Om platsgrupper och filtrering

Lägg till platsgrupper och redigera på kampanj- eller annonsgruppsnivå. Med platsgrupper kan du enklare hantera platser i dina kampanjer via Google Ads. När du har synkroniserat dina Företagsprofil- och Google Ads-konton, eller lagt till adresser till kedjebutiker i kontot, kan dessa adresser visas i hela kontot. Du kan tilldela specifika adresser på konto-, kampanj- eller annonsgruppsnivå.

I den här artikeln beskriver vi vad platsgrupper gör och fördelarna med att använda dem när du ställer in platsinriktning i dina kampanjer och marknadsför dessa platser i dina annonser. I den här artikeln visar vi även hur du använder platsgrupper för att filtrera på kampanj- eller annonsgruppsnivå och hur du lägger till filter för att redigera på kontonivå.

About location groups UI screen

SKAPA PLATSGRUPPER

Vad är platsgrupper?

Platsgrupper är återanvändbara samlingar av fysiska företag som du kan använda i din kampanj. Du kan välja en grupp i stället för enskilda platser för att snabbt och effektivt rikta in en kampanj på alla platser i gruppen. Dessutom kan du använda dessa grupper för att konfigurera lokala kampanjer och skapa adresstillgångar och affiliate-adresstillgångar.

För att kunna använda platsgrupper måste du aktivera adresstillgångar eller aktivera affiliate-adresstillgångar i ditt Google Ads-konto. Du kan använda platsgrupper på flera olika platser i kontot:

• Lokala kampanjer: Kampanjer som är avsedda specifikt för att marknadsföra dina företagsadresser.
  • Adresstillgångar: Lägg till din företagsadress i tillgångar i dina sök-, display- och videokampanjer.
  • Affiliate-adresstillgångar: Lägg till tillgångar för externa företagsadresser som säljer dina produkter.

Fördelar med att använda platsgrupper

Bekvämt

Platsgrupper är enkla att konfigurera och lätta att analysera för redigering. Med gränssnittet för platsgrupper kan du hitta enskilda platser genom att söka och filtrera.

Återanvändbara

När du väl har skapat en platsgrupp kan du välja och använda den i så många kampanjer du vill. Alla ändringar som du gör i en platsgrupp tillämpas överallt där gruppen används.

Anta att du kör en lokal kampanj som gäller alla platser i Skåne. Då kan du skapa en ny platsgrupp som innehåller alla dina fysiska butiker i Skåne. När du sedan skapar själva kampanjen för området har du en färdig platsgrupp som du kan använda i kampanjinställningarna. Därefter kan du använda platsgruppen för lokala kampanjer, Performance Max-kampanjer med butiksmål samt kampanjer och annonsgrupper (se adresstillgångar och affiliate-adresstillgångar).

SKAPA PLATSGRUPPER

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
Lägg till platsgrupper och redigera på kampanj- eller annonsgruppsnivå
Obs! Kontrollera att ditt Google Ads-konto är länkat till din företagsprofil och att dina platser synkroniseras med Google Ads. Läs mer om hur du använder adresstillgångar

Innan du utför stegen nedan behöver du följa anvisningarna om att skapa platsgrupper.

Filtrera dina adresser från Företagsprofil

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Klicka på plusknappen och välj Adresstillägg.
  5. Välj Kampanj eller Annonsgrupp beroende på om du vill filtrera adresser för en kampanj eller annonsgrupp. Om du lägger till en adresstillgång på annonsgruppsnivå väljer du också önskad annonsgrupp.
Exempel
Anta att du äger två restauranger: Bosses grillbar och Bosses sushi. Du vill köra en kampanj som bara gäller grillbaren. Därför skapar du ett filter som bara innehåller den restaurang där företagsnamnet är ”Bosses grillbar”.

Lägg till en platsgrupp i Google Ads

1. Välj ett av följande alternativ:
    • Alla synkroniserade platser
    • Platsgrupper: Markera kryssrutan vid platsgruppen du har skapat för Robbans Restaurang.
    • Inga platser
  2. Klicka på Spara.

Redigera platsgrupp på annonsgrupps- eller kampanjnivå

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Välj Koppling på rullgardinsmenyn Tabellvy.
  5. Välj Plats på listan ovanför tabellverktygsfältet.
  6. Alla adresstillgångar som du har filtrerat på annonsgrupps- eller kampanjnivå visas tillsammans med din företagsprofil. Leta reda på filtret du vill redigera och klicka på pennikonen Penna/redigeringsikon när den visas.
  7. Gör ändringarna och klicka på Spara.

Lägga till filter och redigera på kontonivå.

Obs! Detta alternativ är bara tillgängligt för adresstillgångar som använder Företagsprofil. Det är inte tillgängligt för adresstillgångar med adresser till butikskedjor.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. Välj Koppling i rullgardinsmenyn Tabellvy.
  5. Välj den företagsprofil där du vill lägga till filter.
  6. Klicka på Lägg till i det blå fältet ovanför tabellen.
  7. Välj Konto på rullgardinsmenyn.
  8. Håll muspekaren över kontot där du vill göra ändringar och klicka på pennikonen Penna/redigeringsikon när den visas.
  9. Under avsnittet Begränsa hur många platser som synkroniseras med Google Ads:
    • Ange ditt företagsnamn. Filter fungerar bara om du har angett information som exakt matchar det ord du har valt. Om du till exempel anger ett filter för företagsnamnet ”Bosses” filtrerar du inte bort företag med namnet ”Bosses grillbar”.
    • Du kan filtrera platserna ytterligare genom att använda specifika etiketter. Du måste lägga till etiketter i Google My Business innan du använder filter i Google Ads. Ange etikettnamnet och klicka på + Eller för att utöka adresslistan.
  10. Klicka på Slutför.