Gjør masseendringer i hotellkampanjer

Hvis du ønsker å redigere et større antall hotellgrupper og bud i hotellkampanjer, kan du spare tid ved å bruke masseopplastinger. Ved bruk av denne løsningen laster du ned en redigerbar rapport, foretar endringene direkte i dokumentet, og laster deretter opp den oppdaterte rapporten til kontoen din, der endringene kan forhåndsvises og aktiveres.

Før du begynner

• Før du kan gjøre masseredigeringer, må du opprette en hotellkampanje.
  • Ved hjelp av masseopplastinger kan du raskt gjøre endringer i alle hotellkampanjene dine.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Trinn 1: Last ned en rapport for hotellgrupper

Hvis du vil gjøre endringer i hotellgrupper og bud ved hjelp av masseopplastinger, må du først laste ned en redigerbar rapport for hotellgrupper.

Slik laster du ned rapporter for hotellgrupper:

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Velg hotellkampanjen du vil redigere.
  5. Velg en annonsegruppe i kampanjen.
  6. Sørg for at alle kolonnene du ønsker å endre, vises i tabellen.
  7. Klikk på nedlastingsknappen.
  8. Velg filformatet du vil bruke.
  9. Klikk på Last ned.

Trinn 2: Endre rapporten om hotellgrupper

Med rapporten om hotellgrupper som du har lastet ned, kan du gjennomgå alle hotellgruppene i alle annonsegruppene dine og endre budene (maks. CPC, maks. CPC-prosent og provisjon) for hotellgrupper.

Når du endrer rapporten, må du følge visse generelle regler for at Google skal kunne tolke endringsforespørslene dine riktig.

Generelle regler for redigering av rapporter for hotellgrupper

• Du behøver ikke slette irrelevante kolonner eller radene med totalverdier. Bare last opp hele rapporten, så ser vi bort fra det som ikke er viktig.
  • Sørg for å lagre regnearket i et av formatene som støttes (XLSX, TSV eller CSV).

Nedenfor kan du se kolonnene i den redigerbare rapporten for hotellgrupper i tillegg til veiledning i hvordan du gjør endringer. Når du laster ned rapporten, kan det hende du ser flere kolonner, avhengig av hvilke kolonner som er synlige på «Hotellgrupper»-fanen din. Ingen av disse kan redigeres.

Kolonnenavn Beskrivelse Redigeringsinstruksjoner
Kampanje Dette er navnet du ga kampanjen. Kan redigeres (du må også endre kampanje-ID-en)
Kampanje-ID Dette er den unike ID-en som tilordnes hver kampanje i Google Ads. Kan redigeres (du må også endre kampanjenavnet)
Annonsegruppe-ID Dette er den unike ID-en som tilordnes hver annonsegruppe i Google Ads. Kan redigeres (du må også endre annonsegruppenavnet)
Annonsegruppe Dette er navnet du ga annonsegruppen. Kan redigeres (du må også endre annonsegruppe-ID-en)
ID for hotellgruppen Dette er den unike ID-en som tilordnes hver hotellgruppe i Google Ads. Kan ikke redigeres
Hotellgruppe Dette er den fullstendige banen for hotellgruppen i hierarkiet av hotellgruppene dine. Finn ut hvordan du kan dele inn hotellgrupper i undergrupper. Redigerbar
Partisjonstype Her kan du se hvorvidt en rad representerer en underinndeling eller en enhet. Kan ikke redigeres
Maks. CPC Her kan du se det gjeldende høyeste budet for kostnad per klikk for hotellgruppen. Du ser ingen verdier dersom hotellgruppen ikke er inndelt i undergrupper.

Du kan endre budet ditt ved å redigere verdien i kolonnen.

Merk: Hvis du setter Maks. CPC til 0, får du en feilmelding. Du kan i stedet angi maks. CPC som «Ekskludert».

Maks. CPC-prosent Med CPC-prosent byr du en prosentandel av den samlede hotellprisen per natt (medregnet avgifter og gebyrer). Du kan angi en maksimal effektiv budgrense på kampanjenivå. Bruk Ekskludert-verdien i stedet for 0.
Provisjon Du kan bare endre inkluderings-/ekskluderingsstatusen for provisjonsbud. Redigerbar
Klikk Her kan du se hvor mange ganger brukere har klikket på annonser for hotellene i den aktuelle hotellgruppen. På bakgrunn av denne informasjonen kan du avgjøre om du vil justere budet ditt. Kan ikke redigeres
Sporingsmal Her kan du se sporingsmalen. Rediger malen i kolonnen. Finn ut mer om sporing
Suffiks for endelig nettadresse Her kan du se suffikset for den endelige nettadressen. Endre suffikset i kolonnen. Finn ut mer om sporing

Tips om hvordan du kan endre strukturen av hotellgrupper

I rapporten står hver hotellgruppe oppført på en egen rad med en partisjonstype og banen av underinndelinger i den aktuelle hotellgruppen. Du kan bruke «Hotellgruppe»-banen til å legge til, fjerne eller redigere strukturen i hotellgruppen din.

Merk: Når du utfører en masseopplasting, kan du bare dele inn etter hotell-ID. For at masseopplastingen av hotellgrupper skal fungere, må «Alle hoteller»-gruppen eller hovedgruppen være inndelt etter hotell-ID.

«Hotellgruppe»-banen representerer rekkefølgen av underinndelinger i hotellgruppen. Banen starter alltid med *, og underinndelinger representeres med /. For hotellgrupper brukes attribute = value, mens for hotellgrupper av «Alt annet»-typen brukes attribute = *.

Eksempler på partisjonstype og hotellgruppebane

Hotellgruppen slik den vises i Google Ads Partisjonstype Navnet på hotellgruppen i den nedlastbare rapporten
Alle hoteller Underinndeling */
i123 Enhet */hotel id="i123"
Alt annet i «Alle hoteller» Enhet */hotel id =*
Legg til hotellgrupper

Tenk deg at du har følgende hotellgrupper:

Hotellgruppe Partisjonstype Maks. CPC Navnet på hotellgruppen i Google Ads
*/ Underinndeling -- Alle hoteller
*/hotel id="i123" Enhet 0,55 i123
*/hotel id=* Enhet 0,35 Alt annet i «Alle hoteller»

Hvis du vil legge til en ny hotellgruppeenhet, setter du inn en rad for hver av hotellgruppene du ønsker å se. Nedenfor er «104208»-hotellgruppen lagt til i rapporten.

Hotellgruppe Partisjonstype Maks. CPC Navnet på hotellgruppen i Google Ads
*/ Underinndeling -- Alle hoteller
*/hotel id="i123" Enhet 0,55 i123
*/hotel id="104208" Enhet 0,45 104208
*/hotel_id=* Enhet 0,35 Alt annet i «Alle hoteller»
Fjern hotellgrupper

Tenk deg at du har følgende hotellgrupper:

Hotellgruppe Partisjonstype Maks. CPC Navnet på hotellgruppen i Google Ads
*/ Underinndeling -- Alle hoteller
*/hotel id="i123" Enhet 0,55 i123
*/hotel id="104208" Enhet 0,45 104208
*/hotel_id=* Enhet 0,35 Alt annet i «Alle hoteller»

Hvis du vil fjerne en hotellgruppeenhet, må du legge til en «Action»-kolonne (Handling) og så skrive «REMOVE» (FJERN) ved siden av hotellgruppen du vil fjerne.

Hotellgruppe Handling Partisjonstype Maks. CPC Navnet på hotellgruppen i Google Ads
*/   Underinndeling -- Alle hoteller
*/hotel id="i123" FJERN Enhet 0,55 i123
*/hotel id="104208"   Enhet 0,45 104208
*/hotel_id=*   Enhet 0,35 Alt annet i «Alle hoteller»
Rediger eksisterende hotellgrupper
Tenk deg at du har følgende hotellgrupper:
Hotellgruppe Partisjonstype Maks. CPC Navnet på hotellgruppen i Google Ads
*/ Underinndeling -- Alle hoteller
*/hotel id="i123" Enhet 0,55 i123
*/hotel_id=* Enhet 0,35 Alt annet i «Alle hoteller»

For å gjøre en eksisterende hotellgruppe om til en annen hotellgruppe, må du utføre to trinn:

• For en hvilken som helst hotellgruppe du vil erstatte, legger du til en «Handling»-kolonne og skriver «FJERN» ved siden av hotellgruppen du vil fjerne.
  • Legg til rader for nye hotellgrupper etter behov.

Nedenfor er «104208»-hotellgruppen lagt til, og «i123»-hotellgruppen er fjernet.

Hotellgruppe Handling Partisjonstype Maks. CPC Navnet på hotellgruppen i Google Ads
*/   Underinndeling -- Alle hoteller
*/hotel id="i123" FJERN Enhet 0,55 i123
*/hotel id="104208"   Enhet 0,45 104208
*/hotel_id=*   Enhet 0,35 Alt annet i «Alle hoteller»

Trinn 3: Last opp rapporten

Slik laster du opp regneark:

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Massehandlinger-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Opplastinger.
  4. Klikk på plussknappen, og klikk deretter på Velg en fil for å finne regnearket du har redigert og lagret.
  5. Klikk på Forhåndsvisning for å gjennomgå filen, og klikk deretter på Bruk.
  6. Når regnearket er lastet opp, ser du en forhåndsvisning av endringene dine. Nå kan du se hvordan endringene dine kommer til å se ut, rette opp eventuelle feil i regnearket, og deretter laste opp regnearket på nytt. Du kan også ignorere eventelle feil og klikke på Bruk endringene.
Se resultatene av opplastingen
Når filen din er lastet opp, ser du en ny oppføring for filen øverst i tabellen i Massehandlinger-delen. Du kan se mer informasjon om endringene ved å klikke på Resultater-kolonnen. Du kan velge Forhåndsvisning, Bruk eller Fjern for opplastede regneark med endringer som ikke er implementert.
Fremgangsmåte ved feil i filen
  1. Finn regnearket ditt i «Massehandlinger»-tabellen.
  2. Klikk på Last ned feil eller klikk på antallet feil i raden der rapporten din er, for å se «Detaljer»-skjermbildet.
  3. I «Resultater»-kolonnen i regnearket kan du se feilene som er funnet for hver fil, og rette opp i dem.
  4. Lagre filen, og last den deretter opp i «Massehandlinger»-området.

Linker til beslektet innhold

Hvis du trenger hjelp med linkene til bestillingssiden, kan du kontakte oss eller be om å få chatte med en brukerstøttespesialist.