Van 'Zoekpaginalocatie targeten' en 'Beoogde overtreffingspercentage' naar 'Doelvertoningspercentage'

28 mei 2019

Met automatisch bieden kunnen marketeers schalen naarmate consumententrajecten complexer worden. Sterker nog, meer dan 70% van alle adverteerders maakt tegenwoordig gebruik van automatisch bieden van Google Ads. In november 2018 introduceerden we Doelvertoningspercentage om aan uw toenemende behoeften te voldoen. Hiermee zorgt u ervoor dat uw merk wordt weergegeven wanneer klanten belangrijke zoekopdrachten uitvoeren.

'Doelvertoningspercentage' biedt flexibelere, gedetailleerdere opties om te optimaliseren voor uw gewenste vertoningspercentage en zoekpaginalocatie. U kunt ook 'Vertoningspercentage voor de absolute toppositie' of 'Vertoningspercentage voor de toppositie' gebruiken om uw advertenties bovenaan de pagina weer te geven met 'Doelvertoningspercentage'.

Vanaf eind juni kunnen adverteerders geen nieuwe biedstrategieën meer toevoegen voor 'Zoekpaginalocatie targeten' of 'Beoogde overtreffingspercentage'. Later dit jaar worden bestaande campagnes die nog steeds gebruikmaken van deze strategieën, automatisch gemigreerd naar de biedstrategie 'Doelvertoningspercentage' op basis van eerdere doellocaties en historische vertoningspercentages.

Gepost door Sagar Shah, Product Manager, Google Ads