Skapa en säsongsjustering

Säsongsjusteringar är ett avancerat verktyg som du kan använda för att informera Smart Bidding om förväntade förändringar av konverteringsfrekvensen vid framtida händelser, som kampanjer eller reor.

Säsongsjusteringar är för närvarande tillgängliga för sök-, vanliga Shopping- samt displaykampanjer som använder budstrategierna Mål-ROAS och Mål-CPA samt för Smart Shopping-, Performance Max- och Appkampanjer (beta) som använder alla budstrategier.

Obs! Eftersom säsongshändelser redan hanteras via Smart Bidding bör du använda säsongsjusteringar bara om du förväntar dig större förändringar av konverteringsfrekvensen. Säsongsjusteringar är lämpliga för korta händelser på en till sju dagar. De kanske inte fungerar lika väl om de används under längre perioder (mer än 14 dagar i sträck).

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Säsongsjustering i ett enstaka kundkonto

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Budgetar och budgivning i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Justeringar.
  4. Välj Säsongsbetonat högst upp.
  5. Skapa en ny säsongsjustering genom att klicka på den blå plusknappen .
  6. Välj Konverteringsfrekvens under Justeringstyp.
  7. Ge justeringen ett namn och en valfri beskrivning. Ange händelsens start- och slutdatum.
  8. Välj önskade kampanjtyper eller specifika kampanjer under Omfattning.
    • Obs! Val av enhet kan inte användas för appkampanjer.
  9. Ändra konverteringsfrekvensen under Justera konverteringsfrekvensen så att den återspeglar den beräknade förändringen av konverteringsfrekvensen.
    • Om konverteringsfrekvensen till exempel förväntas öka med 50 % under en tre dagar lång rea kan du lägga till en justering av konverteringsfrekvensen på upp till +50 %. Denna justering kan bidra till att optimera dina bud.
  10. Klicka på Spara.
  11. Klicka på Skapa säsongsjustering.

Observera att säsongsjusteringar kan påverka resultatet av dina budstrategier. Kontrollera att informationen är korrekt innan du skapar justeringen.

Om du väljer specifika kampanjer som ska ingå i en säsongshändelse kan högst 2 000 kampanjer sparas med händelsen. Om du vill ta med fler kampanjer kan du skapa en ny händelse eller välja kampanjtyp, som sökkampanjer.

Säsongsjustering i flera kundkonton från ett förvaltarkonto

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Budgetar och budgivning i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Justeringar.
  4. Välj Säsongsbetonat högst upp.
  5. Skapa en ny säsongsjustering genom att klicka på den blå plusknappen .
  6. Välj Konverteringsfrekvens under Justeringstyp.
  7. Ge justeringen ett namn och en valfri beskrivning. Ange händelsens start- och slutdatum.
  8. Under Omfattning väljer du något av följande alternativ:
  • En kampanjtyp i alla konton som för närvarande är länkade till denna ansvariga
  • Specifika kampanjer (i Välj kampanjer visas kontonamnet i väljaren)

I kolumnen Omfång i rapporttabellen ser du antalet berörda kampanjer samt länkar till dessa kampanjer.

• Obs! Val av enhet kan inte användas för appkampanjer.
  1. Justera konverteringsfrekvensen så att den återspeglar den beräknade förändringen av konverteringsfrekvensen.
    • Om konverteringsfrekvensen till exempel förväntas öka med 50 % under en tre dagar lång rea kan du lägga till en justering av konverteringsfrekvensen på upp till +50 %. Denna justering kan bidra till att optimera dina bud.
  2. Klicka på Spara.
  3. Klicka på Skapa säsongsjustering.
Obs! För inställningen Alla konton som för närvarande är länkade till denna förvaltare gäller säsongsjusteringar för de kundkonton som för närvarande är länkade. Nya kundkonton ärver inte säsongsjusteringen om de läggs till efter att justeringen har tillämpats. Befintliga kundkonton som lämnar förvaltarkontot fortsätter att visa händelsen.