Om platsgrupper

Platsgrupper gör det enkelt att implementera ett större urval platsfunktioner i dina kampanjer och hantera dina fysiska platser från Google Ads. I den här artikeln beskriver vi vad platsgrupper gör och fördelarna med att använda dem när du ställer in inriktning i dina kampanjer.

Vad är platsgrupper?

Platsgrupper är återanvändbara samlingar av fysiska platser som du kan använda i din kampanjinriktning. Du kan välja en grupp i stället för enskilda platser för att snabbt och effektivt rikta in en kampanj på alla platser i gruppen. Dessutom kan du använda dessa grupper för att konfigurera lokala kampanjer och skapa adresstillägg.

Om du vill använda platsgrupper behöver du ett länkat Google My Business-konto eller en inställd affiliate på kontonivå.

Fördelar med att använda platsgrupper

Bekvämt

Platsgrupper är enkla att konfigurera och lätta att analysera för redigering. Med gränssnittet för platsgrupper kan du hitta enskilda platser genom att söka och filtrera.

Återanvändbara

När du väl har skapat en platsgrupp kan du välja och använda den i så många kampanjer du vill. Alla ändringar som du gör i en platsgrupp tillämpas överallt där gruppen används.

Anta att du kör en lokal kampanj som gäller alla platser i Skåne. Då kan du skapa en ny platsgrupp som innehåller alla dina fysiska butiker i Skåne. När du sedan skapar själva kampanjen för området har du en färdig platsgrupp som du kan använda i kampanjinställningarna. Du kan använda platsgruppen för lokala kampanjer, adresstillägg, affiliate-adresstillägg och radieinriktning.