Conversies van Firebase of App Attribution Partners (AAP's) instellen voor app-campagnes voor engagement

Uw app-campagne voor engagement kan alleen presteren, leren en conversies genereren als de conversiestroom correct is ingesteld. Door uw conversiestroom correct in te stellen, kan Google Ads sneller leren en potentiële verschillen tussen en trackingproblemen met App Attribution Partners (AAP's) verminderen.

Voordat u begint

• 'Conversies bijhouden' inschakelen. Meer informatie over hoe u 'Conversies bijhouden' instelt.
  • Voeg een in-app-gebeurtenis toe die 'session_start' samen met de GCLID voor Android-apps rapporteert Voor 'Conversies bijhouden' op Google Zoeken is een Google Click ID (GCLID) vereist om onderrapportage van conversies te voorkomen. Zonder een GCLID meten uw app-campagnes voor engagement alleen gegevens van het Display Netwerk en YouTube, maar niet van Google Zoeken.

Instructies

Zoek uw attributieprovider in de onderstaande lijst en klik erop om de instructies te openen.

Firebase

AppsFlyer

1. Schakel bij de instellingen van AppsFlyer de optie 'Google Ads Retargeting' (Retargeting in Google Ads) in. Zie de AppsFlyer-instructies onder stap 2.
  2. Kies bij de instellingen van AppsFlyer onder 'Sending Option' (Verzendoptie) de optie Events attributed to any partner or organic (Gebeurtenissen die aan een partner of organisatie zijn toegeschreven).

Adjust

1. Zorg ervoor dat bij de instellingen van Adjust de optie 'Enable reattribution' (Herattributie inschakelen) is ingeschakeld.
  2. Stel de inactiviteitsperiode in op nul dagen.
  3. Controleer of uw app de onderstaande Software Development Kit (SDK) van Adjust aanroept:

Singular

1. Vink in het gedeelte 'Partner Configuration' (Partnerconfiguratie) van de Singular-app onder 'App-specific Configuration' (App-specifieke configuratie) het selectievakje naast 'Enable Re-engagement Tracking' (Hernieuwde engagement bijhouden inschakelen) aan.
  2. Bevestig dat uw app is ingeschakeld om deep links bij te houden.
  3. Zorg ervoor dat de conversieperioden in Singular Ads en Google Ads hetzelfde zijn.

Kochava

1. Klik in de Kochava-app op de app die u wilt configureren en kies Campaign Manager (Campagnebeheer) in het dropdownmenu dat wordt weergegeven.
  2. Klik op Add a Tracker (Een tracker toevoegen).
  3. Selecteer Reengagement (Hernieuwd engagement) onder 'Tracker type' (Trackertype).
  4. Selecteer Google AdWords onder 'Media Partner' (Mediapartner).
  5. Geef onder Event (Gebeurtenis) de optie '_deeplink' op.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Open bovenaan de pagina het dropdownmenu App Tools (App-tools) en selecteer Partner Configuration (Partnerconfiguratie).
  8. Zoek 'Google AdWords' onder Network (Netwerk).
  9. Klik op het menu met 3 stippen naast Google AdWords en selecteer Postbacks.
  10. Check of '_deeplink' staat vermeld onder 'Active Events' (Actieve gebeurtenissen).
  11. Klik op het menu met 3 stippen naast '_deeplink'.
  12. Selecteer Session Start (Sessie starten) onder 'App event type' (Type app-gebeurtenis).
  13. Geef DeepLink op onder 'App event name' (Naam app-gebeurtenis).

Branch

1. Ga op het Branch-dashboard naar Configuration (Configuratie) > Attribution Windows (Attributieperioden).
  2. Als praktische tip raden we u aan de periode voor hernieuwde engagement in te stellen op 0 dagen (bevestig deze instelling).
  3. Ga naar Ads (Advertenties) > Partner Management (Partnerbeheer) > Google AdWords en selecteer Attribution Windows (Attributieperioden) (bij de instellingen voor AdWords).
  4. Schakel de instellingen voor attributie van advertentiepartners in (deze krijgen voorrang boven configuratieperioden).