Crear un pla de mitjans de YouTube al Planificador d'abast

El Planificador d'abast no està disponible en totes les regions perquè hi ampliem gradualment l'accés als comptes de Google Ads qualificats. Contacteu amb el vostre representant de Google Ads per saber si està disponible i com podeu accedir-hi.

Podeu utilitzar el Planificador d'abast per crear, revisar i editar un pla de mitjans. Podeu crear el vostre propi pla de mitjans o seleccionar una combinació de productes existent d'una llista per afegir-la al pla de mitjans.

Podeu utilitzar el Planificador d'abast per fer una previsió de les impressions, l'abast i les mètriques basades en conversions a les campanyes d'acció de vídeo (VAC) noves. El Planificador de rendiment és adequat per al rendiment de les campanyes VAC existents segons les dades de l'historial. Utilitzeu el Planificador d'abast en campanyes VAC noves; pot funcionar sense senyals sobre les vostres creativitats, la vostra pàgina de destinació o el vostre tipus de conversió, i sense saber fins a quin punt atreuen el vostre contingut i els vostres públics de segmentació. El Planificador d'abast també permet fer previsions de mètriques que no es basen en conversions, com ara l'abast i la freqüència.

Instruccions

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

Crear un pla de mitjans

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Planificació.
  3. Feu clic a Planificador d'abast.
  4. Feu clic a la icona de més per crear un pla de mitjans.
  5. Seleccioneu el vostre país o regió i la vostra moneda.
  6. Seleccioneu YouTube com a canal per al pla de mitjans.
    • Nota: podeu afegir YouTube juntament amb el vostre pla de televisió existent amb la funció "Mantén la televisió i afegeix YouTube".
  7. Trieu la configuració del pla de mitjans:
    • Dates: seleccioneu l'interval de dates per al vostre pla de mitjans. Podeu triar-ne un que tingui entre 1 i 92 dies.
    • Dades demogràfiques: trieu Totes les persones (si voleu segmentar els anuncis per tothom que sigui a la ubicació seleccionada) o bé Edat i sexe específics (si voleu segmentar-los per un interval d'edat o un sexe concrets a la ubicació seleccionada).
      • El Planificador d'abast no permet orientar els anuncis a menors d'edat d'entre 13 i 17 anys. Tota la segmentació per edat ha de ser dels 18 anys en amunt.
    • Sububicació (opcional): feu clic al menú desplegable Sububicació per segmentar els anuncis per un estat, una província, una ciutat, una regió de televisió o una àrea metropolitana concrets. Aquesta opció només està disponible per a alguns països i algunes regions.
    • Públics (opcional): trieu els públics a què voleu mostrar els anuncis. Podeu segmentar-los pels tipus de públic següents: afí, segments personalitzats, actius al mercat, d'esdeveniments vitals i de les vostres dades.
    • Seleccions (opcional): trieu les seleccions que vulgueu incloure a la segmentació. Podeu triar seleccions de YouTube o de partners de vídeo de Google. Podeu afegir seleccions pel seu identificador mitjançant l'eina per triar seleccions.
  8. Introduïu el pressupost planificat.
  9. Trieu la combinació d'anuncis i l'objectiu que més us convingui:
    • Notorietat - Abast eficient: aquesta combinació predefinida recomana una combinació de formats d'anunci que augmenti l'abast previst per al pressupost que voleu.
    • Notorietat - Assoliments eficients: aquesta opció us ajuda a augmentar la notorietat de marca o de producte amb formats d'anunci de vídeo dissenyats per incrementar la notorietat.
    • Consideració - Maximització de visualitzacions: aquesta combinació predefinida recomana una combinació de productes que augmenti les visualitzacions previstes. Aquesta opció us ajuda a aconseguir que més persones tinguin en compte la vostra marca o producte amb una combinació de formats d'anunci pensats per promocionar la implicació.
    • Acció - Conversions en línia: aquesta opció us ajuda a generar més conversions, com ara vendes, contactes i trànsit al lloc web, amb una única campanya de vídeo automatitzada.
      • En el cas de les campanyes d'acció de vídeo (VAC) i de generació de demanda, us recomanem que utilitzeu un percentatge de conversió alineat amb les campanyes anteriors per a tipus de conversions similars.
    • Creeu el vostre: trieu aquesta opció si voleu seleccionar els formats d'anunci, les opcions de preus i els pressupostos per al vostre pla de mitjans. L'experiència a la pàgina del pla s'adaptarà segons l'objectiu que hàgiu seleccionat. Per incloure més formats d'anunci, feu clic a Afegeix un format d'anunci.
    • L'objectiu determinarà les mètriques de la pàgina del pla. Tot i això, podeu continuar fent ajustos a la pàgina del pla.
      • Nota: el Planificador d'abast pot mostrar on es publicarà la campanya a sota del format d'anunci. Per exemple, la generació de demanda s'executarà als anuncis in-stream, in-feed, de YouTube Shorts, de Gmail i de Discover. Obteniu més informació sobre els formats d'anunci de vídeo.
  10. Feu clic a Mostra la previsió. El Planificador d'abast crea un pla de mitjans que conté formats d'anunci de YouTube.
    • Desplaceu-vos cap avall fins a la taula de configuració de la campanya que hi ha a sota de la corba d'abast i passeu el cursor per sobre de les mètriques Abast dins del públic objectiu i Impressions dins del públic objectiu de la pàgina del pla per veure l'efecte addicional de la covisualització. Obteniu més informació sobre les mètriques del Planificador d'abast.
    • Nota: ara el Planificador d'abast admet la previsió per a les campanyes de visualització de vídeo (VVC). Per revisar la corba de previsió i les mètriques resultants, commuteu les pestanyes "Abast" i "Visualitzacions".
  11. (Opcional) Per exportar el pla de mitjans a un fitxer CSV abans de desar-lo, feu clic a la icona Més opcions que hi ha a l'extrem superior dret i, a continuació, a Baixa (.CSV). El fitxer CSV conté l'última informació desada i les mètriques detallades del pla de mitjans. Consulteu les mètriques Abast dins del públic objectiu, Impressions dins del públic objectiu, Freqüència dins del públic objectiu i TRP per revisar l'efecte addicional de la covisualització al fitxer CSV.
  12. Per desar el pla de mitjans, feu clic a Desa a l'extrem superior dret i, a continuació, poseu un nom al pla. En acabat, feu clic a Desa una còpia.

Un cop hàgiu desat el pla de mitjans, podeu tornar a accedir-hi des del Planificador d'abast. Quan obriu un pla de mitjans desat, haureu d'actualitzar la previsió per revisar la corba d'abast, les dades demogràfiques i les estimacions d'impressions per als diferents dispositius, com ara ordinadors, tauletes, mòbils i televisors connectats.

Quan deseu una còpia d'un pla de mitjans, es conserven tots els detalls de la previsió per al pla de mitjans durant l'interval de dates que hàgiu seleccionat. Quan feu clic en un pla de mitjans que ha finalitzat, veureu l'historial de previsió corresponent. Quan feu clic en un pla de mitjans que encara està en curs, tindreu l'opció d'actualitzar la previsió corresponent. Si decidiu actualitzar-la, es generarà una previsió nova per al pla de mitjans i haureu de tornar a desar-lo per conservar els detalls de la previsió nova.

Personalitzar la pàgina del pla

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Planificació.
  3. Feu clic a Planificador d'abast.
  4. Feu clic en un pla o creeu-ne un de nou.
  5. Personalitzeu el gràfic de resultats.
    1. A l'extrem superior dret del gràfic de resultats, feu clic al menú desplegable Mètriques i trieu Mètriques personalitzades.
    2. Seleccioneu les mètriques que vulgueu revisar al gràfic de resultats.
    3. A la part dreta, arrossegueu i deixeu anar les mètriques per reordenar-ne la posició a la taula.
    4. Feu clic a Aplica.
  6. Modifiqueu les columnes a la taula de la campanya que hi ha a sota del gràfic.
    1. A l'extrem superior dret de la barra d'eines de la taula, feu clic a Columnes.
    2. A la taula, seleccioneu les mètriques que voleu revisar.
      • Nota: les mètriques de les columnes estan preseleccionades en funció dels vostres objectius.
    3. A la part dreta, arrossegueu i deixeu anar les mètriques per reordenar-ne la posició a la taula.
    4. Feu clic a Aplica.
  7. Reviseu la pàgina del pla personalitzat.

Revisar un pla de mitjans

Les mètriques de covisualització estan disponibles al Planificador d'abast. Les previsions inclouran dades sobre les impressions i l'abast addicionals aconseguits quan diverses persones veuen anuncis juntes en dispositius de TV connectats. Aquestes mètriques no s'inclouen a les campanyes orientades a públics no demogràfics, a públics que no són afins o a formats no admesos.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Planificació.
  3. Feu clic a Planificador d'abast.
  4. A la taula, feu clic en un pla de mitjans per obrir-lo. En obrir un pla de mitjans desat, es mostren tots els detalls de previsió del pla durant l'interval de dates que hàgiu seleccionat. També es mostra la data en què es va desar la previsió.
    • Quan obriu un pla de mitjans que ha finalitzat, veureu l'historial de previsions corresponent.
    • Si obriu un pla de mitjans que encara està en curs, tindreu l'opció d'editar-lo.
  5. Reviseu els detalls i les mètriques del pla de mitjans, com ara l'abast dins del públic objectiu i el cost per cada mil impressions (CPM). A la pàgina del pla, passeu el cursor per sobre de les mètriques Abast dins del públic objectiu i Impressions dins del públic objectiu per veure l'efecte addicional de la covisualització. Obteniu més informació sobre les mètriques del Planificador d'abast.
  6. (Opcional) Per exportar el pla de mitjans a un fitxer CSV, feu clic a la icona Més opcions que hi ha a l'extrem superior dret i, després, a Baixa (.CSV). El fitxer CSV conté l'última informació desada i les mètriques detallades del pla de mitjans. Consulteu les mètriques Abast dins del públic objectiu, Impressions dins del públic objectiu, Freqüència dins del públic objectiu i TRP per revisar l'efecte addicional de la covisualització al fitxer CSV.

Editar un pla de mitjans

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Planificació.
  3. Feu clic a Planificador d'abast.
  4. A la taula, feu clic en un pla de mitjans per obrir-lo. Si el pla de mitjans encara està en curs, podeu editar-lo.
  5. Per actualitzar la previsió del pla de mitjans amb la mateixa configuració, feu clic a Actualitza la previsió. Si decidiu actualitzar-la, es generarà una previsió nova per al pla de mitjans i haureu de tornar a desar el pla per conservar-la.
    • Nota: si actualitzeu una previsió creada abans del maig de 2022, la previsió actualitzada ara inclourà l'efecte de la covisualització.
    1. Per editar la configuració de tots els formats d'anunci del vostre pla de mitjans des del tauler de la barra superior:
      • Ubicació: seleccioneu el menú desplegable Ubicació que hi ha a la barra superior per incloure o excloure la sububicació del pla de mitjans.
      • Dates: seleccioneu el menú desplegable Dates que hi ha a la barra superior i seleccioneu l'interval de dates. Podeu triar-ne un que tingui entre 1 i 92 dies.
      • Grup demogràfic objectiu: seleccioneu el menú desplegable Grup demogràfic objectiu i canvieu entre Totes les persones (si voleu segmentar els anuncis per tothom que sigui a la ubicació seleccionada) o bé Edat i sexe específics (si voleu segmentar els anuncis per un interval d'edat o un sexe concrets a la ubicació seleccionada).
      • Públics: seleccioneu la icona de llapis Opció de configuració d'edició (icona de llapis) que hi ha al costat de "Públics", a la barra superior, i incloeu o excloeu públics al pla de mitjans.
      • Seleccions: seleccioneu la icona de llapis Opció de configuració d'edició (icona de llapis) que hi ha al costat del menú desplegable "Seleccions", a la barra superior, i incloeu o excloeu públics al pla de mitjans.
    2. Per editar la configuració d'un format d'anunci individualment, feu clic al botó Edita situat al costat d'aquest format d'anunci de YouTube al pla de mitjans.
      • Configuració general: actualitzeu el pressupost, el CPM objectiu i la xarxa del pla de mitjans.
      • Preus: seleccioneu Subhasta, Reserva o Tarifa publicitària. La disponibilitat depèn del tipus de campanya.
      • Xarxes: la categoria "Partners de vídeo a la Xarxa de Display (GVP)" amplia l'abast dels anuncis de vídeo a un seguit de llocs web i d'aplicacions de la Xarxa de Display de Google, i s'inclou de manera predeterminada al vostre pla. A la pàgina de previsions, podeu canviar-ho fent clic a "Edita" al costat d'una línia de comanda de la campanya amb caselles de selecció a la secció "Xarxes". Obteniu més informació sobre els partners de vídeo de Google.
      • Ubicació i dades demogràfiques: podeu fer canvis en la ubicació i en les dades demogràfiques del pla de mitjans. Només heu de fer-ho si voleu substituir la configuració actual del pla de mitjans per al format d'anunci.
      • Dates i límit de freqüència: podeu fer canvis en les dates i el límit de freqüència del pla de mitjans. Només heu de fer-ho si voleu substituir la configuració actual del pla de mitjans per al format d'anunci.
      • Públics: podeu afegir al pla de mitjans públics afins, esdeveniments vitals, les vostres dades, segments de clients i públics actius al mercat. Només heu de fer-ho si voleu substituir la configuració actual del pla de mitjans per al format d'anunci.
      • Seleccions: utilitzeu segments predissenyats que us ajudaran a arribar al públic a través del contingut més rellevant a nivell local. Les seleccions poden incloure esdeveniments de temporada, viatges, esports, mitjans de comunicació i entreteniment, bellesa i moda, i videojocs, entre d'altres.
      • Estat parental: incloeu al pla de mitjans pares, adults sense fills o persones amb un estat parental desconegut, o bé excloeu-los-en.
      • Dispositius: incloeu al pla de mitjans ordinadors, tauletes, mòbils o dispositius de TV connectats, o bé excloeu-los-en.
      • Configuració d'exclusió de contingut i polítiques d'anuncis: reviseu les exclusions de contingut al nivell de compte i les polítiques de publicitat incloses a la previsió.
  6. Quan hàgiu acabat de fer canvis, feu clic a Aplica per generar una previsió nova per al pla de mitjans.
  7. (Opcional) Navegueu fins a la taula que hi ha a sota de la corba d'abast i, a continuació, feu clic al botó de més Add per afegir un format d'anunci nou al pla de mitjans.
    1. Feu clic a Afegeix un format d'anunci i seleccioneu el tipus d'anunci al menú desplegable.
    2. Introduïu el pressupost planificat.
    3. Feu clic a Aplica.
  8. Per desar el pla de mitjans editat, feu clic a Desa.
  9. Per desar el pla de mitjans editat per separat, feu clic a Copia i, a continuació, introduïu un nom per al pla. En acabat, feu clic a Desa una còpia.
  10. Per baixar o treure el vostre pla de mitjans, feu clic a la icona Més opcions que hi ha a l'extrem superior dret del Planificador d'abast i, a continuació, seleccioneu una opció al menú.

Desar d'un pla de mitjans

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Planificació.
  3. Feu clic a Planificador d'abast.
  4. A la taula, feu clic en un pla de mitjans per obrir-lo.
  5. A l'extrem superior dret, feu clic a Desa per desar el pla de mitjans.

Afegir els preus de reserva a un pla de mitjans

Les campanyes per reserva estan disponibles per a alguns anunciants. Si voleu comprar anuncis per reserva a Google Ads o utilitzar Reserva instantània de Display & Video 360, contacteu amb el vostre representant comercial de Google.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Planificació.
  3. Feu clic a Planificador d'abast.
  4. A la taula, seleccioneu un pla de mitjans per obrir-lo. Si el pla de mitjans encara està en curs, podeu editar-lo.
  5. Per actualitzar la previsió del pla de mitjans amb la mateixa configuració, feu clic a Actualitza la previsió.
  6. Navegueu fins a la taula de configuració de la campanya que hi ha a sota de la corba d'abast i, a continuació, feu clic al botó Edita situat al costat d'un format d'anunci de YouTube.
    • També podeu passar el cursor per sobre de les opcions de preus de la taula que hi ha sota la corba d'abast i seleccionar la icona de llapis Opció de configuració d'edició (icona de llapis).
  7. Al menú desplegable "Preus", seleccioneu Reserva per comprar un nombre objectiu d'impressions a un CPM fix.
  8. Feu clic a Aplica.
    El Planificador d'abast no admet determinades opcions de segmentació i d'exclusió que estan disponibles per a reserva. Obteniu informació sobre com podeu configurar una campanya de vídeo per reserva.