Ställa in konverteringsspårning för hotellkampanjer

Med konverteringsspårning kan du förstå i vilken utsträckning klick på dina annonser leder till värdefulla kundaktiviteter (som bokningar) på din webbplats.

När du har ställt in konverteringar för rapportering av hotellkampanjer skickar Google data om hotellbokningar så att du kan aktivera spårning av kampanjresultat. Det gör att du kan övervaka din hotelldata och det övergripande kampanjresultatet.

Implementera webbplatstaggar

Följ de tre stegen nedan för att implementera Google Ads-konverteringsspårning för hotellannonser:

Visar hur du ställer in konverteringsspårning för hotell i Google Ads manuellt eller med hjälp av Google Taggstyrning.

Steg 1: Skapa en global webbplatstagg och en händelsetagg

Obs!

• Konverteringskategorin måste vara Köp för att kunna användas för Smart Bidding-kampanjer (Förbättrad CPC, provision).
  • Google har endast stöd för attributionsmodellen attribution till senaste klick för hotellkampanjer.
  • Om du redan använder Google-taggen för konverteringsspårning kan du gå vidare till steg 2.
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Sammanfattning.
  4. Klicka på + Ny konverteringsåtgärd.
  5. Välj den konvertering du vill spåra och följ anvisningarna i widgeten. Läs mer om hur du ställer in konverteringsspårning för din webbplats.
    • Om du planerar att spåra hotellbokningar från din webbplats behöver du välja följande:
      • Kategori: Köp/försäljning
      • Värde: Använd olika värden och standardvärde > 0 USD
      • Antal: Varje konvertering
      • Attributionsmodell: Senaste klick
  6. Slutför taggkonfigurationen genom att klicka på knappen Klar.

Steg 2: Installera den globala webbplatstaggen och händelsetaggen

Du kan implementera hotellkonverteringsspårning i Google Ads på två sätt:

Alternativ 1: Direkt implementering i webbplatsens HTML-/AMP-kod

Alternativ 2: Anvisningar för Google Taggstyrning

För att konverteringsspårningen ska fungera måste du lägga till taggen för konverteringsspårning, som består av den globala webbplatstaggen och ett händelsekodavsnitt. Om du lägger till taggen med Google Taggstyrning följer du anvisningarna för Alternativ 2: Google Taggstyrning.

Alternativ 1: Anvisningar för direkt implementering (HTML/AMP)

Visar hur du ställer in konverteringsspårning för hotell i Google Ads i webbplatsens HTML-/AMP-kod.

HTML-SIDOR

1. Installera den globala webbplatstaggen på alla sidor på din hotellwebbplats. Tänk på att detta omfattar alla sidor i bokningsflödet, även sidor som har en bokningsmotor från tredje part som värd. I så fall behöver du se till att bokningsmotorn installerar taggen på varje sida, inklusive bekräftelsesidan.
    1. Öppna HTML-koden för varje sida.
    2. Välj mellan följande alternativ:
      • Om du inte har installerat den globala webbplatstaggen på din webbplats kopierar du den globala webbplatstaggen och klistrar in den mellan head-taggarna (<head></head>).
        Exempel:
        <!-- Global site tag (gtag.js) - Google Ads: AW-GOOGLE_CONVERSION_ID--> <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-GOOGLE_CONVERSION_ID"></script> <script> window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'AW-GOOGLE_CONVERSION_ID'); </script>
        Läs riktlinjerna om hur du konfigurerar den globala webbplatstaggen.
        • Om du har lagt till den globala webbplatstaggen på din webbplats via en annan produkt från Google (till exempel Google Analytics) eller från ett annat Google Ads-konto kopierar du 'config'-kommandot nedan och lägger till det i alla instanser av den globala webbplatstaggen, omedelbart före </script>-sluttaggen.

gtag ('config', 'AW-GOOGLE_CONVERSION_ID');
        • Om du eller en person med ett förvaltarkonto redan har lagt till den globala webbplatstaggen på din webbplats i samband med att taggen konfigurerades för en annan konverteringsåtgärd kontrollerar du att taggen finns på varje sida på din webbplats och att 'config'-kommandot innehåller konverterings-id:t för ditt Google Ads-konto.
    3. Spara ändringarna på dina webbsidor.
  2. Placera händelsekodavsnittet på konverteringssidan. Det här är sidan som visas när kunden har slutfört en konvertering på din webbplats, till exempel en sida med texten ”Tack för din bokning”. Observera att konverteringssidan för bokningar kan ha din bokningsmotor som värd, vilket innebär att den tredje parten måste genomföra åtgärderna nedan:
    1. Öppna konverteringssidans HTML-kod.
    2. Kopiera kodavsnittet nedan och klistra in det mellan sidans head-taggar (<head></head>), omedelbart efter den globala webbplatstaggen.

Exempel:

<!-- Händelsekodavsnitt för konverteringssidan för hotellbokningar --> <script> gtag('event', 'conversion', { 'send_to': 'AW-813068219/_XirCILNzJkDELvf2YMD', 'value': 200.0, 'currency': 'USD', 'transaction_id': '' }); </script

3. Lägg till kod för att dynamiskt överföra ett värde till parametern transaction_id. När du spårar köp, försäljningar eller potentiella kunder på din webbplats kan du använda denna parameter för att se till att varje konvertering räknas en enda gång.
    4. Lägg till kod för att dynamiskt överföra värden till parametrarna value och currency. Det gör att du kan spåra konverteringar med transaktionsspecifika värden, till exempel intäkter från en försäljning.
    5. Spara ändringarna på webbsidan.

AMP-sidor

Följ dessa anvisningar för alla sidor som skapats med AMP-ramverket:

1. Lägg till den globala webbplatstaggen på alla sidor på din webbplats.
    1. Öppna HTML-koden för varje sida.
    2. Välj mellan följande alternativ:
      • Om du inte har lagt till den globala webbplatstaggen på din webbplats väljer du motsvarande alternativ i ditt Google Ads-konto och lägger till de två taggarna:
        1. Kopiera respektive tagg och klistra in den mellan head-taggarna (<head></head>) före AMP JS-biblioteket.
          Exempel:
          <script async custom-element="amp-analytics" src="https://cdn.ampproject.org/v0/amp-analytics-0.1.js"></script>
        2. Kopiera den andra taggen och klistra in den mellan body-taggarna (<body></body>) på alla dina AMP-sidor.
          Exempel:
          <!-- Global webbplatstagg (gtag) - Google Ads: 813068219 --> <amp-analytics type="gtag" data-credentials="include"> <script type="application/json"> { "vars": { "gtag_id": "AW-813068219", "config": { "AW-813068219": { "groups": "default" } } }, "triggers": { } } </script> </amp-analytics>
        3. Läs fler riktlinjer om hur du konfigurerar den globala webbplatstaggen.
      • Om du har lagt till den globala webbplatstaggen på din webbplats via en annan produkt från Google (till exempel Google Analytics) eller från ett annat Google Ads-konto väljer du motsvarande alternativ i ditt Google Ads-konto och kopierar sedan respektive rad och lägger till den i config-avsnittet i varje instans av den globala webbplatstaggen.
        Exempel:
        "AW-813068219": { "groups": "default" }
      • Om du eller en person med ett förvaltarkonto redan har lagt till den globala webbplatstaggen på din webbplats i samband med att taggen konfigurerades för en annan konverteringsåtgärd behöver du kontrollera att taggen finns på varje sida på din webbplats och att config-avsnittet innehåller konverterings-id:t för ditt Google Ads-konto. Exempel: AW-813068219.
    3. Spara ändringarna på dina webbsidor.
  2. Placera händelsekodavsnittet på konverteringssidan. Detta är sidan som visas när kunden har slutfört en konvertering på din webbplats, till exempel en sida med texten ”Tack för ditt köp”.
    1. Öppna konverteringssidans HTML-kod.
    2. Kopiera kodavsnittet från ditt Google Ads-konto och klistra in det i triggers-avsnittet i den globala webbplatstaggen.
      Example:
      "C_7c-ug1nyyfk": { "on": "visible", "vars": { "event_name": "conversion", "value": 200.0, "currency": "USD", "transaction_id": "", "send_to": ["AW-813068219/_XirCILNzJkDELvf2YMD"] } }
    3. Lägg till kod för att dynamiskt överföra ett värde till parametern transaction_id. När du spårar köp, försäljningar eller potentiella kunder på din webbplats kan du använda denna parameter för att se till att varje konvertering räknas en enda gång.
    4. Lägg till kod för att dynamiskt överföra värden till parametrarna value och currency. Det gör att du kan spåra konverteringar med transaktionsspecifika värden, till exempel intäkter från en försäljning.
    5. Spara ändringarna på webbsidan.

Läs mer om hur du lägger till en Google-tagg på din webbplats

Alternativ 2: Anvisningar för Google Taggstyrning

Visar hur du ställer in konverteringsspårning för hotell i Google Ads med Google Taggstyrning.

Om du använder Google Taggstyrning kan du implementera gtag.js för hotellannonser genom att följa anvisningarna nedan:

1. Skapa taggen i ditt Google Ads-konto.
  2. Använd konverterings-id och konverteringsetikett för att konfigurera taggen i Google Taggstyrning.
  3. Lägg till en tagg för konverteringslänkning.
  4. Placera taggen på alla sidor, även på konverteringssidan.
  5. Modifiera taggen med önskade parametrar.
Viktigt! När du har skapat taggarna i ditt Google Ads-konto använder du alternativet för anpassad HTML-taggning för att lägga till relevanta variabler (se Steg 3: Modifiera hotellparametrarna i händelsetaggen). Vi rekommenderar inte att du använder Google Ads-mallen eftersom den inte har stöd för alla variabler för rapportering av hotellkampanjer.

Det globala webbplatskodavsnittet behöver ställas in för att köras på alla sidor, även bekräftelsesidorna, medan händelsekodavsnittet enbart behöver köras på bekräftelsesidorna.

För bästa möjliga webbläsarkompatibilitet föreslår vi att du använder konverteringslänkning.

Läs mer om Google Taggstyrning och se till att du följer de hotellspecifika anvisningarna.

Steg 3: Modifiera hotellparametrarna i händelsetaggen

För att skicka information om konverteringsspårning måste du infoga dessa ytterligare parametrar i koden:
Parameter Typ av värde Exempelvärde Beskrivning

Obligatoriskt – ja/nej

'value' Decimaltal 160.20

Ersätt ‘value’ med det belopp som kunden ska betala. Du kan använda baspriset eller priset totalt. Använd punkt ”.” som decimaltecken. Till exempel ”160.20”.

Obs! Värdet används för Smart Bidding-budstrategier.

Ja
'currency' Sträng ‘USD’

Ersätt ‘currency’ med en språkkod i ISO 4217-format (tre bokstäver) som motsvarar valutan med vilken bokningen gjordes.

Valutakoden gäller för variabeln ‘value’.

Ja
'transaction_id' Sträng 'HA12345'

Ersätt ‘transaction_id’ med ett bokningsnummer eller beställnings-id i taggen för konverteringsspårning för att undvika att räkna konverteringar dubbelt.

Obs! Beställnings-id rapporteras inte i Google Ads.

Nej (rekommenderas)
'id' Sträng ‘1234’

Ersätt ‘id’ med fastighets-id för det hotell som du vill registrera konverteringsdata för. Detta id måste matcha id på hotellistan.

Nej (Ja — Provision per vistelse)
'start_date' Sträng “2020-12-13” Ersätt ‘start_date’ med incheckningsdatumet. Använd datumformatet ÅÅÅÅ-MM-DD. Nej (Ja — Provision per vistelse)
'end_date' Sträng “2020-12-13” Ersätt ‘end_date’ med utcheckningsdatumet. Använd datumformatet ÅÅÅÅ-MM-DD. Nej (Ja — Provision per vistelse)
Obs! De enda konverteringsvariablerna som kan användas i kampanjrapporterna är value och currency. Du kan inte se värdena transaction_id, id, start_date eller end_date.

Exempel på konfigurerad Google-tagg (Viktigt)

Jämför syntaxen nedan noga med din egen taggimplementering. Tänk på att använda vektorn 'item' för att inkludera hotellparametrarna (till exempel 'id', 'start_date' och 'end_date').

Placera Google-taggen på alla sidor, inklusive på bekräftelsesidan ovanför händelsekodavsnittet.

När Google-taggen har uppdaterats:

<!-- Global webbplatstagg (gtag.js) - AdWords -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-GOOGLE_CONVERSION_ID"></script>

<script> window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments)};
gtag('js', new Date());
gtag('config', 'AW-GOOGLE_CONVERSION_ID');
</script>
Placera sedan händelsekodavsnittet på bekräftelsesidan.

Efter att det globala händelsekodavsnittet har uppdaterats:

<script>

gtag('event', 'purchase', {

'send_to': [

'AW-GOOGLE_CONVERSION_ID/GOOGLE_CONVERSION_LABEL'

'transaction_id': 'BOOKING_ID',

'value': PRICE,

'currency': 'CURRENCY',

'items': [{

'id': 'PARTNER_HOTEL_ID',

'start_date': 'CHECK_IN_DATE',

'end_date': 'CHECK_OUT_DATE'

}]

});

</script>

Vad händer om du saknar hotellkonverteringsparametrar?

Hotellparametrarna ger värdefull information om enskilda bokningar, till exempel id för bokat hotell och boknings-id och vistelsedatum. De används även av Google för att optimera ditt annonsresultat och skapa mer detaljerade rapporter. Om du använder budgivning med provision (per vistelse) i din hotellkampanj används de här parametrarna också för fakturering. När informationen inte är tillgänglig i din konverteringsdata från Google Ads används de standardmässiga konverteringsinställningarna för konverteringens value och currency, tillsammans med parametrarna vid klicktillfället för vistelsedatum (start_date och end_date) och hotell-id (id). Om incheckningsdatumet vid klicktillfället infaller före konverteringsdatumet används konverteringsdatumet som incheckningsdatum som standard.

Mäta konverteringar för flera konton

Om du behöver räkna samma händelse som en konvertering för flera Google Ads-konton kan du välja att skicka flera konverterings-id-strängar via parametern 'send_to' i kodavsnittet för konverteringshändelsen.

Du kan även överväga att använda konverteringsspårning över flera konton. Då kan du låta ett förvaltarkonto (MCC) äga konverteringsåtgärderna och dela dem med ett eller flera av sina underkonton. Du behöver bara ange ett enda konverterings-id i händelsekodavsnittet. Läs mer om konverteringsspårning över flera konton. Se till att automatisk taggning är aktiverad.

Obs! När du skapar en ny konverteringsåtgärd aktiveras automatisk taggning automatiskt om du inte redan använder konverteringsspårning över flera konton. Om du använder konverteringsspårning över flera konton måste du aktivera automatisk taggning manuellt i vart och ett av dina underkonton enligt stegen ovan.

Exempel på en global webbplatstagg

Exempel på en Google-tagg:

<!-- global webbplatstagg (gtag.js)& →

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-GOOGLE_CONVERSION_ID_1"></script>

<script> window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments)};

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'AW-GOOGLE_CONVERSION_ID_1');

gtag('config', 'AW-GOOGLE_CONVERSION_ID_2');

</script>

Aktivera automatisk taggning

Automatisk taggning måste vara aktiverad för att du ska kunna spåra konverteringar på rätt sätt. Anvisningar om hur du ställer in automatisk taggning för ditt konto finns här.

Testa taggen för konverteringsspårning

Så här skapar du en testbeställning för att se om parametrarna skickas med:

Felsökning med utvecklarverktygen i Chrome

1. Öppna en ny flik i Chrome.
  2. Klicka på ikonen med tre punkter i webbläsarfönstrets övre högra hörn och välj sedan Fler verktyg > Verktyg för programmerare.
    • Om du inte ser Chrome-menyn kan du öppna verktygen för programmerare genom att trycka på följande:
      • Ctrl + Skift + i (Windows)
      • Kommando + Skift + i (Mac)
  3. Klicka på fliken Network.
  4. Behåll fönstret med utvecklarverktygen öppet.
  5. Öppna sidan som innehåller taggen för konverteringsspårning.
  6. Leta efter följande begäran: www.googleadservices.com
  7. Kontrollera att begäran om konverteringsspårning stämmer överens med namnet på konverteringen och ditt konto.

Alla förfrågningar om konverteringsspårning börjar med samma webbadresstruktur:

www.googleadservices.com/pagead/conversion/

Den fullständiga begäran ser ut ungefär så här:

http://www.googleadservices.com/pagead/conversion/123456789/

?

random=1309518235472
&cv=6
&fst=1309518235472
&num=1
&fmt=2
&value=0
&label=AAAAAAAAAAAAAAAAAAA
&bg=ffffff
&hl=it
&guid=ON
&u_ h=1200
&u_w=1920
&u_ah=1174&
u_aw=1920
&u_cd=24
&u_his=2
&u_tz=60
&u_
java=true
&u_nplug=19
&u_nmime=97
&
url=http%3A//www.example.com/conversion-page.html

Siffran efter www.googleadservices.com/pagead/conversion/ bör stämma överens med ditt konverterings-id och tecknen efter &label= bör matcha din konverteringsetikett. Om de inte gör det är taggen troligen kopplad till en annan konverteringsåtgärd.

För att åtgärda detta kan du behöva skapa en ny konverteringstagg för konverteringsåtgärden och placera den på din webbplats, eller stämma av med andra som har åtkomst till din webbplatskod och se om de har installerat taggen för konverteringsspårning för en annan konverteringsåtgärd.

Viktigt att tänka på

Om du växlar till konverteringsspårning över flera konton slutar alla konverteringsåtgärder som du har konfigurerat i dina hanterade konton att spåra konverteringar för nya klick, oavsett taggens status. Konverteringarna för de klick som inträffade före växlingen fortsätter spåras under konverteringsåtgärdens tillbakablicksperiod. När du väljer konverteringsspårning över flera konton kan du bara spåra konverteringar i förvaltarkontot.

Säkerhet och integritet vid webbplatsspårning

Google tillämpar strikta riktlinjer för säkerhet. Endast sidor som innehåller Googles konverteringstagg spåras via det här programmet. Vi använder då datakryptering och säkra servrar.

Se till att ge användarna tydlig och heltäckande information om de uppgifter du samlar in på dina webbplatser och inhämta samtycke till datainsamlingen när det är nödvändigt av juridiska skäl.

Obs! Om du inte har inhämtat användarnas samtycke till insamling, delning och användning av personuppgifter för anpassning av annonser när det är nödvändigt av juridiska skäl måste du inaktivera insamling av remarketingdata genom att modifiera Google-taggen för specifika användare. Läs mer om ändringarna av Google-taggen för webbplatser

Konverteringsspårning i appar

Du kan använda appkonverteringar för att spåra appinstallationer och åtgärder i appen. I likhet med webbplatskonverteringar för hotellkampanjer måste du aktivera automatisk taggning och ställa in konverteringstypen på Köp i konverteringsinställningarna för att kunna använda Smart Bidding.

Därefter måste du skicka relevanta hotellparametrar, som inchecknings- eller utcheckningsdatum och hotell-id, via Firebase eller SDK från tredje part för att börja spåra appkonverteringar.

Ställ in konverteringsspårning i appar med Firebase

Firebase är Googles mobilplattform som är konstruerad för att hjälpa dig att skapa bättre mobilappar och få ditt företag att växa. För att slutföra konverteringsspårningen för appar i hotellkampanjer kan du skicka de obligatoriska hotellparametrarna via Firebase Analytics API.

Firebase-parameter Typ av värde Beskrivning Exempel
FirebaseAnalytics.Param.VALUE Decimaltal

Ersätt den här parametern med det belopp som kunden ska betala. Du kan använda baspriset eller priset totalt. Använd punkt ”.” för decimaltal (t.ex. ”16.20”).

Obs! Värdet används för Smart Bidding-budstrategier.

Bundle params = new Bundle();

params.putDouble(Param.VALUE, 150.00);

params.putString(Param.CURRENCY, "USD" ); // e.g. $150.00 USD

FirebaseAnalytics.Param.CURRENCY Sträng

Ersätt den här parametern med en valutakod i ISO 4217-format (tre bokstäver) som motsvarar valutan som bokningen gjordes i.

Valutakoden gäller för variabeln VALUE.

Bundle params = new Bundle();

params.putString(Param.CURRENCY, "USD");

FirebaseAnalytics.Param.TRANSACTION_ID Sträng

Ersätt den här parametern med ett bokningsnummer eller beställnings-id i taggen för konverteringsspårning för att undvika att räkna konverteringar dubbelt.

Obs! Beställnings-id rapporteras inte i Google Ads.

Bundle params = new Bundle();

params.putString(Param.TRANSACTION_ID, "HA12345");

FirebaseAnalytics.Param.ITEM_ID Sträng Ersätt den här parametern med fastighets-id för det hotell som du vill registrera konverteringsdata för. Detta id måste matcha id i ditt flöde för hotellistor.

Bundle params = new Bundle();

params.putString(Param.ITEM_ID, "1234");

FirebaseAnalytics.Param.START_DATE Sträng Ersätt den här parametern med incheckningsdatumet. Använd datumformatet ÅÅÅÅ-MM-DD.

Bundle params = new Bundle();

params.putString(Param.START_DATE, "2022-09-10");

FirebaseAnalytics.Param.END_DATE Sträng Ersätt den här parametern med utcheckningsdatumet. Använd datumformatet ÅÅÅÅ-MM-DD.

Bundle params = new Bundle();

params.putString(Param.END_DATE, "2022-09-14");

Konfigurera konverteringsspårning i appar med ett SDK från tredje part

För att hjälpa dig att fatta välgrundade marknadsföringsbeslut om din app samarbetar Google Ads med flera appanalysleverantörer från tredje part som ger stöd för Googles funktion för dynamisk remarketing för appar.

Om du använder någon av dessa appanalysleverantörer från tredje part kan du länka din leverantör av appanalysdata från tredje part till Google Ads för att kunna skapa data segment. Vänd dig till din representant för appanalyser från tredje part om du vill konfigurera SDK för appen och skapa konverteringstypen Köp.

Implementera konverteringsspårning i appar för hotellkampanjer efter slutförandet genom att skicka de obligatoriska hotellparametrarna med JSON-objektet app_event_data som en del av begäran om konverteringsspårning. Tillåtna värden är strängar och vektorer av strängar.

Följande parametrar ska läggas till i app_event_data:

• start_date (i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD)
  • end_date (i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD)
  • item_id
  • transaction_id

Följande parametrar ska läggas till på konverteringsnivå:

• value
  • currency_code

Läs mer om konverteringsspårning i appar