Locatiegroepen maken en beheren

Met locatiegroepen kunt u in uw advertenties makkelijker bedrijfslocaties in de buurt promoten. U groepeert reeksen bedrijfslocaties en maakt advertenties op basis van de locatiegegevens in uw campagnes. Ook kunt u met locatiegroepen uw advertenties op basis van die bedrijfslocaties targeten.

In dit artikel leest u hoe u een locatiegroep kunt maken door gebruik te maken van veelvoorkomende winkelketens of aangepaste locaties uit uw bedrijfsprofiel.

Instructies

1. Een locatiegroep maken

Locaties van een winkelketen selecteren

U kunt een locatiegroep maken op basis van sommige of alle locaties van een winkelketen. Google verstrekt deze locaties. U hoeft hiervoor geen bedrijfsprofiel te maken.

U kunt deze locatiegroepen toevoegen aan uw locatiecomponenten of locatiecomponenten van partners in uw campagnes in het zoeknetwerk, display-campagnes en videocampagnes. Wel moet u eerst locatiecomponenten of locatiecomponenten van partners maken.

De locatiegroep ondersteunt de volgende filterfuncties:

• Met locatiecomponenten:
    • Uw locaties kiezen
    • Filteren op bedrijfsprofiellabel
    • Bulksgewijs locaties uploaden
  • Met locatiecomponenten van partners:
    • Uw locaties kiezen
    • Op keten selecteren
    • Bulksgewijs locaties uploaden

Belangrijk: Wacht een dag om de locatiegroep te maken, want het kan ongeveer zo lang duren voordat locaties helemaal zijn gesynchroniseerd met uw locatiecomponenten of locatiecomponenten van partners. U kunt de status van uw locaties checken in het rapport voor locatiecomponenten. Als de locaties de status Goedgekeurd hebben, betekent dit dat ze zijn gesynchroniseerd.

Specifieke locaties binnen een keten selecteren

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Locatiegroepen.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Geef een naam op voor uw locatiegroep.
  6. Als het keuzerondje naast 'Uw locaties kiezen' niet is geselecteerd, klikt u erop.
  7. Selecteer de keten waarin u locaties wilt zoeken.
  8. Gebruik de zoekbalk om locaties te zoeken en klik op het selectievakje voor de locaties die u in deze locatiegroep wilt opnemen.
    • Optioneel: Klik naast de gekozen locaties op de knop X om ze uit de lijst te verwijderen. U kunt ook op 'Alles wissen' klikken om de lijst te wissen.
  9. Klik op Opslaan.

Alle locaties van een keten selecteren

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Locatiegroepen.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Geef een naam op voor uw locatiegroep.
  6. Als het keuzerondje naast 'Op keten selecteren' niet is geselecteerd, klikt u erop.
  7. Selecteer een of meer ketens.
    • Alle locaties voor de geselecteerde ketens zijn nu opgenomen in deze locatiegroep.
    • Als er in de toekomst winkellocaties worden toegevoegd aan of verwijderd uit deze ketens, worden deze wijzigingen weergegeven in deze locatiegroep.
  8. Klik op Opslaan.

Locaties selecteren uit bedrijfsprofiel

U kunt een locatiegroep maken met een aangepaste reeks locaties uit uw bedrijfsprofiel. U kunt specifieke locaties selecteren of filteren op locaties die voldoen aan specifieke criteria.

Alleen aangepaste locaties uit het bedrijfsprofiel kunnen worden toegevoegd aan locatiecomponenten. U kunt deze aangepaste locaties niet toevoegen aan de locatiecomponenten van partners. Locatiecomponenten van partners zijn bedoeld om uw producten te promoten die worden verkocht op locaties die eigendom zijn van een ander bedrijf.

Specifieke locaties selecteren

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Locatiegroepen via uw Bedrijfsprofiel-account.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Als het keuzerondje naast Uw locaties selecteren niet is geselecteerd, klikt u erop.
  6. Gebruik de zoekbalk om locaties te zoeken en klik op het selectievakje voor de locaties die u in deze locatiegroep wilt opnemen.
    • Optioneel: Klik naast de gekozen locaties op de knop X om ze uit de lijst te verwijderen. U kunt ook op Alles wissen klikken om de lijst te wissen.
  7. Klik op Opslaan.

Locaties selecteren die overeenkomen met een filter

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Locatiegroepen.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Geef een naam op voor uw locatiegroep.
  6. Klik op het keuzerondje naast Filteren op label.
  7. Geef de naam van het label op naast 'Label is'.
  8. Alle locaties voor het label zijn nu in deze locatiegroep opgenomen.
    • Als u later locaties toevoegt aan of verwijdert uit dit label, geldt dezelfde wijziging voor deze locatiegroep.
  9. Klik op Opslaan.

2. Locatiegroepen beheren

Stappen om locatiegroepen te beheren

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Locatiegroepen.
  4. Klik op de naam van de locatiegroep om deze te tonen.
    • Optioneel: Als een van de locaties van uw groep is afgekeurd, verandert de status van de locatie in 'afgekeurd' en wordt de reden hiervoor onder de status weergegeven. U kunt op de tekst klikken om te achterhalen waarom de locatie is afgekeurd. Klik daarna op Het beleid lezen voor meer informatie of op Bewerken in Bedrijfsprofielmanager om het probleem op te lossen.
  5. Klik op de naam van de locatiegroep.
  6. U kunt uw lijst van locaties aan de rechterkant bewerken:
    • U kunt locaties verwijderen door het selectievakje voor die locaties aan te vinken. Selecteer daarna Verwijderen in de blauwe balk. Opmerking: U kunt locatiegroepen ook helemaal uit uw account verwijderen. Dit heeft invloed op alle campagnes die gebruikmaken van deze groepen.
    • U kunt nieuwe locaties toevoegen door op het plusicoon te klikken en labels samen te stellen of te gebruiken om nieuwe locaties in te stellen. Als u labels gebruikt om nieuwe locaties in te stellen, kunt u ook extra labels toevoegen om specifieke locaties te filteren.
  7. Klik op Opslaan om de wijzigingen toe te passen.
Bulksgewijs locatiegroepen maken

U kunt bulksgewijs locatiegroepen maken met behulp van een csv- of xlsx-bestand. U kunt deze templates gebruiken om uw bestanden op te maken: csv | Excel

Houd rekening met het volgende: De indeling van het bestand moet precies gelijk zijn aan die van de templates. We raden u aan templates te downloaden en vervolgens locaties toe te voegen.

Als u een adres gebruikt, zijn de volgende velden verplicht:

• Bedrijfsnaam
  • Adresregel
  • Plaats en landcode

De velden voor staat, postcode en telefoonnummer zijn optioneel.

Als u een FeedItemId gebruikt, is alleen de FeedItemId vereist.

Voer de onderstaande stappen uit om uw bestand te uploaden en bulksgewijs locatiegroepen te maken:

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Locatiegroepen.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Klik op Bulksgewijs locaties uploaden.

Kies een naam voor uw locatiegroep en klik op Selecteer een bestand vanaf uw computer. De locatiegroep wordt automatisch toegepast.