Uw betaalmethoden en -instellingen updaten

In het gedeelte 'Facturering en betaling' in uw account kunt u uw kaartgegevens en informatie van uw betalingsprofiel bekijken en updaten. Neem contact op met Google Ads-support als u de betaalmethode wilt wijzigen (bijvoorbeeld van automatische in handmatige betalingen). De beschikbare betaalinstellingen verschillen per land. Meer informatie over betaalinstellingen

Opmerking: In sommige gevallen kunt u bepaalde betaalmethoden tijdelijk niet bewerken terwijl Google Ads controleert of uw account in aanmerking komt voor het gebruik ervan. Meer informatie over niet-beschikbare betaalmethoden

Wijzigen of uw betalingen automatisch of handmatig worden uitgevoerd

Afhankelijk van het land van uw factuuradres kunt u op elk moment schakelen tussen automatische of handmatige betalingen. Als u automatische betalingen heeft ingeschakeld, wordt de volgende betaling verwerkt op de dertigste dag na de laatste automatische betaling of nadat uw account een betalingsdrempel heeft bereikt, afhankelijk van wat het eerst van toepassing is. Meer informatie over beschikbare betaalmethoden in uw land
Opmerking: Als u van automatische naar handmatige betalingen overschakelt, informeert Google Ads-support u over mogelijke aanvullende vereisten, waaronder eventuele openstaande betalingen.
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Tools en instellingen Google Ads | Gereedschap [icoon] en klik vervolgens onder Facturering op Instellingen.
  3. Klik in het linkermenu op Instellingen.
  4. Zoek de betaalmethode die u wilt updaten.
  5. Klik naast 'Hoe u betaalt' op het potloodicoon Bewerken en selecteer de nieuwe methode.
  6. Klik op Opslaan.

De vervaldatum of bijnaam van uw kaart updaten

U kunt de vervaldatum en de bijnaam van de betaalmethode bewerken als het rekeningnummer van de betaalmethode niet wordt gewijzigd (in plaats van alle gegevens van de betaalmethode opnieuw op te geven).
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Tools en instellingen Google Ads | Gereedschap [icoon] en klik vervolgens onder Facturering op Instellingen.
  3. Klik in het linkermenu op Betaalmethoden.
  4. Zoek de betaalmethode die u wilt updaten en klik op Bewerken.
  5. Geef de geüpdatete gegevens op.
  6. Klik op Opslaan.
Opmerking: Als uw creditcard- of bankrekeningnummer is gewijzigd, beschouwen we dit als een nieuwe creditcard of bankrekening. U moet deze toevoegen als nieuwe betaalmethode en vervolgens de oude betaalmethode verwijderen. Meer informatie over hoe u een nieuwe betaalmethode toevoegt

De gegevens van uw betalingsprofiel updaten

U kunt de gegevens in uw betalingsprofiel bewerken. Wat u kunt bewerken in uw betalingsprofiel, is afhankelijk van uw specifieke betaalinstellingen en uw factureringsland. Meer informatie over betalingsprofielen
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Tools en instellingen Google Ads | Gereedschap [icoon] en klik vervolgens onder Facturering op Instellingen.
  3. Ga naar het gedeelte Betalingsprofiel. Onder 'Betalingsprofiel' kunt u details bekijken, zoals uw betalingsprofiel-ID en accounttype.
  4. Klik op een veld met een potloodicoon om de geüpdatete gegevens op te geven.
  5. Klik op Opslaan.
Opmerking: Als u de rechten voor het betalingsprofiel wilt wijzigen en wilt aanpassen wie er aankopen mag doen of het profiel mag bewerken, gaat u naar het Google-betalingscentrum en klikt u op Instellingen.