Sijaintiryhmien luominen ja hallinta

Sijaintiryhmien avulla voit tuoda yrityksesi lähimmät toimipisteet helpommin esiin mainoksissasi. Voit lisätä sijaintiryhmään useita yrityksen toimipisteitä ja luoda kampanjoihin mainoksia toimipisteiden tietojen perusteella. Sijaintiryhmiä käyttäessäsi voit myös kohdistaa mainoksesi toimipisteiden mukaan.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda sijaintiryhmän ketjun toimipisteiden tai Yritysprofiilin omien toimipisteiden perusteella.

Ohjeet

1. Sijaintiryhmän luominen

Ketjun toimipisteiden valitseminen

Voit luoda sijaintiryhmän joistakin tai kaikista yritysketjun toimipisteistä. Toimipisteiden tiedot ovat peräisin Googlelta, joten sinun ei tarvitse luoda Yritysprofiilia.

Voit lisätä sijaintiryhmät sijaintielementteihin tai yhteistyökumppanien sijainnit näyttäviin elementteihin Haku-, Display- ja Videokampanjoissasi. Muista, että sinun on ensin luotava sijaintielementtejä tai yhteistyökumppanien sijainnit näyttäviä elementtejä.

Sijaintiryhmä tukee alla mainittuja suodatustoimintoja.

• Sijaintielementtien yhteydessä:
    • Valitse sijainnit
    • Suodata Yritysprofiilin tunnisteen mukaan
    • Lataa useita sijainteja kerralla
  • Yhteistyökumppanien sijainnit näyttävien elementtien yhteydessä:
    • Valitse sijainnit
    • Valitse ketjun mukaan
    • Lataa useita sijainteja kerralla

Tärkeää: Odota yksi päivä ennen sijaintiryhmän luomista, jotta toimipisteet ehditään synkronoida kokonaan sijaintielementteihin tai yhteistyökumppanien sijainnit näyttäviin elementteihin. Voit tarkistaa toimipisteiden tilan sijaintielementtien raportista. Jos tila on Hyväksytty, toimipisteet on synkronoitu.

Tiettyjen ketjun toimipisteiden valitseminen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Sijaintiryhmät.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Nimeä sijaintiryhmä.
  6. Jos Valitse sijainnit ‐kohdan vieressä olevaa valintanappia ei ole valittu, klikkaa sitä.
  7. Valitse ketju, jonka toimipisteitä haluat hakea.
  8. Hae toimipisteitä hakukentän avulla ja merkkaa ruudut niiden kohdalta, jotka haluat sisällyttää sijaintiryhmään.
    • Valinnainen: Voit poistaa valitun toimipisteen listalta klikkaamalla sen vierestä X-painiketta tai tyhjentää listan valitsemalla "Tyhjennä kaikki".
  9. Klikkaa Tallenna.

Kaikkien ketjun toimipisteiden valitseminen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Sijaintiryhmät.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Nimeä sijaintiryhmä.
  6. Jos Valitse ketjun mukaan ‐kohdan vieressä olevaa valintanappia ei ole valittu, klikkaa sitä.
  7. Valitse yksi tai useampi ketju.
    • Kaikki valittujen ketjujen toimipisteet on nyt sisällytetty tähän sijaintiryhmään.
    • Jos näihin ketjuihin lisätään tai niistä poistetaan tulevaisuudessa toimipisteitä, muutokset näkyvät tässä sijaintiryhmässä.
  8. Klikkaa Tallenna.

Toimipisteiden valitseminen Yritysprofiilista

Voit luoda sijaintiryhmän käyttämällä Yritysprofiilistasi valitsemiasi toimipisteitä. Voit joko valita tietyt toimipisteet tai suodattaa esiin sellaiset, jotka vastaavat tiettyjä ehtoja.

Yritysprofiilin omia toimipisteitä voidaan lisätä vain sijaintielementteihin. Et siis voi lisätä niitä yhteistyökumppanien sijainnit näyttäviin elementteihin. Näiden elementtien tarkoituksena on mainostaa tuotteita, joita myydään toisten yritysten omistamissa toimipisteissä.

Yksittäisten toimipisteiden valitseminen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Sijaintiryhmät käyttämällä Yritysprofiili-tiliäsi.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Jos Valitse sijainnit ‑kohdan vieressä olevaa valintanappia ei ole valittu, klikkaa sitä.
  6. Hae toimipisteitä hakukentän avulla ja merkkaa ruudut niiden kohdalta, jotka haluat sisällyttää sijaintiryhmään.
    • Valinnainen: Voit poistaa valitun sijainnin listalta klikkaamalla sijainnin vierestä X-painiketta tai tyhjentää listan valitsemalla Tyhjennä kaikki.
  7. Klikkaa Tallenna.

Suodatinta vastaavien toimipisteiden valitseminen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Sijaintiryhmät.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Nimeä sijaintiryhmä.
  6. Klikkaa Suodata tunnisteen mukaan ‑kohdan vieressä olevaa valintanappia.
  7. Lisää tunnisteen nimi Tunniste on ‑kohdan viereen.
  8. Kaikki tunnisteeseen liittyvät toimipisteet on nyt sisällytetty tähän sijaintiryhmään.
    • Jos myöhemmin lisäät tunnisteeseen toimipisteitä tai poistat niitä siitä, kyseinen muutos otetaan käyttöön myös sijaintiryhmässä.
  9. Klikkaa Tallenna.

2. Sijaintiryhmien hallinta

Näin voit muokata sijaintiryhmiä

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Sijaintiryhmät.
  4. Klikkaa sijaintiryhmän nimeä, niin näet sen tiedot.
    • Valinnainen: Jos jokin ryhmän toimipisteistä on hylätty, sen tilana näkyy "hylätty" ja hylkäämisen syy näkyy tilan alla. Klikkaamalla jompaakumpaa tekstiä näet hylkäämisen syyn. Tämän jälkeen voit lukea lisää klikkaamalla Lue käytäntö tai korjata ongelman klikkaamalla Muokkaa Yritysprofiilien ylläpidossa.
  5. Klikkaa sijaintiryhmän nimeä.
  6. Voit nyt muokata oikealla näkyvää listaa jommallakummalla seuraavista tavoista:
    • Poista toimipisteitä merkkaamalla niiden ruudut valituiksi ja valitsemalla näkyviin tulevasta sinisestä palkista Poista. Huom. Voit myös poistaa sijaintiryhmät kokonaan tililtäsi. Tämä vaikuttaa kaikkiin kyseisiä ryhmiä käyttäviin kampanjoihin.
    • Lisää uusia toimipisteitä klikkaamalla pluspainiketta , niin voit kuratoida sijaintiryhmiä tai asettaa uusia toimipisteitä tunnisteiden avulla. Jos asetat uusia toimipisteitä tunnisteiden avulla, voit myös lisätä ylimääräisiä tunnisteita tiettyjen toimipisteiden suodattamiseksi.
  7. Ota muutokset käyttöön klikkaamalla Tallenna.
Useiden sijaintiryhmien luominen kerralla

Voit luoda useita sijaintiryhmiä kerralla käyttämällä .CSV- tai .xlsx-tiedostoa. Voit muotoilla tiedostoja seuraavien mallien avulla: CSV | Excel

Muista: Tiedoston on oltava täsmälleen samassa muodossa kuin mallit. Suosittelemme, että lataat malleja ja lisäät sitten sijainteja.

Jos käytät osoitetta, seuraavat kentät ovat pakollisia:

• Yrityksen nimi
  • Osoiterivi
  • Kaupunki ja maatunnus

Osavaltio, postinumero ja puhelinnumero ovat valinnaisia kenttiä.

Jos käytät FeedItemId-parametria, vain FeedItemId-kenttä on pakollinen.

Lataa tiedosto ja luo useita sijaintiryhmiä kerralla seuraavasti:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Sijaintiryhmät.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Klikkaa Lataa useita sijainteja kerralla.

Valitse sijaintiryhmällesi nimi ja klikkaa Valitse tiedosto tietokoneeltasi. Sijaintiryhmä otetaan käyttöön automaattisesti.