.
    • Als u de diagrammen in het mediaplan voor een presentatie (of iets dergelijks) wilt gebruiken, maakt u een screenshot van de tabellen met het mediaplan via de screenshotfunctie van uw computer.
  9. Als u het mediaplan wilt opslaan, klikt u rechtsboven op Opslaan en voert u een naam in voor het plan. Klik op Kopie opslaan als u klaar bent.

Nadat u het mediaplan heeft opgeslagen, kunt u het plan opnieuw openen via Bereikplanner. Als u een opgeslagen mediaplan opent, moet u de prognose vernieuwen om de bereikcurve, demografische gegevens en vertoningsschattingen voor verschillende apparaten te bekijken (desktop, tablet, mobiel en verbonden tv).
Als u een kopie van een mediaplan opslaat, worden alle prognosegegevens voor het mediaplan gedurende de geselecteerde periode behouden. Als u op een mediaplan klikt dat is beëindigd, ziet u de historische prognose voor het mediaplan. Als u klikt op een mediaplan dat nog loopt, kunt u de prognose voor het mediaplan vernieuwen. Als u ervoor kiest om de prognose te vernieuwen, wordt er een nieuwe prognose voor het mediaplan gegenereerd. U moet het mediaplan opnieuw opslaan om de nieuwe prognosegegevens te behouden.

Een mediaplan controleren

1. Open Bereikplanner.
  2. Klik in de tabel op een mediaplan om het te openen. Nadat u een opgeslagen mediaplan heeft geopend, worden alle prognosegegevens voor het mediaplan weergegeven gedurende de geselecteerde periode. Hier ziet u ook de datum waarop de prognose is opgeslagen.
    • Als u een mediaplan opent dat is beëindigd, ziet u de historische prognose voor het mediaplan.
    • Als u een mediaplan opent dat nog loopt, heeft u de mogelijkheid het plan te bewerken.
  3. Bekijk de gegevens en statistieken van het mediaplan (zoals het bereik conform doelgroep en de CPM). Meer informatie over de statistieken in Bereikplanner.
  4.  (Optioneel) Als u uw mediaplan wilt exporteren naar een csv-bestand, klikt u rechtsboven op het icoon Meer opties en vervolgens op Downloaden (.csv). In het csv-bestand worden de laatste opgeslagen gegevens en gedetailleerde statistieken voor uw mediaplan bewaard.
    • U kunt ook op Een kopie maken klikken om een mediaplan te vergelijken met een ander mediaplan.
    • Als u de diagrammen in het mediaplan voor een presentatie (of iets dergelijks) wilt gebruiken, maakt u een screenshot van de tabellen met het mediaplan via de screenshotfunctie van uw computer.

Een mediaplan bewerken

1. Open Bereikplanner.
  2. Klik in de tabel op een mediaplan om het te openen. Als het mediaplan nog loopt, kunt u het bewerken.
  3. Klik op Prognose vernieuwen om de prognose van het mediaplan met identieke instellingen te updaten. Als u ervoor kiest om de prognose te vernieuwen, wordt er een nieuwe prognose voor het mediaplan gegenereerd. U moet het mediaplan opnieuw opslaan om de nieuwe prognose te behouden.
  4. Navigeer naar de tabel onder de bereikcurve en klik op de knop Bewerken naast een YouTube-advertentie-indeling in uw mediaplan.
    • Algemene instellingen: Update het budget, de doel-CPM en het netwerk voor het mediaplan.
    • Locatie en demografie: Breng wijzigingen aan in de locatie en demografie voor het mediaplan. Doe dat alleen als u de huidige instellingen voor mediaplannen voor de advertentie-indeling wilt overschrijven.
    • Datums en frequentielimiet: Breng wijzigingen aan in de datums en demografische gegevens voor het mediaplan. Doe dat alleen als u de huidige instellingen voor mediaplannen voor de advertentie-indeling wilt overschrijven.
    • Doelgroepen: Voeg affiniteits- en in-market-doelgroepen toe aan het mediaplan. Doe dat alleen als u de huidige instellingen voor mediaplannen voor de advertentie-indeling wilt overschrijven.
    • Ouderlijke status: Voeg ouders, niet-ouders of mensen waarvan de huidige ouderlijke status onbekend is aan het mediaplan toe of sluit deze uit.
    • Apparaten: Voeg desktops, tablets, mobiele telefoons of verbonden tv's aan het mediaplan toe of sluit ze uit.
    • Instellingen voor contentuitsluiting: Controleer de contentuitsluitingen op accountniveau in uw prognose.
  5. Als u klaar bent met wijzigen, klikt u op Toepassen om een nieuwe prognose te genereren voor het mediaplan.
  6.  Als u uw mediaplan wilt opslaan, klikt u op Opslaan en voert u een naam in voor uw plan. Klik op Kopie opslaan als u klaar bent.
  7. Als u het mediaplan wilt downloaden, verwijderen of kopiëren, klikt u rechtsboven in Bereikplanner op het icoon Meer opties en selecteert u een optie in het menu.