Seizoensgebonden aanpassingen doorvoeren

U kunt seizoensgebonden aanpassingen gebruiken om 'Slim bieden' te informeren over verwachte wijzigingen in conversiepercentages voor toekomstige evenementen, zoals promoties of aanbiedingen.

'Slim bieden' beheert al seizoensevenementen, dus gebruik seizoensgebonden aanpassingen alleen als u aanzienlijke wijzigingen in de conversiepercentages verwacht. Seizoensgebonden aanpassingen zijn ideaal voor korte evenementen van 1 tot 7 dagen. Ze werken niet zo goed als u ze voor langere perioden gebruikt (meer dan 14 dagen per keer). Seizoensgebonden aanpassingen zijn momenteel beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk, Shopping-campagnes en display-campagnes. U kunt opties voor seizoensgebonden aanpassingen alleen gebruiken in combinatie met een doel-CPA of doel-ROAS.

Hoe het werkt

Wanneer u een seizoensgebonden aanpassing doorvoert, plant u een aanpassing van het conversiepercentage (een toe- of afname) vanwege verwachte wijzigingen door een toekomstig evenement.

Als u bijvoorbeeld verwacht dat de conversiepercentages tijdens een driedaagse uitverkoop met 50% toenemen, kunt u een seizoensgebonden aanpassing doorvoeren die het conversiepercentage tot 50% verhoogt voor die 3 dagen. Na afloop van de uitverkoop kan 'Slim bieden' onmiddellijk weer de eerdere instellingen gebruiken, zonder dat u een aanpassing naar beneden hoeft door te voeren.

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapsicoon .
  3. Selecteer in het dropdownmenu de optie Biedstrategieën onder Gedeelde bibliotheek.
  4. Klik onder Biedstrategieën op Geavanceerde opties.
  5. Selecteer bovenaan de optie Seizoensgebonden aanpassingen.
  6. Als u een nieuwe seizoensgebonden aanpassing wilt doorvoeren, klikt u op de blauwe plusknop plus.
  7. Geef voor de aanpassing een naam en een beschrijving op, vul de start- en einddatum in en kies het bereik en de apparaten.
  8. Pas het conversiepercentage aan op basis van de geschatte wijziging.
  9. Klik op Opslaan.