Opret og administrer stedbaserede grupper

Stedbaserede grupper gør det lettere for dig at konfigurere din kampagnemålretning ved at give dig mulighed for at oprette grupper med din virksomheds fysiske steder. Disse grupper kan derefter bruges i dine lokale kampagner til at angive de butiksadresser, du vil fokusere på i din målretning.

Krav

Du kan kun oprette stedbaserede grupper i Google Ads, hvis du har adgang til de pågældende steder, og det forudsætter, at du har linket en Google My Business-konto til din Google Ads-konto.

Sådan vælger du en liste med steder

Google Ads understøtter to forskellige metoder til udfyldning af stedbaserede grupper.

Organiser steder i en gruppe

1. Log ind på Google Ads.
  2. Klik på værktøjsikonet ().
  3. Vælg Stedbaserede grupper under "Delt samling".
  4. Klik på plusikonet ().
    • Klik på Link en GMB-konto og følg konfigurationsvejledningen for at linke en GMB-konto til Google Ads, hvis du ikke har en linket Google My Business-konto.
  5. Navngiv din stedbaserede gruppe.
  6. Klik på alternativknappen ud for Vælg steder, hvis den ikke allerede er valgt.
  7. Brug søgefeltet til at søge efter steder, og klik på afkrydsningsfeltet ud for de steder, du vil medtage i den aktuelle stedbaserede gruppe.
    • Valgfrit: Du kan klikke på X-knappen ud for valgte steder for at fjerne dem fra listen eller Ryd alt for at tømme listen.
  8. Klik på Gem.

Angiv et etiketfilter

1. Log ind på Google Ads.
  2. Klik på værktøjsikonet ().
  3. Vælg Stedbaserede grupper under "Delt samling".
  4. Klik på plusknappen ().
    • Klik på Link en GMB-konto og følg konfigurationsvejledningen for at linke en GMB-konto til Google Ads, hvis du ikke har en linket Google My Business-konto.
  5. Navngiv din stedbaserede gruppe.
  6. Klik på alternativknappen ud for Filtrér efter etiket.
  7. Angiv etikettens navn ud for "Etiketten er".
  8. Alle de steder, som etiketten er knyttet til, er nu inkluderet i den aktuelle stedbaserede gruppe.
    • Hvis du på et senere tidspunkt føjer steder til eller fjerner steder fra etiketten, anvendes den pågældende ændring også på den aktuelle stedbaserede gruppe.
  9. Klik på Gem.

Sådan administrerer du stedbaserede grupper

1. Log ind på Google Ads.
  2. Klik på værktøjsikonet ().
  3. Vælg Stedbaserede grupper under "Delt samling".
  4. Klik på den stedbaserede gruppes navn for at få den vist.
    • Valgfrit: Hvis et af stederne i gruppen er blevet afvist, er stedets status angivet som "afvist", og årsagen til afvisningen kan ses under statusangivelsen. Du kan se, hvorfor stedet er blevet afvist, ved at klikke på statusangivelsen eller på teksten under den. Derefter kan du klikke på Læs politikken for at få flere oplysninger eller på Rediger i Google My Business for at løse problemet.
  5. Klik på din stedbaserede gruppes navn.
  6. Du kan nu redigere listen med steder ved at vælge en af følgende muligheder til højre:
    • Fjern steder ved at markere afkrydsningsfeltet ud for dem og vælge Fjern på det blå bælte, der vises.
    • Tilføj nye steder ved at klikke på plusikonet () for at organisere eller bruge etiketter for nye steder.
  7. Klik på Gem for at anvende ændringerne.