Sijaintiryhmien luominen ja hallinta

Sijaintiryhmien avulla voit mainostaa helpommin lähellä olevia yrityksen sijainteja. Sijaintiryhmien ideana on liittää yhteen useita yrityksen sijainteja ja luoda kampanjoihin mainoksia sijaintitietojen perusteella. Sijaintiryhmiä käytettäessä voit myös kohdistaa mainoksesi yrityksen sijaintien mukaan.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda sijaintiryhmän suuren ketjun sijainneista tai Google My Business ‑tililläsi olevista omista sijainneista.

Ohjeet

1. Sijaintiryhmän luominen

Ketjun sijaintien valitseminen

Voit luoda sijaintiryhmän joistakin tai kaikista yritysketjun sijainneista. Sijaintien tiedot ovat peräisin Googlelta, joten sinun ei tarvitse luoda Google My Business ‑tiliä.

Voit lisätä sijaintiryhmät sijaintilaajennuksiin tai yhteistyökumppanien sijainnit näyttäviin laajennuksiin Haku-, Display- ja Videokampanjoissasi. Muista, että sinun on ensin luotava sijaintilaajennuksia tai yhteistyökumppanien sijainnit näyttäviä laajennuksia.

Tiettyjen ketjun sijaintien valitseminen

1. Kirjaudu Google Adsiin.
  2. Klikkaa Työkalut ja asetukset ‑kuvaketta .
  3. Valitse Jaettu kirjasto ‑kohdasta Sijaintiryhmät.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Nimeä sijaintiryhmä.
  6. Jos Valitse sijainnit ‑kohdan vieressä olevaa valintanappia ei ole valittu, klikkaa sitä.
  7. Valitse ketju, jonka sijainteja haluat hakea.
  8. Hae sijainteja hakukentän avulla ja valitse niiden sijaintien valintaruudut, jotka haluat sisällyttää sijaintiryhmään.
    • Valinnainen: Voit poistaa valitun sijainnin luettelosta klikkaamalla sijainnin vieressä olevaa X-painiketta tai tyhjentää luettelon valitsemalla "Tyhjennä kaikki".
  9. Klikkaa Tallenna.

Kaikkien ketjun sijaintien valitseminen

1. Kirjaudu Google Adsiin.
  2. Klikkaa Työkalut ja asetukset ‑kuvaketta .
  3. Valitse Jaettu kirjasto ‑kohdasta Sijaintiryhmät.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Nimeä sijaintiryhmä.
  6. Jos Valitse ketjun mukaan ‑kohdan vieressä olevaa valintanappia ei ole valittu, klikkaa sitä.
  7. Valitse yksi tai useampi ketju.
    • Kaikki valittujen ketjujen sijainnit on nyt sisällytetty tähän sijaintiryhmään.
    • Jos näihin ketjuihin lisätään tai niistä poistetaan tulevaisuudessa sijainteja, muutokset näkyvät tässä sijaintiryhmässä.
  8. Klikkaa Tallenna

Sijaintien valitseminen Google My Business ‑tililtä

Voit luoda sijaintiryhmän Google My Business ‑tililläsi olevista omista sijainneista. Voit joko valita tiettyjä sijainteja tai suodattaa esiin sijainnit, jotka vastaavat tiettyjä ehtoja.

Google My Businessin omia sijainteja voi lisätä vain sijaintilaajennuksiin. Et siis voi lisätä omia sijainteja yhteistyökumppanien sijainnit näyttäviin laajennuksiin. Näiden laajennusten tarkoituksena on mainostaa tuotteita, joita myydään toisten yritysten omistamissa sijainneissa.

Yksittäisten sijaintien valitseminen

1. Kirjaudu Google Adsiin.
  2. Klikkaa Työkalut ja asetukset ‑kuvaketta .
  3. Valitse Jaettu kirjasto ‑kohdasta Sijaintiryhmät käyttämällä Google My Business ‑tiliä.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Jos Valitse sijainnit ‑kohdan vieressä olevaa valintanappia ei ole valittu, klikkaa sitä.
  6. Hae hakukentän avulla sijainteja ja valitse niiden sijaintien valintaruudut, jotka haluat sisällyttää sijaintiryhmään.
  7. Valinnainen: Voit poistaa valitun sijainnin luettelosta klikkaamalla sijainnin vieressä olevaa X-painiketta tai tyhjentää luettelon valitsemalla Tyhjennä kaikki.
  8. Klikkaa Tallenna.

Suodatinta vastaavien sijaintien valitseminen

1. Kirjaudu Google Adsiin.
  2. Klikkaa Työkalut ja asetukset ‑kuvaketta .
  3. Valitse Jaettu kirjasto ‑kohdasta Sijaintiryhmät.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Nimeä sijaintiryhmä.
  6. Klikkaa Suodata tunnisteen mukaan ‑kohdan vieressä olevaa valintanappia.
  7. Lisää tunnisteelle nimi Tunniste on ‑kohdan viereen.
  8. Kaikki tunnisteeseen liittyvät sijainnit on nyt sisällytetty tähän sijaintiryhmään.
  9. Jos myöhemmin lisäät tunnisteeseen sijainteja tai poistat siitä sijainteja, kyseinen muutos otetaan käyttöön myös sijaintiryhmässä.
  10. Klikkaa Tallenna.

2. Sijaintiryhmien hallinta

Näin muutat sijaintiryhmiä

1. Kirjaudu Google Adsiin.
  2. Klikkaa Työkalut ja asetukset ‑kuvaketta .
  3. Valitse Jaettu kirjasto ‑kohdasta Sijaintiryhmät.
  4. Klikkaa sijaintiryhmän nimeä, niin näet sen tiedot.
  5. Valinnainen: Jos jokin ryhmän sijainneista on hylätty, sijainnin tilana näkyy "hylätty" ja hylkäämisen syy näkyy tilan alla. Klikkaamalla kumpaa tahansa näistä teksteistä näet sijainnin hylkäämisen syyn. Tämän jälkeen voit katsoa lisätietoja klikkaamalla Lue käytäntö tai korjata ongelman klikkaamalla Muokkaa Google My Businessissa.
  6. Klikkaa sijaintiryhmän nimeä.
  7. Voit nyt muokata oikealla näkyvää sijaintiluetteloa jommallakummalla seuraavista tavoista:
    • Poista sijainteja valitsemalla niiden vieressä olevat valintaruudut ja valitsemalla näkyviin tulevasta sinisestä palkista Poista.
    • Lisää uusia sijainteja klikkaamalla pluspainiketta , niin voit kuratoida sijaintiryhmiä tai määrittää uusia sijainteja tunnisteiden avulla.
  8. Ota muutokset käyttöön klikkaamalla Tallenna.