Om platsgrupper

Med platsgrupper kan du enklare hantera platser i dina kampanjer i Google Ads. I den här artikeln beskriver vi vad platsgrupper gör och fördelarna med att använda dem när du ställer in platsinriktning i dina kampanjer och marknadsför dessa platser i dina annonser.

About location groups UI screen

SKAPA PLATSGRUPPER

Vad är platsgrupper?

Platsgrupper är återanvändbara samlingar av fysiska företag som du kan använda i din kampanj. Du kan välja en grupp i stället för enskilda platser för att snabbt och effektivt rikta in en kampanj på alla platser i gruppen. Dessutom kan du använda dessa grupper för att konfigurera lokala kampanjer och skapa adresstillägg och affiliate-adresstillägg.

För att kunna använda platsgrupper måste du aktivera adresstillägg eller aktivera affiliate-adresstillägg i ditt Google Ads-konto. Du kan använda platsgrupper på flera olika platser i kontot:

• Lokala kampanjer: Kampanjer som är avsedda specifikt för att marknadsföra dina företagsadresser.
  • Adresstillägg: Lägg till din företagsadress i tillägg i dina sök-, display- och videokampanjer.
  • Affiliate-adresstillägg: Lägg till tillägg för företagsadresser från andra företag som säljer dina produkter.

Fördelar med att använda platsgrupper

Bekvämt

Platsgrupper är enkla att konfigurera och lätta att analysera för redigering. Med gränssnittet för platsgrupper kan du hitta enskilda platser genom att söka och filtrera.

Återanvändbara

När du väl har skapat en platsgrupp kan du välja och använda den i så många kampanjer du vill. Alla ändringar som du gör i en platsgrupp tillämpas överallt där gruppen används.

Anta att du kör en lokal kampanj som gäller alla platser i Skåne. Då kan du skapa en ny platsgrupp som innehåller alla dina fysiska butiker i Skåne. När du sedan skapar själva kampanjen för området har du en färdig platsgrupp som du kan använda i kampanjinställningarna. Du kan använda platsgruppen för lokala kampanjer, adresstillägg, affiliate-adresstillägg och radieinriktning.

SKAPA PLATSGRUPPER