Opret og administrer stedbaserede grupper

Stedbaserede grupper gør det nemmere at promovere nærliggende virksomhedsadresser i dine annoncer. Du grupperer sæt af virksomhedsadresser og opretter annoncer baseret på deres lokationsoplysninger i dine kampagner. Lokationsgrupper giver dig også mulighed for at målrette dine annoncer ud fra disse virksomhedsadresser.

I denne artikel viser vi dig, hvordan du opbygger en lokationsgruppe ved hjælp af almindelige virksomhedskæder eller tilpassede lokationer fra din Virksomhedsprofil-konto.

Vejledning

1. Opret en lokationsgruppe

Vælg lokationer fra en virksomhedskæde

Du kan oprette en lokationsgruppe ud fra nogle eller alle lokationer i en virksomhedskæde. Disse lokationer leveres af Google og kræver ikke, at du opretter en Virksomhedsprofil-konto.

Du kan føje disse lokationsbaserede grupper til dine aktiver til lokationer eller affilierede aktiver til lokationer i dine søge-, display- og videokampagner. Husk! Du skal først oprette aktiver til lokationer eller affilierede aktiver til lokationer.

Lokationsgrupper understøtter følgende filtreringsfunktioner:

• Med aktiver til lokationer:
    • Vælg lokationer
    • Filtrér efter Virksomhedsprofil-etiket
    • Upload flere lokationer på én gang
  • Med affilierede aktiver til lokationer:
    • Vælg lokationer
    • Vælg efter kæde
    • Upload flere lokationer på én gang

Vigtigt! Vent cirka én dag med at oprette lokationsgruppen, så du er helt sikker på, at lokationerne er synkroniseret med dine aktiver til lokationer eller affilierede aktiver til lokationer. Du kan tjekke status for dine lokationer i rapporten Aktiver til lokationer. Hvis lokationerne har statussen "Godkendt", betyder det, at de er synkroniseret.

Vælg bestemte lokationer i en kæde

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Delt samling på sektionsmenuen.
  3. Klik på Lokationsgrupper.
  4. Klik på plusknappen .
  5. Navngiv din lokationsgruppe.
  6. Klik på alternativknappen ud for "Vælg lokationer", hvis den ikke allerede er valgt.
  7. Vælg den kæde, hvor du vil søge efter lokationer.
  8. Brug søgefeltet til at søge efter lokationer, og klik på afkrydsningsfeltet ud for de lokationer, du vil medtage i den aktuelle lokationsgruppe.
    • Valgfrit: Klik på X-knappen ud for de valgte lokationer for at fjerne dem fra listen eller Ryd alt for at rydde listen.
  9. Klik på Gem.

Vælg alle lokationer fra en kæde

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Delt samling på sektionsmenuen.
  3. Klik på Lokationsgrupper.
  4. Klik på plusknappen .
  5. Navngiv din lokationsgruppe.
  6. Klik på alternativknappen ud for "Vælg efter kæde", hvis den ikke allerede er valgt.
  7. Vælg en eller flere kæder
    • Alle lokationer i de valgte kæder er nu inkluderet i denne lokationsgruppe.
    • Hvis butikslokationer føjes til eller fjernes fra disse kæder på et senere tidspunkt, afspejles disse ændringer i denne lokationsgruppe.
  8. Klik på Gem.

Vælg lokationer i Virksomhedsprofil

Du kan oprette en lokationsgruppe ved hjælp af et tilpasset sæt af lokationer fra din virksomhedsprofil. Du kan enten vælge bestemte lokationer eller filtrere efter lokationer, der matcher bestemte kriterier.

Tilpassede lokationer fra Virksomhedsprofil kan kun føjes til aktiver til lokationer. Du kan ikke føje disse tilpassede lokationer til dine affilierede aktiver til lokationer. Affilierede aktiver til lokationer er beregnet til at promovere dine produkter, der sælges på lokationer, der ejes af en anden virksomhed.

Vælg bestemte lokationer

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Delt samling på sektionsmenuen.
  3. Klik på Lokationsgrupper via din Virksomhedsprofil-konto.
  4. Klik på plusknappen .
  5. Klik på alternativknappen ud for Vælg lokationer, hvis den ikke allerede er valgt.
  6. Brug søgefeltet til at søge efter lokationer, og klik på afkrydsningsfeltet ud for de lokationer, du vil medtage i den aktuelle lokationsgruppe.
    • Valgfrit: Klik på X-knappen ud for de valgte lokationer for at fjerne dem fra listen eller Ryd alt for at rydde listen.
  7. Klik på Gem.

Vælg lokationer, der matcher et filter

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Delt samling på sektionsmenuen.
  3. Klik på Lokationsgrupper.
  4. Klik på plusknappen .
  5. Navngiv din lokationsgruppe.
  6. Klik på alternativknappen ud for Filtrér efter etiket.
  7. Angiv etikettens navn ud for "Etiketten er".
  8. Alle de lokationer, som etiketten er knyttet til, er nu inkluderet i den aktuelle lokationsgruppe.
    • Hvis du på et senere tidspunkt føjer lokationer til eller fjerner lokationer fra etiketten, anvendes den pågældende ændring også på den aktuelle lokationsgruppe.
  9. Klik på Gem.

2. Administrer lokationsgrupper

Sådan administrerer du lokationsgrupper

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Delt samling på sektionsmenuen.
  3. Klik på Lokationsgrupper.
  4. Klik på lokationsgruppens navn for at få den vist.
    • Valgfrit: Hvis en af lokationerne i gruppen er blevet afvist, er lokationens status angivet som "afvist", og årsagen til afvisningen kan ses under statusangivelsen. Du kan se, hvorfor lokationen er blevet afvist, ved at klikke på statusangivelsen eller på teksten under den. Derefter kan du klikke på Læs politikken for at få flere oplysninger, eller på Rediger i Profiladministrator for at løse problemet.
  5. Klik på din lokationsgruppes navn.
  6. Du kan nu redigere listen med lokationer ved at vælge en af følgende muligheder til højre:
    • Fjern lokationer ved at markere afkrydsningsfeltet ud for dem og vælge Fjern på det blå bælte, der vises. Bemærk! Du kan også slette lokationsgrupper helt på din konto. Dette indvirker på eventuelle kampagner, som disse grupper bruges til.
    • Tilføj nye lokationer ved at klikke på plusikonet . Det giver dig mulighed for at organisere nye lokationer eller angive nye lokationer ved hjælp af etiketter. Hvis du angiver nye lokationer ved hjælp af etiketter, kan du også tilføje yderligere etiketter for at filtrere specifikke lokationer.
  7. Klik på Gem for at anvende ændringerne.
Opret flere lokationsgrupper på én gang

Du kan oprette flere lokationsgrupper på én gang ved hjælp af en CSV-fil eller en Excel-fil (.xlsx). Du kan bruge disse skabeloner til at formatere dine filer: CSV | Excel.

Husk! Filformatet skal stemme overens med formatet i skabelonerne. Det anbefales, at downloade skabeloner og derefter tilføje lokationer.

Følgende felter er obligatoriske, hvis du bruger en adresse:

• Virksomhedsnavn
  • Adresselinje
  • By og landekode

Felterne Stat, Postnummer og Telefonnummer er valgfrie.

Hvis du bruger FeedItemId, er det kun FeedItemId, der er obligatorisk.

Følg denne fremgangsmåde for at uploade din fil og oprette flere lokationsgrupper på én gang:

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Delt samling på sektionsmenuen.
  3. Klik på Lokationsgrupper.
  4. Klik på plusknappen .
  5. Klik på Upload flere lokationer på én gang.

Navngiv din lokationsgruppe, og klik på Vælg en fil fra din computer. Lokationsgruppen anvendes automatisk.