Miten Google käyttää konversiotapahtumadataa?

Google ymmärtää, miten tärkeää ja arkaluontoista konversiotapahtumadata on mainostajille. Siksi pyrimme takaamaan Google Adsin konversiotapahtumadatan luottamuksellisuuden ja tietoturvan sekä kerromme selvästi, mihin rajattuihin tarkoituksiin dataa käytetään.

Mitä Google tekee konversiotapahtumadatalla?

Google käyttää konversiotapahtumadataa luodessaan tilillesi kampanjoiden kehityksestä kertovia raportteja. Lisäksi dataa käytetään esimerkiksi CPA-tavoitehintatarjouksissa ja muissa konversioihin perustuvissa automaattisissa hintatarjousstrategioissa sekä kaikkia mainostajia hyödyttävissä datakoosteissa. Googlen käytäntönä on rajoittaa pääsyä konversiotapahtumatietoihin sekä Googlen sisällä että sen ulkopuolella. Google ei jaa mainostajan konversiotapahtumien tietoja muille mainostajille ilman mainostajan lupaa.

Kun seuraat konversioita, konversiodata näkyy raporteissasi ja auttaa tekemään perusteltuja kampanjan hoitamiseen liittyviä päätöksiä. Konversiodataa sisältävät raportit ovat käytettävissä Google Ads ‑tilisi ja siihen mahdollisesti linkitettyjen hallinnoijan tilien (Oma asiakaskeskus ‑tilien) kautta.

Google voi käyttää konversiotapahtumadataa myös kampanjasi tehostamiseen. Google antaa käyttöösi esimerkiksi hankintakohtaisen hintatavoitteen. Se on automaattinen hintatarjousstrategia, joka optimoi hintatarjouksia automaattisesti aiempien konversiotietojen perusteella ja parantaa sijoitetun pääoman tuottoprosenttia. Google voi käyttää konversiotapahtuman tietoja tietynlaisten kampanjoiden tehokkuuden parantamiseen ilman, että sinun tarvitsee ottaa toimintoa käyttöön. Sovelluksen latauksiin liittyvän konversiotapahtumadatan perusteella Google voi esimerkiksi lopettaa sovelluksen mainostamisen käyttäjälle, joka on jo asentanut kyseisen sovelluksen.

Google Adsin konversioseurannan käyttäminen ei edellytä rahallisten arvojen jakamista konversioiden mukana. Konversiotagit voidaan sijoittaa mille tahansa sivuston sivulle, ja ne mittaavat oletuksena erillisiä konversiotapahtumia rahallisen arvon sijaan. Jos lähetät rahallisen arvon konversioiden mukana, Google suojaa ja käyttää kyseistä dataa tässä artikkelissa kuvatulla tavalla. Rahallisen arvon lähettäminen voi auttaa mainoksen tehokkuuden arvioinnissa, ja dataa voidaan käyttää myös tavoitellun mainostuoton hintatarjouksissa.

Google käyttää koottuja konversiotapahtumatietoja myös mainostajien yleiseksi hyödyksi. Automaattisten hintatarjousten ja älykkään hinnoittelun kaltaiset ominaisuudet käyttävät mainostajien koottuja konversiotapahtumatietoja toimintojen yleisen laadun ja tarkkuuden parantamiseen. Jos seuraat konversioita ja kilpailijasi hyötyvät näistä ominaisuuksista, konversioseuranta saattaa vaikuttaa epäsuorasti klikkausten hintoihin. Google saattaa myös julkaista useilta mainostajilta koottuja konversiotapahtumatilastoja, joita kaikki mainostajat voivat hyödyntää.

Tietoturva ja tietosuoja verkkosivuston seurannassa

Googlen turvallisuusstandardit ovat tiukat. Google Ads kerää dataa vain sivuilta, joilla olet ottanut käyttöön asianmukaiset tagit.

Varmista, että kerrot käyttäjille selkeästi ja kattavasti, mitä dataa keräät verkkosivustollasi. Pyydä myös suostumus datan keräämiseen, kun laki sitä vaatii.