Ställa in konverteringar från Firebase eller appattributionspartner för appkampanjer för engagemang

För att din Appkampanj för engagemang ska ge bra resultat, lära sig och generera konverteringar måste konverteringsflödet vara rätt inställt. När du ställer in konverteringsflödet på rätt sätt kan Google Ads lära sig snabbare och minska potentiella avvikelser och spårningsproblem med appattributionspartner (AAP).

Innan du börjar

• Aktivera konverteringsspårning. Läs om hur du aktiverar konverteringsspårning.
  • Lägg till en händelse i appen som rapporterar ”session_start” tillsammans med GCLID för Android-appar. För att undvika underrapportering av konverteringar kräver konverteringsspårning på Sök en klickidentifierare från Google, en sk. GCLID. Utan en GCLID mäter Appkampanjer för engagemang bara data från Display och YouTube, inte från Sök.

Anvisningar

Hitta din attributionsleverantör i listan nedan och klicka på den för att öppna anvisningarna.

Firebase

Mät appkonverteringar från Google Analytics 4-egendomar här.

AppsFlyer

1. I AppsFlyer-inställningarna aktiverar du Google Ads Retargeting. Se anvisningarna för AppsFlyer under steg 2.
  2. I AppsFlyer-inställningarna väljer du Events attributed to any partner or organic under Sending Option.

Justera

1. Se till att Enable reattribution är aktiverat i inställningarna för Adjust.
  2. Ställ in inaktivitetsperioden på 0 dagar.
  3. Bekräfta att appen skickar kommandot nedan till Adjusts SDK:

Singular

1. I avsnittet Partner Configuration i Singular-appen under App-specific Configuration markerar du kryssrutan bredvid Enable Re-engagement Tracking.
  2. Kontrollera att din app kan spåra djuplänkar.
  3. Se till att konverteringsperioderna är samma i Singular och i Google Ads.

Kochava

1. I Kochava-appen klickar du på den app du vill konfigurera och väljer sedan Campaign Manager från den rullgardinsmeny som visas.
  2. Klicka på Add a Tracker.
  3. Under Tracker type väljer du Reengagement.
  4. Välj Google AdWords under Media Partner.
  5. Under Event skriver du in ”_deeplink”.
  6. Klicka på Save.
  7. Överst på sidan öppnar du rullgardinsmenyn App Tools och väljer Partner Configuration.
  8. Under Network letar du reda på Google AdWords.
  9. Klicka på trepunktersmenyn bredvid Google AdWords och välj sedan Postbacks.
  10. Kontrollera att ”_deeplink” finns angivet under Active Events.
  11. Klicka på trepunktersmenyn bredvid ”_deeplink”.
  12. Under App event type väljer du Session Start.
  13. Under App event name skriver du in DeepLink.

Branch

1. I Branch Dashboard navigerar du till Configuration > Attribution Windows.
  2. Vi rekommenderar att du ställer in inaktivitetsfönstret för återengagemang på noll dagar (bekräfta denna inställning).
  3. Öppna Ads > Partner Management > Google AdWords och välj sedan Attribution Windows (i inställningarna för AdWords).
  4. Aktivera inställningen Use ad partner attribution settings (dessa har då företräde framför Configuration Windows).