Seizoensgebonden aanpassingen doen

Seizoensgebonden aanpassingen kunnen worden gebruikt om 'Slim bieden' te informeren over verwachte wijzigingen in conversiepercentages voor toekomstige evenementen, zoals promoties of aanbiedingen.

'Slim bieden' beheert al seizoensevenementen, dus gebruik seizoensgebonden aanpassingen alleen als u aanzienlijke wijzigingen in de conversiepercentages verwacht. Seizoensgebonden aanpassingen zijn ideaal voor korte evenementen van één tot zeven dagen. Ze werken niet zo goed als u ze voor langere perioden gebruikt (meer dan veertien dagen per keer). Seizoensgebonden aanpassingen zijn momenteel alleen beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk en het Display Netwerk. Ondersteuning voor Shopping-campagnes wordt later dit jaar verwacht.

Hoe het werkt

Wanneer u een seizoensgebonden aanpassing doet, plant u een aanpassing van het conversiepercentage (een toe- of afname) in verband met verwachte wijzigingen door een toekomstig evenement.

Als u bijvoorbeeld verwacht dat de conversiepercentages tijdens een driedaagse uitverkoop met 50% toenemen, kunt u een seizoensgebonden aanpassing doen die het conversiepercentage tot 50% verhoogt. Na afloop van de uitverkoop kan 'Slim bieden' onmiddellijk weer de eerdere instellingen gebruiken, zonder dat een aanpassing naar beneden nodig is.

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram .
  3. Selecteer in het dropdownmenu Biedstrategieën onder 'Gedeelde bibliotheek'.
  4. Klik onder 'Biedstrategieën' op Geavanceerde opties.
  5. Selecteer de optie voor seizoensgebonden aanpassingen bovenaan.
  6. Als u een nieuwe seizoensgebonden aanpassing wilt doen, klikt u op de blauwe plus plus.
  7. Geef voor de aanpassing een naam en een beschrijving op, vul de start- en einddatum in en kies uw bereik en apparaten.
  8. Pas het conversiepercentage aan op basis van uw geschatte wijziging.
  9. Klik op Opslaan.

Gerelateerde links

• Over Slim bieden
  • Over doel-CPA
  • Over doel-ROAS