Uppdatera dina betalningsmetoder och inställningar

I avsnittet Fakturering och betalningar i ditt konto kan du visa och uppdatera dina kortuppgifter och din betalningsprofil​LINK 1. Om du vill ändra hur du betalar (till exempel från automatiska till manuella betalningar) kontaktar du Google Ads-supporten. Vilka betalningsinställningar som är tillgängliga varierar i olika länder. Läs mer om betalningsinställningar

Obs! I vissa fall är vissa betalningsmetoder tillfälligt otillgängliga för redigering medan Google Ads-teamet granskar ditt kontos behörighet att använda dem. Läs mer om otillgängliga betalningsmetoder
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Ändra om dina betalningar görs automatiskt eller manuellt

Beroende på land i faktureringsadressen kan du när som helst ändra om betalningarna görs automatiskt eller manuellt. När du har bytt till automatiska betalningar sker nästa betalning den första dagen i varje månad eller när ditt konto når en utbetalningströskel. Läs mer om tillgängliga betalningsmetoder i ditt land
Obs! När du går över från automatiska till manuella betalningar informerar Google Ads-supporten dig om ytterligare krav, inklusive eventuella utestående betalningar.
  1. Klicka på ikonen Fakturering  Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Hitta betalningsmetoden du vill uppdatera
  4. Bredvid Så här betalar du klickar du på pennikonen Redigera och väljer din nya metod.
  5. Klicka på Spara

Animation som visar hur du ändrar betalningsmetod i Google Ads.

Uppdatera kortets utgångsdatum eller smeknamn

Du kan redigera utgångsdatum och smeknamn för betalningsmetoden om kontonumret för betalningsmetoden inte ändras (i stället för att ange all information om betalningsmetoden igen).
  1. Klicka på ikonen Fakturering  Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Betalningsmetoder.
  3. Hitta betalningsmetoden du vill uppdatera och klicka på Redigera.
  4. Ange de nya uppgifterna.
  5. Klicka på Spara.
Obs! Om ditt kreditkorts- eller bankkontonummer har ändrats betraktas detta som ett nytt kort eller konto. Du behöver lägga till kortet eller kontot som en ny betalningsmetod och sedan ta bort den tidigare betalningsmetoden. Läs mer om hur du lägger till en ny betalningsmetod

Uppdatera informationen i din betalningsprofil

Du kan redigera informationen i din betalningsprofil. Tänk på att vad du kan redigera i betalningsprofilen beror på din specifika betalningsinställning och ditt faktureringsland. Läs mer om betalningsprofiler
  1. Klicka på ikonen Fakturering  Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Leta reda på avsnittet Betalningsprofil. Där hittar du information om betalningsprofilens id, kontotyp och annat.
  4. Klicka på ett fält med en pennikon och ange den uppdaterade informationen.
  5. Klicka på Spara.
Obs! Om du vill ändra betalningsprofilens behörigheter och bevilja eller återkalla behörighet att göra köp eller redigera profilen kan du besöka Googles betalningscenter och klicka på Inställningar.