Seizoensgebonden aanpassingen doorvoeren

U kunt seizoensgebonden aanpassingen gebruiken om Slim bieden te informeren over verwachte wijzigingen in conversiepercentages voor toekomstige gebeurtenissen, zoals promoties of aanbiedingen.

Seizoensgebonden aanpassingen zijn momenteel beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk, Shopping-campagnes en display-campagnes. Ze zijn alleen geschikt voor de biedstrategieën Doel-ROAS en Doel-CPA, en voor slimme Shopping-campagnes.

Opmerking: Gebruik alleen seizoensgebonden aanpassingen als u grote wijzigingen verwacht in de conversiepercentages omdat Slim bieden al seizoensgebonden gebeurtenissen beheert. Seizoensgebonden aanpassingen zijn ideaal voor korte gebeurtenissen van 1 tot 7 dagen. Ze werken niet zo goed als u ze voor langere perioden gebruikt (meer dan 14 dagen per keer).

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapsicoon Google Ads | Gereedschap [icoon].
  3. Selecteer in het dropdownmenu de optie Biedstrategieën onder Gedeelde bibliotheek.
  4. Selecteer Geavanceerde besturingselementen in het paginamenu aan de linkerkant.
  5. Selecteer bovenaan de optie Seizoensgebonden aanpassingen.
  6. Als u een nieuwe seizoensgebonden aanpassing wilt doorvoeren, klikt u op de plusknop .
  7. Geef voor de aanpassing een naam en een beschrijving op, vul de start- en einddatum van de gebeurtenis in en kies het bereik en de apparaten.
  8. Pas het conversiepercentage aan op basis van de geschatte wijziging.
  9. Klik op Opslaan.
  10. Seizoensgebonden aanpassingen kunnen de prestaties van uw biedstrategieën beïnvloeden. Controleer voordat u een aanpassing doorvoert of de informatie juist is. Klik op Aanpassing van seizoensgebondenheid maken.
Opmerking: Als u specifieke campagnes wilt gebruiken in combinatie met een seizoensgebonden gebeurtenis, kunt u bij de gebeurtenis maximaal 2000 campagnes opslaan. Als u meer campagnes wilt gebruiken, maakt u nog een gebeurtenis of selecteert u het gewenste campagnetype, zoals Campagnes in het zoeknetwerk.