Locatiegroepen maken en beheren

Met locatiegroepen kunt u de targeting voor uw campagne makkelijker instellen door groepen te maken met de fysieke locaties van uw bedrijf. U kunt deze groepen vervolgens gebruiken voor uw lokale campagnes om op te geven welke winkellocaties u wilt targeten.

Vereisten

Voordat u locatiegroepen kunt maken, vereist Google Ads dat u toegang heeft tot locaties. Voor locaties heeft u een Google Mijn Bedrijf-account nodig dat aan uw Google Ads-account is gekoppeld.

Een lijst met locaties selecteren

Google Ads ondersteunt twee methoden om uw locatiegroepen te vullen.

Een reeks locaties beheren

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik op het gereedschapspictogram .
  3. Ga naar 'Gedeelde bibliotheek' en selecteer de optie Locatiegroepen.
  4. Klik op het pluspictogram .
    • Als u geen gekoppeld Google Mijn Bedrijf-account heeft, klikt u op Een GMB-account koppelen en volgt u de procedure om een GMB-account te koppelen aan Google Ads.
  5. Geef een naam op voor uw locatiegroep.
  6. Als het keuzerondje naast Uw locaties selecteren niet is geselecteerd, klikt u erop.
  7. Gebruik de zoekbalk om locaties te zoeken en klik op het selectievakje voor de locaties die u in deze locatiegroep wilt opnemen.
    • Optioneel: Klik naast de gekozen locaties op de knop X om ze uit de lijst te verwijderen, U kunt ook op Alles wissen klikken om de lijst leeg te maken.
  8. Klik op Opslaan.

Een labelfilter instellen

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik op het gereedschapspictogram .
  3. Ga naar 'Gedeelde bibliotheek' en selecteer de optie Locatiegroepen.
  4. Klik op de plusknop .
    • Als u geen gekoppeld Google Mijn Bedrijf-account heeft, klikt u op Een GMB-account koppelen en volgt u de procedure om een GMB-account te koppelen aan Google Ads.
  5. Geef een naam op voor uw locatiegroep.
  6. Klik op het keuzerondje naast Filteren op label.
  7. Voer de naam van het label in naast 'Label is'.
  8. Alle locaties voor het label zijn nu in deze locatiegroep opgenomen.
    • Als u later locaties toevoegt aan of verwijdert uit dit label, geldt dezelfde wijziging voor deze locatiegroep.
  9. Klik op Opslaan.

Locatiegroepen beheren

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik op het gereedschapspictogram .
  3. Ga naar 'Gedeelde bibliotheek' en selecteer de optie Locatiegroepen.
  4. Klik op de naam van de locatiegroep om deze weer te geven.
    • Optioneel: Als een van de locaties van uw groep is afgekeurd, verandert de status van de locatie in 'afgekeurd' en wordt de reden hiervoor onder de status weergegeven. U kunt op de tekst klikken om te bekijken waarom de locatie is afgekeurd. Klik vervolgens op Het beleid lezen voor meer informatie of op Bewerken in Google Mijn Bedrijf om het probleem op te lossen.
  5. Klik op de naam van uw locatiegroep.
  6. U kunt uw lijst met locaties aan de rechterkant bewerken:
    • U kunt locaties verwijderen door het selectievakje voor die locaties aan te vinken en Verwijderen te selecteren in de blauwe balk die verschijnt.
    • U kunt locaties toevoegen door op het pluspictogram te klikken en labels samen te stellen of te gebruiken om nieuwe locaties in te stellen.
  7. Klik op Opslaan om de wijzigingen toe te passen.