Göra flera ändringar samtidigt i hotellkampanjer

Om du vill göra ändringar i ett stort antal hotellgrupper och bud i en hotellkampanj kan du spara tid genom att använda massuppladdningar. Det gör du genom att ladda ned en redigerbar rapport, göra ändringar direkt i dokumentet och sedan ladda upp den uppdaterade rapporten till ditt konto igen, där du kan förhandsgranska och införa de nya ändringarna.

Innan du börjar

• Innan du kan göra ändringar via massredigeringar måste du skapa en hotellkampanj.
  • Massuppladdningar är ett effektivt sätt att göra ändringar i alla dina hotellkampanjer samtidigt.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Steg 1: Ladda ned en hotellgruppsrapport

Innan du kan göra ändringar i dina hotellgrupper och bud via massöverföring måste du ladda ned en redigerbar hotellgruppsrapport.

Så här laddar du ned en hotellgruppsrapport:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Välj hotellkampanjen du vill ändra.
  5. Välj en annonsgrupp i kampanjen.
  6. Kontrollera att alla kolumner som du vill redigera visas i tabellen.
  7. Klicka på knappen Ladda ned.
  8. Välj önskat filformat.
  9. Klicka på Ladda ned.

Steg 2: Redigera hotellgruppsrapporten

I den nedladdade hotellgruppsrapporten kan du granska alla hotellgrupper i valfritt antal annonsgrupper och ändra buden (högsta CPC, högsta CPC % och Provision) för hotellgrupper.

När du redigerar rapporten måste du följa vissa regler så att Google kan tolka ändringsförfrågningarna på rätt sätt.

Allmänna regler för att redigera hotellgruppsrapporter

• Du behöver inte radera överflödiga kolumner eller raderna med summor. Ladda upp hela rapporten, så ignoreras automatiskt allt som är onödigt.
  • Tänk på att spara kalkylarket i något av de format som stöds (xlsx, tsv, csv).

Nedan visas kolumnerna i den redigerbara hotellgruppsrapporten och anvisningar om hur du inför ändringarna. Beroende på vilka kolumner som visas på fliken Hotellgrupper kan du se fler kolumner när du laddar ned rapporten. Dessa övriga kolumner går dock inte att ändra.

Kolumnnamn Beskrivning Redigeringsanvisningar
Kampanj Det namn som du har gett kampanjen Redigerbart (du måste också ändra kampanjens id)
Kampanj-id Den unika identifierare som Google Ads har tilldelat kampanjen Redigerbart (du måste också ändra kampanjnamnet)
Annonsgrupps-id Den unika identifierare som Google Ads har tilldelat annonsgruppen Redigerbart (du måste också ändra annonsgruppens namn)
Annonsgrupp Det namn som du har gett annonsgruppen Redigerbart (du måste också ändra annonsgruppens id)
Hotellgrupps-id Den unika identifierare som Google Ads har tilldelat hotellgruppen Inte redigerbart
Hotellgrupp Den fullständiga sökvägen till hotellgruppen i hotellgruppshierarkin. Läs mer om uppdelning av hotellgrupper i undergrupper Redigerbart
Delningstyp Huruvida en rad representerar en underavdelning eller en enhet. Inte redigerbart
Högsta CPC Aktuellt högsta CPC-bud för hotellgruppen. Det visas inget värde om hotellgruppen har delats upp i undergrupper.

Ändra budet genom att redigera värdet i kolumnen.

Obs! Om du ställer in din högsta CPC på 0 uppstår ett fel. I stället kan du ställa in högsta CPC på Uteslutet.

Högsta CPC % Med CPC % bjuder du en procentandel av det totala hotellpriset per natt (inklusive skatter och avgifter). Du kan ange en högsta effektiv budgräns på kampanjnivå. Använd värdet Uteslutet i stället för 0.
Provision Du kan endast ändra inkludering/uteslutning av provisionsbud. Redigerbart
Klick Visar antalet klick på annonser för hotellen i hotellgruppen. Använd denna information för att bestämma om du vill justera budet. Inte redigerbart
Spårningsmall Visar spårningsmallen. Redigera mallen i kolumnen. Läs mer om spårning.
Suffix för slutlig webbadress Visar suffixet för slutlig webbadress. Redigera suffixet i kolumnen. Läs mer om spårning.

Tips på hur du redigerar strukturen i hotellgruppen

I rapporten visas varje hotellgrupp på en egen rad med delningstyp och undergruppsstruktur. Du kan välja Hotellgrupp för att lägga till, ta bort eller redigera hotellgruppsstrukturen.

Obs! När du gör en massöverföring du bara dela upp efter hotell-id. För att massuppladdningar av hotellgrupper ska fungera måste hotellgruppen Alla hotell eller den överordnade hotellgruppen vara uppdelad efter hotell-id.

Strukturen motsvarar den sekvens med undergrupper som ledde till hotellgruppen. Den börjar alltid med * och undergrupper anges med /. Hotellgrupper anges med attribute = value. Hotellgrupper av typen Allt annat anges med attribute = *.

Exempel på delningstyp och hotellgruppsstruktur

Hotellgruppen så som den visas i Google Ads Delningstyp Hotellgruppens namn i nedladdningsbar rapport
Alla hotell Undergrupp */
i123 Enhet */hotel id="i123"
Allt annat i Alla hotell Enhet */hotel id =*
Lägg till en hotellgrupp

Anta att dina hotellgrupper ser ut så här:

Hotellgrupp Delningstyp Högsta CPC Hotellgruppens namn i Google Ads
*/ Undergrupp -- Alla hotell
*/hotel id="i123" Enhet 5,5 i123
*/hotel id=* Enhet 3,5 Allt annat i Alla hotell

Om du vill lägga till en ny enhet i en hotellgrupp infogar du nya rader som motsvarar hotellgrupperna du vill se. I exemplet nedan har hotellgruppen 104208 lagts till i rapporten.

Hotellgrupp Delningstyp Högsta CPC Hotellgruppens namn i Google Ads
*/ Undergrupp -- Alla hotell
*/hotel id="i123" Enhet 5,5 i123
*/hotel id="104208" Enhet 4,5 104208
*/hotel_id=* Enhet 3,5 Allt annat i Alla hotell
Ta bort en hotellgrupp

Anta att dina hotellgrupper ser ut så här:

Hotellgrupp Delningstyp Högsta CPC Hotellgruppens namn i Google Ads
*/ Undergrupp -- Alla hotell
*/hotel id="i123" Enhet 5,5 i123
*/hotel id="104208" Enhet 4,5 104208
*/hotel_id=* Enhet 3,5 Allt annat i Alla hotell

Om du vill ta bort en enhet i en hotellgrupp lägger du till en Åtgärd-kolumn och lägger sedan till TA BORT vid hotellgruppen du vill ta bort.

Hotellgrupp Åtgärd Delningstyp Högsta CPC Hotellgruppens namn i Google Ads
*/   Undergrupp -- Alla hotell
*/hotel id="i123" TA BORT Enhet 5,5 i123
*/hotel id="104208"   Enhet 4,5 104208
*/hotel_id=*   Enhet 3,5 Allt annat i Alla hotell
Redigera en befintlig hotellgrupp
Anta att dina hotellgrupper ser ut så här:
Hotellgrupp Delningstyp Högsta CPC Hotellgruppens namn i Google Ads
*/ Undergrupp -- Alla hotell
*/hotel id="i123" Enhet 5,5 i123
*/hotel_id=* Enhet 3,5 Allt annat i Alla hotell

Om du vill ändra en befintlig hotellgrupp till en annan följer du två steg:

• Lägg till en Åtgärd-kolumn i hotellgruppen du vill ersätta och lägg till TA BORT vid hotellgruppen du vill ta bort.
  • Lägg till nya hotellgruppsrader vid behov.

I exemplet nedan har hotellgruppen 104208 lagts till och hotellgruppen i123 tagits bort.

Hotellgrupp Åtgärd Delningstyp Högsta CPC Hotellgruppens namn i Google Ads
*/   Undergrupp -- Alla hotell
*/hotel id="i123" TA BORT Enhet 5,5 i123
*/hotel id="104208"   Enhet 4,5 104208
*/hotel_id=*   Enhet 3,5 Allt annat i Alla hotell

Steg 3: Ladda upp rapporten

Så här laddar du upp kalkylarket:

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Massåtgärder i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Uppladdningar.
  4. Klicka på plusknappen och sedan på Välj fil för att hitta ditt redigerade och sparade kalkylark.
  5. Klicka på Förhandsgranska för att förhandsgranska filen och klicka sedan på Använd.
  6. När filen har laddats upp visas en förhandsgranskning av dina ändringar. I detta skede kan du se hur dina ändringar kommer att se ut, korrigera eventuella fel i kalkylarket och ladda upp det igen eller ignorera felen och klicka på Tillämpa ändringar.
Se resultatet av uppladdningen
När filen har laddats upp visas en ny post för filen högst upp i tabellen i avsnittet Massåtgärder. Om du vill se information om dina ändringar klickar du på kolumnen Resultat. För uppladdade kalkylark som du inte har tillämpat kan du välja Förhandsgranska, Tillämpa eller Ta bort.
Om det inträffar fel
  1. Leta reda på kalkylarket i tabellen Massåtgärder.
  2. Klicka på Ladda ned fel på raden med rapporten eller klicka på antalet fel för att se skärmen Detaljer.
  3. Leta reda på problemet med varje rad i kolumnen Resultat i kalkylarket och åtgärda felen.
  4. Spara filen och ladda upp den via avsnittet Massåtgärder.

Relaterade länkar

Om du behöver hjälp med dina bokningslänkar kan du kontakta oss eller chatta med en supportspecialist.