'Conversies bijhouden' instellen voor hotelcampagnes

Met Conversies bijhouden krijgt u inzicht in de effectiviteit van advertentieklikken om waardevolle klantactiviteit op uw website te genereren. U ziet bijvoorbeeld of er wordt geboekt.

Nadat u conversies heeft ingesteld voor de rapportage van hotelcampagnes, stuurt Google u de gegevens van het geboekte hotel zodat u de campagneprestaties kunt bijhouden. Op die manier kunt u uw hotelgegevens en algemene campagneprestaties bijhouden.

Sitetags implementeren

Voer de onderstaande 3 stappen uit om Conversies bijhouden van Google Ads voor hoteladvertenties te implementeren:

Dit toont hoe u Conversies bijhouden voor hotels handmatig of met Google Tag Manager instelt in Google Ads.

Stap 1: Maak een algemene sitetag en een gebeurtenistag

Opmerking:

• Voor gebruik met Slim bieden-campagnes (ECPC, Commissie) moet de conversiecategorie zijn ingesteld op Aankoop.
  • Google ondersteunt voor hotelcampagnes alleen het laatste-klik-attributiemodel.
  • Als u de conversietrackingcode voor de Google-tag al gebruikt, gaat u naar Stap 2.
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Klik op + Nieuwe conversieactie.
  5. Selecteer de conversie die u wilt bijhouden en volg de instructies in de widget. Lees meer informatie over hoe u Conversies bijhouden instelt voor uw website.
    • Als u hotelboekingen wilt bijhouden vanaf uw website, selecteert u dit:
      • Categorie: aankoop/verkoop
      • Waarde: gebruik verschillende waarden en standaardwaarde > € 0
      • Aantal: elke conversie
      • Attributiemodel: laatste klik
  6. Stel de tags in door op de knop Klaar te klikken.

Stap 2: Installeer de algemene sitetag en gebeurtenistag

U kunt Conversies bijhouden voor hotels op 2 manieren in Google Ads implementeren:

Optie 1: Rechtstreekse implementatie in de HTML/AMP van de website

Optie 2: Instructies voor Google Tag Manager

Conversies bijhouden werkt alleen als u de tag voor bijhouden van conversies installeert. Die bestaat uit de algemene sitetag en een gebeurtenisfragment. Als u de tag met Google Tag Manager installeert, gebruikt u de instructies voor optie 2: Google Tag Manager.

Optie 1: Instructies voor rechtstreekse implementatie (HTML/AMP)

Dit toont hoe u Conversies bijhouden voor hotels in Google Ads instelt in de HTML/AMP-code van uw website.

HTML-pagina's

1. Installeer de algemene sitetag op elke pagina van uw hotelwebsite. Daartoe behoren ook alle pagina's van het boekingsproces, dat kan worden gehost door een boekingsengine van derden. Zorg in dat geval dat de boekingsengine de tag op elke pagina installeert, waaronder de bevestigingspagina.
    1. Open de HTML voor elke pagina.
    2. Maak een keuze uit de volgende opties:
      • Als u de algemene sitetag niet op uw website heeft geïnstalleerd, kopieert u deze sitetag en plakt u deze tussen de head-tags (<head></head>).
        Voorbeeld:
        <!-- Algemene sitetag (gtag.js) - Google Ads: AW-GOOGLE_CONVERSION_ID--> <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-GOOGLE_CONVERSION_ID"></script> <script> window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'AW-GOOGLE_CONVERSION_ID'); </script>
        Bekijk de richtlijnen voor de instelling van de algemene sitetag.
        • Als u de algemene sitetag op uw website heeft geïnstalleerd vanuit een ander Google-product (bijvoorbeeld Google Analytics) of een ander Google Ads-account, kopieert u de config-opdracht hieronder en voegt u deze toe aan elke instantie van de algemene sitetag, direct boven de eindtag </script>.

gtag ('config', 'AW-GOOGLE_CONVERSION_ID');
        • Als u of een manageraccount de algemene sitetag al op uw website heeft geïnstalleerd toen de tag werd ingesteld voor een andere conversieactie, zorgt u ervoor dat de tag op elke pagina van uw website staat en dat de config-opdracht de conversie-ID van uw Google Ads-account bevat.
    3. Sla de wijzigingen aan uw webpagina's op.
  2. Installeer het gebeurtenisfragment op de conversiepagina. Dat is de pagina op uw website die klanten bereiken nadat ze een conversie hebben afgerond (bijvoorbeeld de pagina Hartelijk dank voor uw boeking). Uw boekingsengine kan de conversiepagina van de boeking hosten. In dat geval moet de derde de onderstaande stappen uitvoeren:
    1. Open de HTML voor de conversiepagina.
    2. Kopieer het onderstaande fragment en plak het tussen de head-tags (<head></head>) van de pagina, direct na de algemene sitetag.

Voorbeeld:

<!-- Gebeurtenisfragment voor de conversiepagina voor hotelboekingen --> <script> gtag('event', 'conversion', { 'send_to': 'AW-813068219/_XirCILNzJkDELvf2YMD', 'value': 200.0, 'currency': 'USD', 'transaction_id': '' }); </script

3. Voeg code toe om een waarde dynamisch door te geven aan de parameter transaction_id. Als u aankopen, verkopen of leads op uw website bijhoudt, zorgt deze parameter ervoor dat elke conversie maar één keer wordt geteld.
    4. Voeg code toe om waarden dynamisch door te geven aan de parameters value en currency. Zo kunt u conversies bijhouden met transactiespecifieke waarden, zoals de opbrengst van een verkoop.
    5. Sla de wijzigingen aan uw webpagina op.

AMP-pagina's

Volg deze instructies voor elke pagina die is gemaakt met het AMP-framework:

1. Installeer de algemene sitetag op elke pagina van uw website.
    1. Open de HTML voor elke pagina.
    2. Maak een keuze uit de volgende opties:
      • Als u de algemene sitetag niet op uw website heeft geïnstalleerd, kiest u de bijbehorende optie in uw Google Ads-account en voegt u de 2 tags toe:
        1. Kopieer de respectievelijke tag en plak deze tussen de head-tags (<head></head>) vóór de AMP JS-bibliotheek.
          Voorbeeld:
          <script async custom-element="amp-analytics" src="https://cdn.ampproject.org/v0/amp -analytics-0.1.js"></script>
        2. Kopieer de 2e tag en plak deze tussen de body-tags (<body></body>) van al uw AMP-pagina's.
          Voorbeeld:
          <!-- Algemene sitetag (gtag) - Google Ads: 813068219 --> <amp-analytics type="gtag" data-credentials="include"> <script type="application/json"> { "vars": { "gtag_id": "AW-813068219", "config": { "AW-813068219": { "groups": "default" } } }, "triggers": { } } </script> </amp-analytics>
        3. Bekijk meer richtlijnen voor de instelling van de algemene sitetag.
      • Als u de algemene sitetag op uw website heeft geïnstalleerd vanuit een ander Google-product (bijvoorbeeld Google Analytics) of een ander Google Ads-account, kiest u de bijbehorende optie in uw Google Ads-account, kopieert u de betreffende regel en neemt u deze op in het config-gedeelte van elke instantie van de algemene sitetag.
        Voorbeeld:
        "AW-813068219": { "groups": "default" }
      • Als u of een manageraccount de algemene sitetag al op uw website heeft geïnstalleerd toen de tag werd ingesteld voor een andere conversieactie, moet u ervoor zorgen dat de tag op elke pagina van uw website staat en dat het config-gedeelte de conversie-ID van uw Google Ads-account bevat. Voorbeeld: AW-813068219.
    3. Sla de wijzigingen aan uw webpagina's op.
  2. Installeer het gebeurtenisfragment op de conversiepagina. Dit is de pagina op uw website die gebruikers bereiken nadat ze een conversie hebben afgerond (bijvoorbeeld de pagina Hartelijk dank voor uw bestelling).
    1. Open de HTML voor de conversiepagina.
    2. Kopieer het fragment uit uw Google Ads-account en plak het in het triggers-gedeelte van de algemene sitetag.
      Voorbeeld:
      "C_7c-ug1nyyfk": { "on": "visible", "vars": { "event_name": "conversion", "value": 200.0, "currency": "USD", "transaction_id": "", "send_to": ["AW-813068219/_XirCILNzJkDELvf2YMD"] } }
    3. Voeg code toe om een waarde dynamisch door te geven aan de parameter transaction_id. Als u aankopen, verkopen of leads op uw website bijhoudt, zorgt deze parameter ervoor dat elke conversie maar één keer wordt geteld.
    4. Voeg code toe om waarden dynamisch door te geven aan de parameters value en currency. Zo kunt u conversies bijhouden met transactiespecifieke waarden, zoals de opbrengst van een verkoop.
    5. Sla de wijzigingen aan uw webpagina op.

Meer informatie over hoe u een Google-tag toevoegt aan uw website

Optie 2: Instructies voor Google Tag Manager

Dit toont de stappen om Conversies bijhouden voor hotels in Google Ads in te stellen met Google Tag Manager.

Als u Google Tag Manager gebruikt, kunt u gtag.js voor hoteladvertenties op deze manier implementeren:

1. Maak de tag in uw Google Ads-account.
  2. Gebruik Conversie-ID en Conversielabel om de tag in Google Tag Manager in te stellen.
  3. Voeg een Conversion Linker-tag toe.
  4. Plaats de tag op alle pagina's, inclusief de conversiepagina.
  5. Pas de tag aan met de gewenste parameters.
Belangrijk: Nadat u de tags in uw Google Ads-account heeft gemaakt, gebruikt u de optie Aangepaste HTML-tagging om de relevante variabelen toe te voegen (zie Stap 3: Pas de hotelparameters voor de gebeurtenistag aan). We raden u af de Google Ads-template te gebruiken omdat deze niet alle variabelen voor hotelcampagnerapportage ondersteunt.

Stel het algemene sitefragment zo in dat dit op alle pagina's wordt uitgevoerd, inclusief de bevestigingspagina's. Het gebeurtenisfragment mag alleen worden uitgevoerd op de bevestigingspagina's.

Tot slot raden we u aan een Conversion Linker aan te zetten voor optimale webbrowsercompatibiliteit.

Lees meer informatie over Google Tag Manager, maar houd rekening met specifieke hotelinstructies.

Stap 3: Pas de hotelparameters voor de gebeurtenistag aan

Als u gegevens voor Conversies bijhouden wilt indienen, voegt u deze extra parameters toe aan de code:
Parameter Waardetype Voorbeeldwaarde Beschrijving

Vereist - Ja/Nee

'value' Zwevend 16.20

Vervang 'value' door het bedrag dat de gebruiker betaalt. U kunt de basisprijs of de totale prijs gebruiken. Gebruik een '.' voor decimale getallen. Bijvoorbeeld: '16.20'.

Opmerking: De waarde wordt gebruikt voor biedstrategieën voor Slim bieden.

Ja
'currency' Tekenreeks 'USD'

Vervang 'currency' door een 3-letterige ISO 4217-valutacode die overeenkomt met de valuta waarin de boeking is verricht.

De valutacode is van toepassing op de variabele 'value'.

Ja
'transaction_id' Tekenreeks 'HA12345'

Vervang 'transaction_id' door een boekingsreferentienummer of bestellings-ID voor uw tag voor 'Conversies bijhouden' om te voorkomen dat er dubbele conversies worden geteld.

Opmerking: Bestellings-ID's worden niet gerapporteerd in Google Ads.

Nee (aanbevolen)
'id' Tekenreeks ‘1234’

Vervang 'id' door de property-ID van het hotel waarvoor u conversiegegevens wilt registreren. Deze ID moet overeenkomen met de ID in uw hotellijst.

Nee (Ja - Commissie (per verblijf))
'start_date' Tekenreeks '2020-12-13' Vervang 'start_date' door de incheckdatum. Noteer datums als JJJJ-MM-DD. Nee (Ja - Commissie (per verblijf))
'end_date' Tekenreeks '2020-12-13' Vervang 'end_date' door de uitcheckdatum. Noteer datums als JJJJ-MM-DD. Nee (Ja - Commissie (per verblijf))
Opmerking: De enige conversievariabelen die in uw campagnerapporten beschikbaar zijn, zijn value en currency. U kunt de waarden transaction_id, id, start_date en end_date niet bekijken.

Voorbeelden van een ingestelde Google-tag (belangrijk)

Check de onderstaande syntaxis zorgvuldig tegen uw tagimplementatie. Zorg dat u de matrix 'item' gebruikt om de hotelparameters op te nemen (bijvoorbeeld 'id', 'start_date' en 'end_date').

Plaats de Google-tag op alle pagina's, ook de bevestigingspagina boven het gebeurtenisfragment.

Nadat de Google-tag is geüpdatet:

<!-- Algemene sitetag (gtag.js) - AdWords -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-GOOGLE_CONVERSION_ID"></script>

<script> window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments)};
gtag('js', new Date());
gtag('config', 'AW-GOOGLE_CONVERSION_ID');
</script>
Plaats vervolgens het gebeurtenisfragment op de bevestigingspagina.

Nadat het algemene gebeurtenisfragment is geüpdatet:

<script>

gtag('event', 'purchase', {

'send_to': [

'AW-GOOGLE_CONVERSION_ID/GOOGLE_CONVERSION_LABEL'

'transaction_id': 'BOOKING_ID',

'value': PRICE,

'currency': 'CURRENCY',

'items': [{

'id': 'PARTNER_HOTEL_ID',

'start_date': 'CHECK_IN_DATE',

'end_date': 'CHECK_OUT_DATE'

}]

});

</script>

Wat gebeurt er als de hotelparameters voor conversies ontbreken?

Hotelparameters bieden waardevolle inzichten in afzonderlijke boekingen, zoals de geboekte hotel-ID en de verblijfsdatums. Ook gebruikt Google deze campagnes om uw advertentieprestaties te optimaliseren en gedetailleerdere rapporten samen te stellen. Als u bieden via commissie (per verblijf) gebruikt voor uw hotelcampagne, worden deze parameters ook gebruikt voor facturering. Als de gegevens niet beschikbaar zijn met uw Google Ads-conversiegegevens, gebruiken we uw standaard conversie-instellingen voor de conversie-value en -currency, samen met de kliktijdparameters voor de verblijfsdatums (start_date en end_date) en de hotel-ID (id). Als de kliktijd van uw incheckdatum vóór de conversiedatum ligt, wordt uw incheckdatum standaard ingesteld op de conversiedatum.

Conversies meten voor meerdere accounts

Als u dezelfde gebeurtenis moet tellen als een conversie voor meerdere Google Ads-accounts, kunt u meerdere conversie-ID-tekenreeksen doorgeven via de parameter 'send_to' van het conversiegebeurtenisfragment.

U kunt ook 'Conversies bijhouden voor meerdere accounts' gebruiken. U beheert de conversieacties dan met een manageraccount (MCC) en kunt ze delen met een of meer subaccounts. U hoeft maar één conversie-ID op te geven in het gebeurtenisfragment. Lees meer informatie over Conversies bijhouden voor meerdere accounts. Zorg ervoor dat autotagging is aangezet.

Opmerking: Wanneer u een nieuwe conversieactie maakt, wordt autotagging automatisch geactiveerd als u 'Conversies bijhouden voor meerdere accounts' nog niet gebruikt. Als u 'Conversies bijhouden voor meerdere accounts' gebruikt, moet u autotagging op de volgende manier handmatig aanzetten in al uw subaccounts:

Voorbeeld van een algemene sitetag

Voorbeeld van een Google-tag:

<!-- Algemene sitetag (gtag.js)& →

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-GOOGLE_CONVERSION_ID_1"></script>

<script> window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments)};

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'AW-GOOGLE_CONVERSION_ID_1');

gtag('config', 'AW-GOOGLE_CONVERSION_ID_2');

</script>

Autotagging aanzetten

U moet autotagging aanzetten om conversies correct bij te houden. U vindt hier instructies om autotagging voor uw account in te stellen.

Uw tag voor bijhouden van conversies testen

Als u een testbestelling wilt maken, volgt u deze stappen om te controleren of de parameters worden doorgegeven:

Fouten opsporen met 'Developer Tools' van Chrome

1. Open een nieuw tabblad in Chrome.
  2. Klik rechtsboven in het browservenster op het icoon met 3 stippen en selecteer daarna Meer tools > Developer Tools.
    • Als u het Chrome-menu niet ziet, kunt u Developer Tools openen door op de volgende opties te drukken:
      • Ctrl + shift + i (in Windows)
      • Command + shift + i (op een Mac)
  3. Klik op het tabblad Netwerk.
  4. Laat het venster Developer Tools open.
  5. Ga naar de pagina die de tag voor het bijhouden van conversies bevat.
  6. Zoek naar het verzoek: www.googleadservices.com.
  7. Bekijk de onderdelen van het verzoek voor het bijhouden van conversies om te controleren of dit overeenkomt met uw account en de naam van de conversie.

Alle verzoeken voor conversies bijhouden beginnen met dezelfde URL-structuur:

www.googleadservices.com/pagead/conversion/

Het volledige verzoek ziet er ongeveer als volgt uit:

http://www.googleadservices.com/pagead/conversion/123456789/

?

random=1309518235472
&cv=6
&fst=1309518235472
&num=1
&fmt=2
&value=0
&label=AAAAAAAAAAAAAAAAAAA
&bg=ffffff
&hl=it
&guid=ON
&u_ h=1200
&u_w=1920
&u_ah=1174&
u_aw=1920
&u_cd=24
&u_his=2
&u_tz=60
&u_
java=true
&u_nplug=19
&u_nmime=97
&
url=http%3A//www.example.com/conversion-page.html

Het getal na www.googleadservices.com/pagead/conversion/ moet overeenkomen met uw conversie-ID, en de tekens na &label= moeten overeenkomen met uw conversielabel. Als dat niet het geval is, is deze tag hoogstwaarschijnlijk aan een andere conversieactie gekoppeld.

U kunt dit probleem oplossen door voor deze conversieactie een nieuwe conversietag te genereren en deze op uw site te plaatsen. U kunt ook informeren bij andere mensen die toegang hebben tot uw websitecode of ze voor een andere conversieactie een tag voor het bijhouden van conversies hebben geïnstalleerd.

Aandachtspunten

Als u overschakelt naar conversies bijhouden voor meerdere accounts, houden conversieacties die in uw beheerde accounts zijn ingesteld, geen conversies meer bij voor nieuwe klikken, ongeacht de status van uw tag. Binnen de gedefinieerde periode blijft de conversieactie echter wel conversies bijhouden voor de klikken die plaatsvonden voordat u overschakelde. Als u 'Conversies bijhouden voor meerdere accounts' aanzet, kunt u alleen conversies bijhouden in het manageraccount.

Beveiliging en privacy voor het bijhouden van websites

Google hanteert strenge veiligheidsnormen. Alleen pagina's met de Google-conversietag worden bijgehouden via dit programma met gegevensversleuteling en beveiligde servers.

Zorg ervoor dat u gebruikers van duidelijke en uitgebreide informatie voorziet over de gegevens die u op uw websites verzamelt en dat u, als u gegevens wilt verzamelen, toestemming vraagt als dat wettelijk vereist is.

Opmerking: Als u geen toestemming van gebruikers heeft gekregen om persoonsgegevens te verzamelen, te delen en te gebruiken voor gepersonaliseerde advertenties als dat wettelijk vereist is, moet u de verzameling van remarketinggegevens uitzetten door de Google-tag voor specifieke gebruikers te wijzigen. Lees meer informatie over de wijzigingen in de Google-sitetag.

Conversies bijhouden voor mobiele apps

Met behulp van conversies voor mobiele apps kunt u app-installaties en in-app-acties bijhouden. Net als voor websiteconversies voor hotelcampagnes moet u autotagging aanzetten en het conversietype dat moet worden gebruikt voor Slim bieden, instellen op Aankoop in uw conversie-instellingen.

U moet daarna de relevante hotelparameters, zoals in- of uitcheckdatum en de hotel-ID, sturen via Firebase of de SDK van derden om conversies voor mobiele apps bij te houden.

Conversies bijhouden voor mobiele apps instellen met Firebase

Firebase is het mobiele platform van Google waarmee u betere mobiele apps kunt maken en uw bedrijf kunt laten groeien. Als u conversies bijhouden voor mobiele apps wilt instellen voor hotelcampagnes, kunt u de vereiste hotelparameters sturen via de Firebase Analytics API.

Firebase-parameter Waardetype Beschrijving Voorbeeld
FirebaseAnalytics.Param.VALUE Zwevend

Vervang deze parameter door het bedrag dat de gebruiker betaalt. U kunt de basisprijs of de totale prijs gebruiken. Gebruik een '.' voor decimalen (bijvoorbeeld 16.20).

Opmerking: De waarde wordt gebruikt voor biedstrategieën voor 'Slim bieden'.

Bundle params = new Bundle();

params.putDouble(Param.VALUE, 150.00);

params.putString(Param.CURRENCY, "USD" ); // e.g. $150.00 USD

FirebaseAnalytics.Param.CURRENCY Tekenreeks

Vervang deze parameter door een 3-letterige ISO 4217-valutacode die overeenkomt met de valuta waarin de boeking is gedaan.

De valutacode is van toepassing op de variabele 'value'.

Bundle params = new Bundle();

params.putString(Param.CURRENCY, "USD");

FirebaseAnalytics.Param.TRANSACTION_ID Tekenreeks

Vervang deze parameter door een boekingsreferentienummer of bestellings-ID voor uw tag voor 'Conversies bijhouden' om te voorkomen dat er dubbele conversies worden geteld.

Opmerking: Bestellings-ID's worden niet gerapporteerd in Google Ads.

Bundle params = new Bundle();

params.putString(Param.TRANSACTION_ID, "HA12345");

FirebaseAnalytics.Param.ITEM_ID Tekenreeks Vervang deze parameter door de property-ID van het hotel waarvoor u conversiegegevens wilt registreren. Deze ID moet overeenkomen met de ID in uw hotellijstfeed.

Bundle params = new Bundle();

params.putString(Param.ITEM_ID, "1234");

FirebaseAnalytics.Param.START_DATE Tekenreeks Vervang deze parameter door de incheckdatum. Noteer datums als JJJJ-MM-DD.

Bundle params = new Bundle();

params.putString(Param.START_DATE, "2022-09-10");

FirebaseAnalytics.Param.END_DATE Tekenreeks Vervang deze parameter door de uitcheckdatum. Noteer datums als JJJJ-MM-DD.

Bundle params = new Bundle();

params.putString(Param.END_DATE, "2022-09-14");

Conversies bijhouden voor mobiele apps instellen met een SDK van derden

Google Ads werkt samen met veel externe providers van app-analyse om ondersteuning te bieden voor het schema van Google voor dynamische remarketing voor apps, zodat u geïnformeerde marketingbesluiten kunt nemen voor uw app.

Als u een van deze externe providers van app-analyse gebruikt, koppelt u uw externe provider van app-analyse aan Google Ads zodat uw gegevenssegment kan worden gemaakt. Vraag de vertegenwoordiger die verantwoordelijk is voor de analytische gegevens van de app van derden om hulp bij het instellen van de SDK en maak het conversietype Aankoop.

Hierna implementeert u conversies bijhouden voor mobiele apps voor hotelcampagnes door de vereiste hotelparameters te versturen met het JSON-object app_event_data als onderdeel van het verzoek om conversies bij te houden. Acceptabele waarden zijn tekenreeksen en een matrix van tekenreeksen.

De volgende parameters moeten worden toegevoegd aan app_event_data:

• start_date (in de notatie JJJJ-MM-DD)
  • end_date (in de notatie JJJJ-MM-DD)
  • item_id
  • transaction_id

De volgende parameters moeten worden toegevoegd op conversieniveau:

• value
  • currency_code

Meer informatie over conversies bijhouden voor mobiele apps