Förvaltarkonton (MCC): Om kontokartan

Om du har ett förvaltarkonto med flera underkonton (däribland kundkonton och/eller underordnade förvaltarkonton) kan du använda kontokartan för att visualisera hur dessa underkonton är strukturerade. Kontokartan ger dig en allmän översikt över kontoresultatet och inställningar för alla olika underkonton under förvaltarkontot. Med kontokartan kan du se resultatmätvärden på kontonivå, som klick, exponeringar, kostnader och konverteringar, och olika funktioner som används av de underordnade kontona (till exempel remarketing) i en och samma vy.

Innan du börjar

Alla förvaltarkonton kan se kontokartan och hur de olika underordnade kontona är ordnade.

Obs! Om du är inloggad på ett förvaltarkonto på toppnivå kan du se hela kontohierarkin. Om du däremot har förflyttat dig ned till ett underordnat förvaltarkonto kan du bara se konton i rakt nedstigande led från det kontot (inga konton på samma nivå i strukturen visas). Du kan inte se kontohierarkin ovanför förvaltarkontot du är inloggad på. Eventuella andra grenar i hierarkin som finns under förvaltarkontot på toppnivå är inte synliga när du befinner dig i ett underordnat förvaltarkonto.

Visa kontokartan

Du kan öppna kontokartan på två olika sätt. Om du använder det första alternativet kan du automatiskt se hela hierarkin under ditt förvaltarkonto, inklusive alla underordnade förvaltarkonton och kundkonton. Om du använder det andra alternativet ser du en detaljerad vy från förvaltarkontot till det underordnade förvaltarkontot eller kundkontot. Du kan utöka vyn genom att klicka på bubblan till vänster om kontohierarkin.

Alternativ 1: Öppna kontokartan via menyn Verktyg och inställningar

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] (Verktyg och inställningar).
  3. Klicka på Kontokarta.

Alternativ 2: Öppna kontokartan via sidan Konton

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster och sedan på Inställningar för underkonto.
  3. Klicka på trädikonen vid valfritt konto i kontolistan nedan.

Alternativ 3: Öppna kontokartan via sidan Konton

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på Konton i sidmenyn till vänster och sedan på Resultat.
  3. Klicka på trädikonen vid valfritt konto i kontolistan nedan. ELLER Välj mellan tabellvy (Image of table icon) och kartvy () vid datumväljaren.

Relaterade länkar

Ämnessida om förvaltarkonton (MCC)

Hierarkihantering