Seizoensgebonden aanpassingen doorvoeren

U kunt seizoensgebonden aanpassingen gebruiken om 'Slim bieden' te informeren over verwachte wijzigingen in conversiepercentages voor toekomstige evenementen, zoals promoties of aanbiedingen.

Seizoensgebonden aanpassingen zijn momenteel beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk, Shopping-campagnes en display-campagnes. Ze zijn alleen geschikt voor de biedstrategieën Doel-ROAS en Doel-CPA , en voor slimme Shopping-campagnes.

Opmerking: Gebruik alleen seizoensgebonden aanpassingen als u grote wijzigingen verwacht in de conversiepercentages omdat Slim bieden al seizoensgebonden gebeurtenissen beheert. Seizoensgebonden aanpassingen zijn ideaal voor korte evenementen van 1 tot 7 dagen. Ze werken niet zo goed als u ze voor langere perioden gebruikt (meer dan 14 dagen per keer). Seizoensgebonden aanpassingen zijn momenteel beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk, Shopping-campagnes en display-campagnes.

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapsicoon .
  3. Selecteer in het dropdownmenu de optie Biedstrategieën onder Gedeelde bibliotheek.
  4. Selecteer Geavanceerde opties in het paginamenu aan de linkerkant.
  5. Selecteer bovenaan de optie Seizoensgebonden aanpassingen.
  6. Als u een nieuwe seizoensgebonden aanpassing wilt doorvoeren, klikt u op de blauwe plusknop plus.
  7. Geef voor de aanpassing een naam en een beschrijving op, vul de start- en einddatum in en kies het bereik en de apparaten.
  8. Pas het conversiepercentage aan op basis van de geschatte wijziging.
  9. Klik op Opslaan.
  10. Seizoensgebonden aanpassingen kunnen de prestaties van uw biedstrategieën beïnvloeden. Controleer voordat u een aanpassing doorvoert of de informatie juist is. Klik op Aanpassing van seizoensgebondenheid maken.