Uw betaalmethoden en -instellingen updaten

In het gedeelte Facturering en betaling in uw account staan uw kaartgegevens en de gegevens van uw betalingsprofiel. U kunt deze gegevens hier updaten. Neem contact op met Google Ads-support als u de betaalmethode wilt wijzigen (bijvoorbeeld van automatische in handmatige betalingen). De beschikbare betaalinstellingen verschillen per land. Meer informatie over betaalinstellingen

Opmerking: In sommige gevallen kunt u bepaalde betaalmethoden tijdelijk niet bewerken terwijl Google Ads controleert of uw account in aanmerking komt voor het gebruik ervan. Meer informatie over niet-beschikbare betaalmethoden
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Wijzigen of uw betalingen automatisch of handmatig worden uitgevoerd

Afhankelijk van het land van uw factuuradres kunt u op elk moment schakelen tussen automatische of handmatige betalingen. Als u automatische betalingen heeft aangezet, wordt de volgende betaling uitgevoerd op de eerste dag van elke maand of wanneer uw account een betalingsdrempel bereikt. Meer informatie over beschikbare betaalmethoden in uw land
Opmerking: Als u van automatische naar handmatige betalingen overschakelt, informeert Google Ads-support u over mogelijke aanvullende vereisten, waaronder eventuele openstaande betalingen.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Zoek de betaalmethode die u wilt updaten.
  4. Klik naast 'Hoe u betaalt' op het potloodicoon Bewerken en selecteer de nieuwe methode.
  5. Klik op Opslaan.

Een animatie die toont hoe u de betaalmethode in Google Ads wijzigt.

De vervaldatum of bijnaam van uw kaart updaten

U kunt de vervaldatum en de bijnaam van de betaalmethode bewerken als het rekeningnummer van de betaalmethode niet wordt gewijzigd (in plaats van alle gegevens van de betaalmethode opnieuw op te geven).
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Betaalmethoden.
  3. Zoek de betaalmethode die u wilt updaten en klik op Bewerken.
  4. Geef de geüpdatete gegevens op.
  5. Klik op Opslaan.
Opmerking: Als uw creditcard- of bankrekeningnummer is gewijzigd, beschouwen we dit als een nieuwe creditcard of bankrekening. U moet deze toevoegen als nieuwe betaalmethode en vervolgens de oude betaalmethode verwijderen. Meer informatie over hoe u een nieuwe betaalmethode toevoegt

De gegevens van uw betalingsprofiel updaten

U kunt de gegevens in uw betalingsprofiel bewerken. Wat u kunt bewerken in uw betalingsprofiel, is afhankelijk van uw specifieke betaalinstellingen en uw factureringsland. Meer informatie over betalingsprofielen
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Ga naar het gedeelte Betalingsprofiel. Onder 'Betalingsprofiel' kunt u details bekijken, zoals uw betalingsprofiel-ID en accounttype.
  4. Klik op een veld met een potloodicoon om de geüpdatete gegevens op te geven.
  5. Klik op Opslaan.
Opmerking: Als u de rechten voor het betalingsprofiel wilt wijzigen en wilt aanpassen wie er aankopen mag doen of het profiel mag bewerken, gaat u naar het Google-betalingscentrum en klikt u op Instellingen.