Så använder Google data om konverteringshändelser

På Google är vi medvetna om hur viktig och känslig data om konverteringshändelser är för våra annonsörer. Vi skyddar och hemlighåller konverteringsdata i Google Ads och informerar tydligt om i vilken begränsad utsträckning vi använder oss av informationen.

Det gör Google med data om konverteringshändelser

Google använder data om konverteringshändelser för att skapa resultatrapporter för kampanjer i ditt konto, som indata i funktioner som mål-CPA och andra konverteringsbaserade, automatiska budstrategier, för analys och rapportering om dina kunders värde, samt för sammanställningar till förmån för alla annonsörer. Google har som policy att begränsa tillgången till data om konverteringshändelser både i och utanför Google. Vi delar endast annonsörspecifik konverteringsdata med andra annonsörer om annonsören har godkänt det.

När du använder konverteringsspårning visas konverteringsdata i dina rapporter så att du kan fatta välgrundade beslut om kampanjhantering. Du kommer åt rapporter som innehåller konverteringsdata via ditt Google Ads-konto och eventuella länkade förvaltarkonton (MCC).

Google kan också använda data om konverteringshändelser för att förbättra dina kampanjresultat. Google tillhandahåller till exempel den automatiska budstrategin Mål-CPA som automatiskt optimerar dina bud baserat på tidigare konverteringsdata i syfte att förbättra avkastningen på din investering. Google kan använda data om konverteringshändelser för att förbättra resultatet av vissa typer av kampanjer utan att någon åtgärd från dig krävs. Google kan till exempel använda data om konverteringshändelser som appnedladdningar för att se till att din app inte marknadsförs för användare som redan har installerat din app.

Dessutom använder Google enbart dina konverteringshändelser för att analysera användarna och förse dig med användbara rapporter om dina kunder. Google kan till exempel analysera dina konverteringshändelser för att rapportera om antalet nya kunder som du har fått under en tidsperiod.

Du behöver inte dela sifferbelopp tillsammans med dina konverteringar för att kunna använda konverteringsspårning med Google Ads. Du kan placera konverteringstaggar på vilka sidor som helst på din webbplats. Som standard mäter de separata konverteringshändelser i stället för belopp. Om du väljer att skicka ett sifferbelopp tillsammans med dina konverteringar, vilket kan hjälpa dig att utvärdera annonsresultatet eller användas som grund för budgivning med mål-ROAS, skyddar och använder Google denna data enligt beskrivningen i den här artikeln.

Obs! Smart Bidding är inte uttryckligen medvetet om den underliggande definitionen av värde som annonsörerna rapporterar. Vissa annonsörer kan välja att obfuskera sitt verkliga värde när de rapporterar konverteringar till Google, men vi föreslår att de här värdena rapporteras konsekvent (ändra inte obfuskeringsmultiplikatorerna).

Google sammanställer dessutom data om konverteringshändelser och använder sammanställningarna till förmån för alla annonsörer. Funktioner som automatisk budgivning och smart prissättning använder sammanställd data om konverteringshändelser i syfte att förbättra kvaliteten och korrektheten i allmänhet. Om du använder konverteringsspårning och dina konkurrenter använder sig av sådana funktioner är det möjligt att din användning av konverteringsspårning indirekt påverkar kostnaderna för dina klick. Google kan även publicera statistik över konverteringshändelser i form av sammanställningar från flera annonsörer, som en resurs för alla annonsörer.

Säkerhet och integritet vid appspårning

Google tillämpar strikta riktlinjer för säkerhet. Google Ads samlar bara in data om appar där du har konfigurerat spårning.

Tänk på att ge användarna tydlig och grundlig information om den data du samlar in i dina appar och att inhämta samtycke till datainsamlingen när det är nödvändigt av juridiska skäl.