Relevante varianter af søgeord: Definition

Relevante varianter giver dig mulighed for at matche søgeord med søgninger, der minder om, men ikke er identiske med det målrettede søgeord, så du kan nå ud til potentielle kunder, der søger efter din virksomhed – på trods af små varianter i den måde, de søger på – uden at du behøver at opbygge omfattende søgeordslister.

Alle søgeordsmatchtyper er kvalificerede til at matche med nære varianter.

Relevante varianter (uanset matchtype) kan omfatte følgende:

• Stavefejl
  • Entals- eller flertalsformer
  • Ordstammevarianter (f.eks. tagryg og tagrygning)
  • Forkortelser
  • Accenttegn

Når det gælder eksakt matchende søgeord, kan relevante varianter også omfatte følgende:

• Ændret ordstilling uden betydningsændring: F.eks. [herresko sorte] og [sorte herresko])
  • Tilføjelse eller fjernelse af funktionsord: Funktionsord er forholdsord (f.eks. i eller til), bindeord (f.eks. og eller men), artikler (f.eks. en eller den) og andre ord, der ikke ændrer noget, hvad angår hensigten med en søgning. Eksempelvis er [foder til heste] en relevant variant af [heste foder] (blot uden funktionsordet "til").
I den arabiske, danske, engelske, finske, franske, græske, hebraiske, hollandske, indonesiske, italienske, japanske, kinesiske (både traditionelt og forenklet kinesisk), koreanske, polske, portugisiske, russiske, spanske, svenske, thailandske, tyrkiske, tyske, ungarske og vietnamesiske version af Google Ads kan relevante varianter af eksakt matchende søgeord også omfatte følgende:
  • Underforståede ord: Hvis dit eksakt matchende søgeord eksempelvis er [daydream vr headset], kan dine annoncer blive vist ved søgninger efter "daydream headset", da "vr" er underforstået.
  • Synonymer og omskrivninger: Hvis dit eksakt matchende søgeord eksempelvis er [badedragter], kan annoncerne også blive vist ved søgninger efter "badetøj".
  • Samme søgehensigt: Hvis dit eksakt matchende søgeord eksempelvis er [billeder royaltyfrie], kan annoncer også vises på søgninger efter "gratis copyright billeder".
I den engelske version af Google-Ads kan nære varianter til modificeret bredt match og sætningsmatch også omfatte:
  • Ændret ordstilling uden betydningsændring: For eksempel kan sætningssøgeordet "røde sko" muligvis vises på søgninger efter "løbesko rød."
  • Tilføjelse eller fjernelse af funktionsord: Funktionsord er forholdsord (f.eks. i eller til), bindeord (f.eks. og eller men), artikler (f.eks. en eller den) og andre ord, der ikke ændrer noget, hvad angår hensigten med en søgning. For eksempel kan det sætningsmatchede søgeord "hatte til vinter" matche søgninger efter "vinter hatte på udsalg" med funktionen "til" fjernet.
  • Indirekte ord: Hvis dit sætningsmatchende søgeord eksempelvis er "daydream vr headset", kan dine annoncer blive vist ved søgninger efter "daydream headset", da "vr" er underforstået.
  • Synonymer og omskrivninger: Hvis dit modificeret bredt matchende søgeord eksempelvis er +bade +dragter, kan annoncerne også blive vist ved søgninger efter "rød svømme dragter".
  • Ord med samme betydning: Hvis dit sætningsmatchede nøgleord for eksempel er "royaltyfrie billeder", kan annoncer også vises på søgninger efter "gratis copyrightbilleder af baseball."