Dela upp eller redigera en hotellgrupp

Innan du börjar

När du har länkat dina Hotel Center- och Google Ads-konton måste du skapa en kampanj och en annonsgrupp. När du har gjort det klickar du på Hotellgrupper på sidmenyn. Du ser då gruppen Alla hotell som innehåller alla hotell i ditt länkade Hotel Center-konto. Läs mer om hotellgrupper.

Dela upp en hotellgrupp

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Hotellgrupper på sidmenyn och sedan på annonsgruppen som du vill redigera.
  3. Välj hotellgrupp. Klicka på för att dela upp hotellgrupperna.
  4. Välj hur du vill dela upp hotellgruppen. Du kan dela upp den efter land, region, delstat, ort, hotell-id eller gruppen Allt annat. Läs mer om hotellgrupper.
  5. Klicka på Fortsätt att redigera bud om du vill ange ett bud för hotellgruppen. Du kan också välja Spara utan att redigera bud. Då gäller budet från den överordnade hotellgruppen.
  6. Välj ett bud (valfritt): Om du väljer Manuell CPC (fast) eller CPC % som budstrategi för din kampanj kan du ange CPC-budet på hotellgruppsnivå.

Redigera en hotellgrupp

Du kan ta bort undergrupper till hotellgrupper, redigera buden och lägga till nya undergrupper.
Så här gör du:

1. Klicka på Hotellgrupper på sidmenyn.
  2. Klicka på pennikonen Penna/redigeringsikon vid hotellgruppen.
  3. Du kan välja att dela upp hotellgruppen ytterligare eller ta bort befintliga undergrupper.
Viktigt: Om pennikonen inte visas kan du inte redigera den här undergruppen eftersom den inte kan delas upp ytterligare. I så fall måste redigera undergruppen ovanför den. Om du till exempel har undergruppen Hotell i Indien, delar upp den ytterligare på fyr- och femstjärniga hotell och sedan bestämmer dig för att du inte längre vill dela upp gruppen efter hotellklass, måste du redigera Hotell i Indien om du vill ta bort de fyra- och femstjärniga undergrupperna.

Relaterade länkar

Om du behöver hjälp med dina bokningslänkar kan du kontakta oss eller chatta med en supportspecialist.