Hallinnoijan tilit (Oma asiakaskeskus): Joukkotoiminnot hallinnoijan tilillä

Hallinnoijan tilillä voit tehdä joukkotoimintoja (joita ovat esimerkiksi joukkomuokkaukset, kopiointi/liittäminen, skriptit, lataukset ja säännöt) ja päivittää samalla kertaa useita oman tilisi alaisia tilejä. Tässä artikkelissa kerrotaan hallinnoijan tilillä tehtävistä muihin tileihin kohdistuvista joukkotoiminnoista ja siitä, kuka ne "omistaa" ja ketkä voivat nähdä niiden historian.

Huom. Jos sinulla on ylimmän tason hallinnoijan tili, jolla on useita alahallinnoijatilejä ja asiakastilejä, ylimmän tason hallinnoijan omistamat joukkotoiminnot näkyvät vain hänen tilillään. Ne eivät näy alahallinnoija- ja asiakastileillä.

Joukkotoimintojen omistajuus

Jos tilisi on joukkotoiminnon omistaja, vain kyseinen tili ja hierarkiassa sen yläpuolella oleva hallinnoijan tili voivat nähdä "Kaikki joukkotoiminnot" ‑sivulla olevan joukkotoimintohistorian. Jos toimintoon sisältyy lisäksi sääntöjä tai skriptejä, vain oma tilisi ja sen yläpuolella oleva hallinnoijan tili voivat muokata sääntöjä tai skriptejä niiden luomisen jälkeen.

Aina kun teet joukkotoiminnon, toiminnon omistajaksi katsotaan oletuksena se tili, jolle olet kyseisellä hetkellä kirjautuneena. Voit tarkistaa kyseisen tilin Google Ads ‑tilisi oikeasta yläkulmasta. Jos siis kirjaudut hallinnoijan tilillesi ja siirryt siltä alahallinnoija- tai asiakastilille tekemään jonkin joukkotoiminnon, hallinnoijan tilistäsi tulee kyseisen toiminnon omistaja.

Mitä Kaikki joukkotoiminnot ‑sivulla näkyy?

Oman tilin Kaikki joukkotoiminnot ‑sivu

Kun kirjaudut hallinnoijan tilillesi ja siirryt "Kaikki joukkotoiminnot" ‑sivulle, näet kaikki toiminnot, jotka olet tehnyt tililläsi (eli kaikki tilisi omistamat toiminnot) tai jollakin hierarkiassa alempana olevalla tilillä. Tilisi nimi näkyy Omistaja-sarakkeessa.

Jos taas jokin hierarkiassa oman tilisi yläpuolella oleva hallinnoijan tili on tehnyt tilillesi kohdistuvia joukkotoimintoja, nämä toiminnot eivät näy oman tilisi "Kaikki joukkotoiminnot" ‑sivulla. Et siis näe sellaisia joukkotoimintoja, joiden omistaja on hierarkiassa oman tilisi yläpuolella oleva hallinnoijan tili.

Edellä mainittu periaate koskee myös asiakastileille kirjautuneita käyttäjiä. Kyseiset käyttäjät voivat nähdä vain omien tiliensä tekemät (tai omistamat) joukkotoiminnot, eli he eivät näe joukkotoimintoja, jotka muut heidän tilinsä yläpuolella olevien tilien omistajat (hallinnoijat) ovat tehneet heidän tilillään.

Oman tilin alapuolella olevien tilien "Kaikki joukkotoiminnot" ‑sivu

Kaikki joukkotoiminnot ‑sivulla näet

• joukkotoiminnot, jotka omistaa se hallinnoijan tili, jolle olet kirjautuneena
  • joukkotoiminnot, jotka omistaa hierarkiasta valitsemasi alempi tili
  • joukkotoiminnot, jotka omistaa joko sen hallinnoijan tilin alapuolella oleva tili, jolle olet kirjautuneena, tai hierarkiasta valitsemasi
  • alempi tili
  • joukkotoiminnot, jotka omistaa hierarkiasta valitsemaasi tiliä alempi tili.

Näet kunkin joukkotoiminnon omistajan Omistaja-sarakkeesta.

Esimerkki

Oletetaan, että kirjaudut hallinnoijan tilillesi (Oma asiakaskeskus ‑tili A) ja siirryt katsomaan asiakastiliä (Asiakastili B), minkä jälkeen keskeytät joitain kyseisen tilin kampanjoita joukkomuokkauksen avulla. Hallinnoijan tilisi (Oma asiakaskeskus ‑tili A) katsotaan kyseisen joukkomuokkauksen omistajaksi.

Jos siirryt hierarkiassa alemmas Asiakastili B:n "Kaikki joukkotoiminnot" ‑sivulle, näet edellä mainitun joukkotoiminnon, jonka omistajaksi on merkitty Oma asiakaskeskus ‑tili A. Lisäksi näet muita suoraan Asiakastili B:lle kirjautuneiden käyttäjien kyseiselle asiakastilille tekemiä joukkotoimintoja tai muiden sellaisten Asiakastili B:n alahallinnoijatilien tekemiä toimintoja, jotka ovat hierarkiassa Asiakastili B:n yläpuolella mutta hallinnoijan tilisi (Oma asiakaskeskus ‑tili A:n) alapuolella.

Näkyvyys muutoshistoriassa

Kaikki käyttäjät voivat nähdä joukkotoimintojen avulla tehdyt kampanjamuutokset Muutoshistoria-sivullaan riippumatta siitä, kuka on kyseisten joukkotoimintojen omistaja. Jos muutokset on tehty joukkotoiminnoilla, jotka omistaa hierarkiassa ylempänä oleva tili, kyseiset muutokset tehnyt hallinnoijan tilin käyttäjä näkyy muutosten "Käyttäjä / päivämäärä ja aika" ‑sarakkeessa.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Hallinnoijan tilit (Oma asiakaskeskus)

Tilisivut