Sijaintiryhmät ja suodattaminen

Sijaintiryhmiä voi lisätä ja muokata kampanja- tai mainosryhmätasolla. Ne helpottavat kampanjoihin kuuluvien toimipisteiden hallinnointia Google Adsissa. Kun olet synkronoinut Yritysprofiilisi ja Google Ads ‑tilisi tai lisännyt tilille ketjujen sijainteja, nämä osoitteet voivat näkyä tilin kaikissa mainoksissa. Voit valita tiettyjä osoitteita tili-, kampanja- tai mainosryhmätasolla.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä sijaintiryhmillä tehdään ja mitä hyötyä niistä on kampanjoiden aluekohdistusta valittaessa ja sijainteja mainostettaessa. Saat tietää myös, miten voit käyttää sijaintiryhmiä suodattamiseen kampanja- tai mainosryhmätasolla sekä miten voit lisätä suodattimia, jotta voit tehdä muokkauksia tilitasolla.

About location groups UI screen

SIJAINTIRYHMIEN LUOMINEN

Mitä sijaintiryhmät ovat?

Sijaintiryhmät ovat uudelleen käytettäviä fyysisten toimipaikkojen kokoelmia, joita voit käyttää kampanjoissasi. Valitsemalla yksittäisten sijaintien sijasta ryhmän voit nopeasti ja tehokkaasti kohdistaa kampanjan kaikkiin kyseisen ryhmän sijainteihin. Ryhmiä voi käyttää myös Paikallisten kampanjoiden sekä sijaintielementtien ja yhteistyökumppanien sijainnit näyttävien elementtien luomiseen.

Jos haluat käyttää sijaintiryhmiä, sinun on otettava käyttöön sijaintielementit tai yhteistyökumppanien sijaintielementit Google Ads ‑tililläsi. Voit käyttää sijaintiryhmiä useissa eri paikoissa tililläsi:

Sijaintiryhmien käytön hyödyt

Kätevä

Sijaintiryhmät on helppo määrittää ja jäsentää muokkausta varten. Sijaintiryhmän käyttöliittymästä voit etsiä yksittäisiä sijainteja haun ja suodatuksen avulla.

Uudelleen käytettävä

Kun olet luonut sijaintiryhmän, voit valita sen ja ottaa sen käyttöön niin monessa kampanjassa kuin haluat. Kaikki sijaintiryhmään tekemäsi muutokset otetaan käyttöön kaikissa paikoissa, joissa kyseinen ryhmä on käytössä.

Oletetaan, että sinulla on Paikallinen kampanja, joka on käytössä kaikissa Kalifornian sijainneissa. Voit luoda uuden sijaintiryhmän, joka sisältää kaikki yrityksesi Kaliforniassa olevat fyysiset sijainnit. Kun olet määrittänyt osavaltion laajuisen kampanjan, sinulla on sijaintiryhmä, jonka voit heti lisätä kampanjan määritykseen. Tämän jälkeen voit käyttää sijaintiryhmää Paikallisissa kampanjoissa, toimipistetavoitteita käyttävissä Maksimitulokset-kampanjoissa sekä muissa kampanjoissa ja mainosryhmissä, jotka sisältävät sijaintielementtejä tai yhteistyökumppanien sijainnit näyttäviä elementtejä.

SIJAINTIRYHMIEN LUOMINEN

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
Sijaintiryhmien lisääminen ja muokkaaminen kampanja- tai mainosryhmätasolla
Huom. Varmista, että Google Ads ‑tilisi on linkitetty Yritysprofiiliisi ja että sijaintisi on synkronoitu Google Adsiin. Lue lisää sijaintielementtien käytöstä.

Seuraa sijaintiryhmien luomista koskevia ohjeita, ennen kuin siirryt alla oleviin vaiheisiin.

Osoitteiden suodattaminen Yritysprofiilista

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit‑valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Sijaintielementit.
  5. Valitse Kampanja tai Mainosryhmä sen mukaan, haluatko suodattaa kampanjan tai mainosryhmän osoitteita. Jos lisäät sijaintielementin mainosryhmätasolla, valitse myös haluamasi mainosryhmä.
Esimerkki
Oletetaan, että omistat kaksi ravintolaa: Pertin grilli ja Pertin sushi. Haluat käynnistää vain grilliravintolaa koskevan kampanjan. Tällöin luot suodattimen ja sisällytät siihen vain ravintolan, jonka Yrityksen nimi -arvo on Pertin grilli.

Sijaintiryhmän lisääminen Google Adsiin

1. Valitse jokin seuraavista:
    • Kaikki synkronoidut sijainnit
    • Sijaintiryhmät: Valitse valikosta sen sijaintiryhmän viereinen valintaruutu, jonka olet luonut Pertin grilli ‑ravintolalle.
    • Ei sijainteja
  2. Klikkaa Tallenna.

Sijaintiryhmän muokkaaminen mainosryhmä- tai kampanjatasolla

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit‑valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Valitse avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta Yhteys.
  5. Valitse taulukon työkalupalkin yläpuolella olevalta listalta Sijainti.
  6. Jokainen sijaintielementti, jonka olet suodattanut mainosryhmä- tai kampanjatasolla, näkyy Yritysprofiilisi yhteydessä. Etsi muokattava elementti ja klikkaa sen vierestä kynäkuvaketta Kynäkuvake/muokkauskuvake.
  7. Tee haluamasi muutokset ja klikkaa Tallenna.

Suodattimien lisääminen ja muokkausten tekeminen tilitasolla

Huom. Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain sijaintielementeille, joissa käytetään Yritysprofiilia. Se ei ole käytettävissä sijaintielementeille, joissa käytetään ketjujen sijainteja.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit‑valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Valitse avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta Yhteys.
  5. Valitse Yritysprofiili, johon haluat lisätä suodattimia.
  6. Klikkaa taulukon yläpuolella olevasta sinisestä palkista Lisää kohteeseen.
  7. Valitse avattavasta valikosta Tili.
  8. Vie hiiri sen tilin päälle, johon haluat tehdä muutoksia, ja klikkaa näyttöön tulevaa kynäkuvaketta Kynäkuvake/muokkauskuvake.
  9. Siirry "Rajoita Google Adsin kanssa synkronoituja sijainteja" ‑kohtaan:
    • Lisää yrityksen nimi. Suodattimet toimivat vain, jos olet syöttänyt täsmälleen valitsemaasi sanaa vastaavat tiedot. Jos esimerkiksi käytät suodatusperusteena yrityksen nimessä olevaa sanaa "Pertin", sellaisia yrityksiä ei suodateta pois, joiden nimi on Pertin grilli.
    • Voit tarkentaa sijainteja edelleen käyttämällä tunnisteita. Sijainteihin on lisättävä tunnisteita Google My Businessissa, ennen kuin suodattimia otetaan käyttöön Google Adsissa. Laajenna osoiteluetteloa lisäämällä tunnisteen nimi ja klikkaamalla + Tai.
  10. Valitse Valmis.