Seizoensgebonden aanpassingen doorvoeren

U kunt seizoensgebonden aanpassingen gebruiken om 'Slim bieden' te informeren over verwachte wijzigingen in conversiepercentages voor toekomstige evenementen, zoals promoties of aanbiedingen.

'Slim bieden' beheert al seizoensevenementen, dus gebruik seizoensgebonden aanpassingen alleen als u aanzienlijke wijzigingen in de conversiepercentages verwacht. Seizoensgebonden aanpassingen zijn ideaal voor korte evenementen van één tot zeven dagen. Ze werken niet zo goed als u ze voor langere perioden gebruikt (meer dan veertien dagen per keer). Er zijn momenteel seizoensgebonden aanpassingen beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk, Shopping-campagnes en display-campagnes.

Hoe het werkt

Wanneer u een seizoensgebonden aanpassing doorvoert, plant u een aanpassing van het conversiepercentage (een toe- of afname) vanwege verwachte wijzigingen door een toekomstig evenement.

Als u bijvoorbeeld verwacht dat de conversiepercentages tijdens een driedaagse uitverkoop met 50% toenemen, kunt u een seizoensgebonden aanpassing doorvoeren die het conversiepercentage tot 50% verhoogt voor die drie dagen. Na afloop van de uitverkoop kan 'Slim bieden' onmiddellijk weer de eerdere instellingen gebruiken, zonder dat u een aanpassing naar beneden hoeft door te voeren.

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram .
  3. Selecteer Biedstrategieën in het dropdownmenu onder 'Gedeelde bibliotheek'.
  4. Klik onder 'Biedstrategieën' op Geavanceerde opties.
  5. Selecteer bovenaan de optie voor seizoensgebonden aanpassingen.
  6. Als u een nieuwe seizoensgebonden aanpassing wilt doorvoeren, klikt u op de blauwe plusknop plus.
  7. Geef voor de aanpassing een naam en een beschrijving op, vul de start- en einddatum in en kies uw bereik en apparaten.
  8. Pas het conversiepercentage aan op basis van uw geschatte wijziging.
  9. Klik op Opslaan.