Locatiegroepen maken en beheren

Met locatiegroepen kunt u in uw advertenties gemakkelijker bedrijfslocaties in de buurt promoten. U groepeert reeksen bedrijfslocaties en maakt advertenties op basis van de locatiegegevens in uw campagnes. Ook kunt u met locatiegroepen uw advertenties op basis van die bedrijfslocaties targeten.

In dit artikel leest u hoe u een locatiegroep kunt maken door gebruikt te maken van veelvoorkomende winkelketens of aangepaste locaties uit uw Google Mijn Bedrijf-account.

Instructies

1. Een locatiegroep maken

Locaties van een winkelketen selecteren

U kunt een locatiegroep maken op basis van sommige of alle locaties van een winkelketen. Deze locaties worden door Google verstrekt. U hoeft hiervoor geen Google Mijn Bedrijf-account te maken.

U kunt deze locatiegroepen toevoegen aan uw locatie-extensies of locatie-extensies voor partners in uw campagnes in het zoeknetwerk, het Display netwerk en in videocampagnes. Houd er rekening mee dat u eerst locatie-extensies of locatie-extensies voor partners moet maken.

Specifieke locaties van een keten selecteren

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik op het tools- en instellingenicoon .
  3. Ga naar Gedeelde bibliotheek en selecteer de optie Locatiegroepen.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Geef een naam op voor uw locatiegroep.
  6. Als het keuzerondje naast Uw locaties selecteren niet is geselecteerd, klikt u erop.
  7. Selecteer de keten waarnaar u wilt zoeken.
  8. Gebruik de zoekbalk om locaties te zoeken en klik op het selectievakje voor de locaties die u in deze locatiegroep wilt opnemen.
    • Optioneel: Klik naast de gekozen locaties op de knop X om ze uit de lijst te verwijderen. U kunt ook op Alles wissen klikken om de lijst leeg te maken.
  9. Klik op Opslaan.

Alle locaties van een keten selecteren

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik op het gereedschapsicoon .
  3. Ga naar Gedeelde bibliotheek en selecteer de optie Locatiegroepen.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Geef een naam op voor uw locatiegroep.
  6. Als het keuzerondje naast Op keten selecteren niet is geselecteerd, klikt u erop.
  7. Selecteer een of meer ketens
    • Alle locaties voor de geselecteerde ketens zijn nu opgenomen in deze locatiegroep.
    • Als er in de toekomst winkellocaties worden toegevoegd aan of verwijderd uit deze ketens, worden deze wijzigingen weergegeven in deze locatiegroep.
  8. Klik op Opslaan

Locaties selecteren uit uw Google Mijn Bedrijf-account

U kunt een locatiegroep maken met een aangepaste reeks locaties uit uw Google Mijn Bedrijf-account. U kunt specifieke locaties selecteren of filteren op locaties die voldoen aan specifieke criteria.

Alleen aangepaste locaties van Google Mijn Bedrijf kunnen worden toegevoegd aan locatie-extensies. U kunt deze aangepaste locaties niet toevoegen aan de locatie-extensies voor partners. Locatie-extensies voor partners zijn bedoeld om uw producten te promoten die worden verkocht op locaties die eigendom zijn van een ander bedrijf.

Specifieke locaties selecteren

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik op het tools- en instellingenicoon Google Ads | tools [Icon].
  3. Selecteer bij Gedeelde bibliotheek de optie Locatiegroepen met Google Mijn Bedrijf-account
  4. Klik op de plusknop .
  5. Als het keuzerondje naast Uw locaties selecteren niet is geselecteerd, klikt u erop.
  6. Gebruik de zoekbalk om locaties te zoeken en klik op het selectievakje voor de locaties die u in deze locatiegroep wilt opnemen.
    • Optioneel: Klik naast de gekozen locaties op de knop X om ze uit de lijst te verwijderen, U kunt ook op Alles wissen klikken om de lijst leeg te maken.
  7. Klik op Opslaan.

Locaties selecteren die overeenkomen met een filter

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik op het tools- en instellingenicoon Google Ads | tools [Icon].
  3. Ga naar Gedeelde bibliotheek en selecteer de optie Locatiegroepen.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Geef een naam op voor uw locatiegroep.
  6. Klik op het keuzerondje naast Filteren op label.
  7. Voer de naam van het label in naast Label is.
  8. Alle locaties voor het label zijn nu in deze locatiegroep opgenomen.
    • Als u later locaties toevoegt aan of verwijdert uit dit label, geldt dezelfde wijziging voor deze locatiegroep.
  9. Klik op Opslaan.

2. Locatiegroepen beheren

Stappen om locatiegroepen te beheren

1. Log in bij Google Ads.
  2. Klik op het tools- en instellingenicoon Google Ads | tools [Icon].
  3. Ga naar Gedeelde bibliotheek en selecteer de optie Locatiegroepen.
  4. Klik op de naam van de locatiegroep om deze weer te geven.
    • Optioneel: Als een van de locaties van uw groep is afgekeurd, verandert de status van de locatie in 'afgekeurd' en wordt de reden hiervoor onder de status weergegeven. U kunt op de tekst klikken om te bekijken waarom de locatie is afgekeurd. Klik vervolgens op Het beleid lezen voor meer informatie of op Bewerken in Google Mijn Bedrijf om het probleem op te lossen.
  5. Klik op de naam van uw locatiegroep.
  6. U kunt uw lijst met locaties aan de rechterkant bewerken:
    • U kunt locaties verwijderen door het selectievakje voor die locaties aan te vinken en Verwijderen te selecteren in de blauwe balk die verschijnt. Opmerking: U kunt locatiegroepen ook volledig verwijderen uit uw account, wat van invloed is op campagnes die deze groepen gebruiken.
    • U kunt nieuwe locaties toevoegen door op het plusicoon te klikken en labels samen te stellen of te gebruiken om nieuwe locaties in te stellen. Als u nieuwe locaties met labels instelt, kunt u ook extra labels toevoegen om specifieke locaties te filteren.
  7. Klik op Opslaan om de wijzigingen toe te passen.