Skapa och hantera platsgrupper

Med Platsgrupper blir det enklare att marknadsföra företagsadresser i närheten i dina annonser. Gruppera företagsadresser och skapa annonser utifrån deras adressuppgifter i dina kampanjer. Med platsgrupper kan du även rikta in annonserna utifrån dessa företagsadresser.

I denna artikel beskriver vi hur du skapar en platsgrupp med vanliga företagskedjor eller anpassade platser från ditt Företagsprofil-konto.

Anvisningar

1. Skapa en platsgrupp

Välja platser från en kedja av företag

Du kan skapa en platsgrupp av vissa eller alla platser i en kedja av företag. Google tillhandahåller dessa platser och du behöver inte skapa ett Företagsprofil-konto.

Du kan lägga till dessa platsgrupper i dina adresstillgångar eller affiliate-adresstillgångar i dina sök-, display- och videokampanjer. Tänk på att du först måste skapa adresstillgångar eller affiliate-adresstillgångar.

Platsgruppen har stöd för följande filterfunktioner:

• Med adresstillgångar:
    • Välj adresser
    • Filtrera efter Företagsprofil-etikett
    • Ladda upp flera adresser samtidigt
  • Med affiliate-adresstillgångar:
    • Välj adresser
    • Välj per kedja
    • Ladda upp flera adresser samtidigt

Viktigt: Det kan ta ungefär en dag innan platser har synkroniserats helt med adresstillgångar eller affiliate-adresstillgångar, så vänta in det innan du skapar platsgruppen. Du kan se status för dina platser i rapporten för adresstillgångar. Om statusen för platserna är Godkänd betyder det att de har synkroniserats.

Välja specifika platser i en kedja

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Platsgrupper.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Ge platsgruppen ett namn.
  6. Klicka på alternativknappen bredvid Välj platser om den inte är markerad.
  7. Välj den kedja som du vill söka efter platser för.
  8. Använd sökfältet för att söka efter platser och klicka på kryssrutan bredvid de platser som du vill ska ingå i platsgruppen.
    • Valfritt: Du kan klicka på X-knappen bredvid dina valda platser om du vill ta bort dem från listan. Använd alternativet Ta bort alla om du vill tömma listan.
  9. Klicka på Spara.

Välja alla platser från en kedja

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Platsgrupper.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Ge platsgruppen ett namn.
  6. Om alternativknappen bredvid Välj per kedja inte är markerad klickar du på den.
  7. Välj en eller flera kedjor
    • Alla platser för de valda kedjorna ingår nu i platsgruppen.
    • Om du lägger till eller tar bort butiksadresser från dessa kedjor i framtiden återspeglas ändringarna i denna platsgrupp.
  8. Klicka på Spara.

Välj platser från Företagsprofil

Du kan skapa en platsgrupp med en anpassad uppsättning platser från Företagsprofil. Du kan antingen välja specifika platser eller filtrera efter platser som matchar specifika kriterier.

Anpassade platser från Företagsprofil kan bara läggas till i adresstillgångar. Du kan inte lägga till dessa anpassade platser i dina affiliate-adresstillgångar. Affiliate-adresstillgångar är utformade för att marknadsföra dina produkter när de säljs på platser som ägs av ett annat företag.

Välj specifika platser

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Platsgrupper i ditt Företagsprofil-konto.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Klicka på alternativknappen bredvid Välj platser om den inte är markerad.
  6. Använd sökfältet för att söka efter platser och klicka på kryssrutan bredvid de platser som du vill ska ingå i platsgruppen.
    • Valfritt: Du kan klicka på X-knappen bredvid dina valda platser om du vill ta bort dem från listan. Du kan även använda alternativet Ta bort alla om du vill tömma listan.
  7. Klicka på Spara.

Välja platser som matchar ett filter

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Platsgrupper.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Ge platsgruppen ett namn.
  6. Klicka på alternativknappen bredvid Filtrera efter etikett.
  7. Ange namnet på din etikett bredvid Etiketten är.
    • Om din företagsprofil inte har några etiketter kan du läsa mer om etiketter i Företagsprofil.
    • Valfritt: Du kan klicka på +ELLER om du vill lägga till fler etiketter i kriterierna för filtret.
  8. Alla platser för etiketten ingår nu i platsgruppen.
    • Om du i framtiden lägger till eller tar bort platser från etiketten görs samma ändring i den här platsgruppen.
  9. Klicka på Spara.

2. Hantera platsgrupper

Steg för att hantera platsgrupper

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Platsgrupper.
  4. Klicka på platsgruppens namn för att visa den.
    • Valfritt Om någon plats i gruppen inte har godkänts anges statusen som inte godkänd och anledningen visas under statusen. Du kan klicka på någon av texterna för att se varför platsen har inte godkändes. Du kan sedan få mer information genom att klicka på Läs policyn eller åtgärda problemet genom att klicka på Redigera i Hanterare för Företagsprofil.
  5. Klicka på platsgruppens namn.
  6. Du kan nu redigera platslistan till höger på något av följande sätt:
    • ta bort platser genom att markera rutan bredvid dem och välja Ta bort från det blå bältet som visas Obs! Du kan också radera platsgrupper helt från ditt konto. Det påverkar alla kampanjer som använder dessa grupper.
    • Lägg till nya platser genom att klicka på plusikonen om du vill handplocka platser eller använda etiketter för att ställa in nya platser. Om du anger nya platser med etiketter kan du även lägga till ytterligare etiketter för att filtrera specifika platser.
  7. Klicka på Spara för att tillämpa dina ändringar.
Skapa flera platsgrupper samtidigt

Du kan skapa flera platsgrupper samtidigt med en CSV- eller XLSX-fil. Du kan använda dessa mallar för att formatera dina filer: CSV | Excel

Kom ihåg: Filen måste ha exakt samma format som i mallarna. Vi rekommenderar att du laddar ned mallarna och sedan lägger till platser.

Följande fält är obligatoriska om du använder en adress:

• Företagsnamn
  • Adressrad
  • Ort och landskod

Delstat, postnummer och telefonnummer är valfria fält.

Om du använder ett FeedItemId är endast FeedItemId en obligatorisk uppgift.

Så här laddar du upp filen och skapar flera platsgrupper samtidigt:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Delat bibliotek i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Platsgrupper.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Klicka på Ladda upp flera platser samtidigt.

Ge platsgruppen ett namn och klicka på Välj en fil från datorn. Platsgruppen tillämpas automatiskt.