Kausimuokkauksen luominen

Kausimuokkausten avulla voit ilmoittaa Smart Biddingille konversioprosenttien odotetuista muutoksista tulevien tapahtumien, kuten mainoskampanjoiden tai alennusmyyntien, aikana.

Kausimuokkaukset ovat tällä hetkellä käytettävissä seuraavanlaisissa kampanjoissa: ROAS-tavoitteen tai CPA-tavoitteen hintatarjousstrategiaa käyttävät Hakukampanjat, Vakiotyyppiset Shopping-kampanjat ja Display-kampanjat sekä kaikki Älykkäät Shopping-kampanjat ja Maksimitulokset-kampanjat.

Huom. Koska Smart Bidding ottaa jo huomioon vuosittaiset tapahtumat, kausimuokkauksia kannattaa käyttää vain, jos odotat konversioprosentin muuttuvan huomattavasti. Kausimuokkaukset sopivat erityisesti lyhyille, 1–7 päivän mittaisille tapahtumille. Ne eivät välttämättä toimi yhtä hyvin pitkillä (yli 14 päivän) aikaväleillä. Kausimuokkaukset ovat tällä hetkellä käytettävissä Haku-, Shopping-, Display- ja Maksimitulokset-kampanjoissa.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Kausimuokkaus yhdellä asiakastilillä

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Budjetit ja hintatarjoukset ‑valikkoa.
  3. Valitse Muokkaukset.
  4. Valitse yläreunassa olevasta navigointivalikosta Kausiluonteinen.
  5. Voit luoda uuden kausimuokkauksen klikkaamalla sinistä pluspainiketta .
  6. Lisää muokkaukselle nimi ja kuvaus. Täytä sitten tapahtuman alkamis- ja päättymispäivä ja valitse laajuus ja laitteet.
  7. Muokkaa konversioprosenttia sen mukaan, kuinka paljon arvioit sen muuttuvan.
  8. Klikkaa Tallenna.
Huom. Kausimuokkaukset saattavat vaikuttaa hintatarjousstrategioidesi toimintaan. Varmista ennen muokkauksen luomista, että tiedot ovat oikein.

10. Klikkaa Luo kausimuokkaus.

Huom. Jos haluat sisällyttää tiettyjä kampanjoita vuosittaiseen tapahtumaan, voit tallentaa yhteen tapahtumaan enintään 2 000 kampanjaa. Jos haluat sisällyttää enemmän kampanjoita, voit luoda uuden tapahtuman tai käyttää kampanjatyypin valitsinta ja valita esimerkiksi Hakukampanjat.

Kausimuokkaus useilla asiakastileillä hallinnoijan tilin kautta

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Budjetit ja hintatarjoukset ‑valikkoa.
  3. Valitse Muokkaukset.
  4. Valitse yläreunassa olevasta navigointivalikosta Kausiluonteinen.
  5. Voit luoda uuden kausimuokkauksen klikkaamalla sinistä pluspainiketta .
  6. Lisää muokkaukselle nimi ja kuvaus. Täytä sitten tapahtuman alkamis- ja päättymispäivä ja valitse laajuus ja laitteet. Valitse laajuudeksi jokin seuraavista:
    • Kaikki tähän hallinnoijan tiliin tällä hetkellä linkitetyt tilit
    • Tietyt tilit
    • Tietyt kampanjat (tilin nimi näkyy Valitse kampanjat ‐kohdan valitsimessa)

Raportointitaulukon Laajuus-sarakkeesta näet, kuinka moneen kampanjaan muokkaus vaikuttaa. Se sisältää myös linkit kampanjoihin.

Huom. Jos valitset "Kaikki tähän hallinnoijan tiliin tällä hetkellä linkitetyt tilit", kausimuokkauksia käytetään tällä hetkellä linkitetyillä asiakastileillä. Muokkausta ei käytetä uusilla asiakastileillä, jotka lisätään kausimuokkauksen käyttöönoton jälkeen. Tapahtuma säilyy asiakastileillä, joiden linkitys hallinnoijan tiliin poistetaan.
  1. Muokkaa konversioprosenttia sen mukaan, kuinka paljon arvioit sen muuttuvan.
  2. Klikkaa Tallenna.
  3. Klikkaa Luo kausimuokkaus.