Crear i gestionar grups d'ubicacions

Els grups d'ubicacions et permeten promocionar fàcilment als anuncis les ubicacions d'empresa properes. Podeu agrupar conjunts d'ubicacions d'empresa i crear anuncis basats en la informació de la seva ubicació a les campanyes. Els grups d'ubicacions també us permeten orientar els anuncis en funció d'aquestes ubicacions d'empresa.

Aquest article explica com podeu crear un grup d'ubicacions a partir de cadenes comercials conegudes o d'ubicacions personalitzades des del vostre compte de Perfil d'empresa.

Instruccions

1. Creeu un grup d'ubicacions

Seleccionar les ubicacions d'una cadena comercial

Podeu crear un grup d'ubicacions a partir d'algunes o de totes les ubicacions d'una cadena comercial. Google proporciona aquestes ubicacions i no cal que creeu cap compte de Perfil d'empresa.

Podeu afegir aquests grups d'ubicacions als vostres recursos d'ubicació o als recursos d'ubicació afiliada en les campanyes de cerca, de display i de vídeo. Recordeu que primer heu de crear recursos d'ubicació o recursos d'ubicació afiliada.

El grup d'ubicacions admet les funcions de filtratge següents:

• Amb recursos d'ubicació:
    • Tria les ubicacions
    • Filtra per l'etiqueta de Perfil d'empresa.
    • Penja ubicacions de manera massiva
  • Amb recursos d'ubicació afiliada:
    • Tria les ubicacions
    • Selecciona per cadena.
    • Penja ubicacions de manera massiva

Important: deixeu passar un dia perquè les ubicacions se sincronitzin completament als vostres recursos d'ubicació o d'ubicació afiliada abans de crear el grup d'ubicacions. Podeu comprovar l'estat de les ubicacions a l'informe de recursos d'ubicació. Si l'estat de les ubicacions és "Aprovat", vol dir que s'han sincronitzat.

Seleccionar ubicacions concretes d'una cadena

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Biblioteca compartida.
  3. Feu clic a Grups d'ubicacions.
  4. Feu clic al botó de més .
  5. Escriviu un nom per al grup d'ubicacions.
  6. Si el botó d'opció que hi ha al costat de "Tria les ubicacions" no està seleccionat, feu-hi clic.
  7. Seleccioneu la cadena de la qual vulgueu cercar ubicacions.
  8. Utilitzeu la barra de cerca per trobar les ubicacions i marqueu la casella de selecció que hi ha al costat de les ubicacions que voleu afegir a aquest grup d'ubicacions.
    • Opcional: podeu fer clic al botó X que hi ha al costat de les ubicacions triades per treure-les de la llista, o bé seleccionar Esborra-ho tot per buidar la llista.
  9. Feu clic a Desa.

Seleccionar totes les ubicacions d'una cadena

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Biblioteca compartida.
  3. Feu clic a Grups d'ubicacions.
  4. Feu clic al botó de més .
  5. Escriviu un nom per al grup d'ubicacions.
  6. Si el botó d'opció que hi ha al costat de "Selecciona per cadena" no està seleccionat, feu-hi clic.
  7. Seleccioneu una o diverses cadenes.
    • Totes les ubicacions que corresponguin a les cadenes seleccionades ara s'inclouen en aquest grup d'ubicacions.
    • Si més endavant s'afegeixen ubicacions en aquestes cadenes o se'n treuen, els canvis es reflectiran en el grup d'ubicacions.
  8. Feu clic a Desa.

Seleccionar ubicacions des de Perfil d'empresa

Podeu crear un grup d'ubicacions mitjançant un conjunt personalitzat d'ubicacions des del vostre compte de Perfil d'empresa. Podeu seleccionar ubicacions concretes o bé filtrar les ubicacions que coincideixin amb criteris específics.

Les ubicacions personalitzades de Perfil d'empresa només es poden afegir als recursos d'ubicació; no podreu afegir-les als recursos d'ubicació afiliada. Els recursos d'ubicació afiliada estan dissenyats per promocionar els productes que es venen en ubicacions que són propietat d'una altra empresa.

Seleccionar ubicacions concretes

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Biblioteca compartida.
  3. Feu clic a Grups d'ubicacions mitjançant el vostre compte de Perfil d'empresa.
  4. Feu clic al botó de més .
  5. Si el botó d'opció que hi ha al costat de Tria les ubicacions no està seleccionat, feu-hi clic.
  6. Utilitzeu la barra de cerca per trobar les ubicacions i marqueu la casella de selecció que hi ha al costat de les ubicacions que voleu afegir a aquest grup d'ubicacions.
    • Opcional: podeu fer clic al botó X que hi ha al costat de les ubicacions triades per treure-les de la llista, o bé seleccionar Esborra-ho tot per buidar la llista.
  7. Feu clic a Desa.

Seleccionar les ubicacions que coincideixin amb un filtre

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Biblioteca compartida.
  3. Feu clic a Grups d'ubicacions.
  4. Feu clic al botó de més .
  5. Escriviu un nom per al grup d'ubicacions.
  6. Feu clic al botó d'opció que hi ha al costat de Filtra per etiqueta.
  7. Introduïu el nom de l'etiqueta al costat de "L'etiqueta és".
  8. Totes les ubicacions que corresponguin a l'etiqueta s'inclouen en aquest grup d'ubicacions.
    • Si més endavant afegiu ubicacions en aquesta etiqueta o en traieu, el canvi també s'aplicarà al grup d'ubicacions.
  9. Feu clic a Desa.

2. Gestioneu els grups d'ubicacions

Passos per gestionar grups d'ubicacions

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Biblioteca compartida.
  3. Feu clic a Grups d'ubicacions.
  4. Feu clic al nom del grup d'ubicacions per veure'l.
    • Opcional: si alguna de les ubicacions del grup ha estat rebutjada, el seu estat serà "rebutjat" i, a sota de l'estat, veureu el motiu del rebuig. Podeu fer clic a qualsevol dels dos textos per veure per què s'ha rebutjat la ubicació. Tot seguit, podeu fer clic a Llegiu la política per obtenir més informació o bé a Edita al Gestor de perfils d'empresa per corregir el problema.
  5. Feu clic al nom del grup d'ubicacions.
  6. Ara podeu editar la llista d'ubicacions de la dreta amb les accions següents:
    • Per treure ubicacions, marqueu la casella corresponent a les ubicacions en qüestió i, a la franja blava que es mostra, seleccioneu Treu. Nota: també podeu suprimir completament del compte els grups d'ubicacions, la qual cosa afectarà les campanyes que els estiguin utilitzant.
    • Si voleu afegir ubicacions, feu clic a la icona de més per seleccionar o utilitzar etiquetes i definir les ubicacions noves. Si les definiu mitjançant etiquetes, també podreu afegir etiquetes addicionals per filtrar ubicacions concretes.
  7. Feu clic a Desa per aplicar els canvis.
Crear grups d'ubicacions de manera massiva

Podeu crear grups d'ubicacions de manera massiva mitjançant un fitxer .CSV o .xlsx. Podeu utilitzar aquestes plantilles per donar format als fitxers: CSV | Excel

Recordatori: el format del fitxer ha de ser exactament el mateix que el de la plantilla que utilitzeu. Us recomanem que baixeu les plantilles i que després hi afegiu les ubicacions.

Els camps següents són obligatoris si utilitzeu una adreça:

• Nom de l'empresa
  • Línia d'adreça
  • Codi de ciutat i de país

L'estat, el codi postal i el número de telèfon són camps opcionals.

Si feu servir un identificador d'element del feed, només és obligatori el camp referent a aquest identificador.

Per penjar el fitxer i crear grups d'ubicacions de manera massiva, seguiu aquests passos:

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Biblioteca compartida.
  3. Feu clic a Grups d'ubicacions.
  4. Feu clic al botó de més .
  5. Feu clic a Penja ubicacions de manera massiva.

Trieu un nom per al grup d'ubicacions i feu clic a Selecciona un fitxer de l'ordinador. El grup d'ubicacions s'aplicarà automàticament.