Seizoensgebonden aanpassingen doorvoeren

U kunt seizoensgebonden aanpassingen gebruiken om Slim bieden te informeren over verwachte wijzigingen in conversiepercentages voor toekomstige gebeurtenissen, zoals promoties of aanbiedingen.

Seizoensgebonden aanpassingen zijn nu beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk, standaard Shopping-campagnes en display-campagnes met de biedstrategieën Doel-ROAS en Doel-CPA, en voor Slimme Shopping-, Performance Max- en app-campagnes (bèta) met alle biedstrategieën.

Opmerking: Omdat Slim bieden al rekening houdt met seizoensgebonden gebeurtenissen, moet u alleen seizoensgebonden aanpassingen gebruiken als u grote wijzigingen verwacht in de conversiepercentages. Seizoensgebonden aanpassingen zijn ideaal voor korte gebeurtenissen van 1 tot 7 dagen. Ze werken niet zo goed als u ze voor langere perioden gebruikt (meer dan 14 dagen per keer).

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Seizoensgebonden aanpassing voor één klantaccount

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Budgetten en biedingen.
  3. Klik op Aanpassingen.
  4. Selecteer bovenaan de optie Seizoensgebonden.
  5. Als u een nieuwe seizoensgebonden aanpassing wilt doorvoeren, klikt u op de blauwe plusknop .
  6. Selecteer Conversiepercentage onder Type aanpassing.
  7. Geef uw aanpassing een naam en eventueel een beschrijving. Geef de start- en einddatum van de gebeurtenis op.
  8. Selecteer onder Bereik de campagnetypen of selecteer uw specifieke campagnes.
    • Opmerking: Apparaatselectie is niet van toepassing op app-campagnes.
  9. Pas onder 'Aanpassing van het conversiepercentage' het conversiepercentage aan op basis van de geschatte wijziging.
    • Als u bijvoorbeeld verwacht dat conversiepercentages met 50% toenemen tijdens een 3-daagse sale, geeft u een aanpassing van +50% van het conversiepercentage op. Door deze aanpassing kunt u uw biedingen optimaliseren.
  10. Klik op Opslaan.
  11. Klik op Seizoensgebonden aanpassing maken.

Seizoensgebonden aanpassingen kunnen de prestaties van uw biedstrategieën beïnvloeden. Controleer voordat u een aanpassing doorvoert of de informatie juist is.

Als u specifieke campagnes wilt gebruiken in combinatie met een seizoensgebonden gebeurtenis, kunt u bij de gebeurtenis maximaal 2000 campagnes opslaan. Als u meer campagnes wilt gebruiken, maakt u nog een gebeurtenis of selecteert u het gewenste campagnetype, zoals Campagnes in het zoeknetwerk.

Seizoensgebonden aanpassing voor meerdere klantaccounts vanuit een manageraccount

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Budgetten en biedingen.
  3. Klik op Aanpassingen.
  4. Selecteer bovenaan de optie Seizoensgebonden.
  5. Als u een nieuwe seizoensgebonden aanpassing wilt doorvoeren, klikt u op de blauwe plusknop .
  6. Selecteer Conversiepercentage onder Type aanpassing.
  7. Geef uw aanpassing een naam en eventueel een beschrijving. Geef de start- en einddatum van de gebeurtenis op.
  8. Kies onder Bereik een van de volgende opties:
  • Een campagnetype in alle accounts die op dat moment aan deze manager zijn gekoppeld.
  • Specifieke campagnes (in Campagnes selecteren staat de accountnaam in de kiezer).

In de kolom Bereik in de rapportagetabel staan het aantal betreffende campagnes en een link naar deze campagnes.

• Opmerking: Apparaatselectie is niet van toepassing op app-campagnes.
  1. Pas het conversiepercentage aan op basis van de geschatte wijziging.
    • Als u bijvoorbeeld verwacht dat conversiepercentages met 50% toenemen tijdens een 3-daagse sale, geeft u een aanpassing van +50% van het conversiepercentage op. Door deze aanpassing kunt u uw biedingen optimaliseren.
  2. Klik op Opslaan.
  3. Klik op Seizoensgebonden aanpassing maken.
Opmerking: Voor 'Alle accounts die nu aan deze manager zijn gekoppeld' worden seizoensgebonden aanpassingen toegepast op de klantaccounts die op dat moment zijn gekoppeld. Nieuwe klantaccounts die worden toegevoegd nadat de seizoensgebonden aanpassing is toegepast, nemen de aanpassing niet automatisch over. De gebeurtenis wordt nog steeds getoond in bestaande klantaccounts die het manageraccount verlaten.