Joukkomuutosten tekeminen Hotellikampanjoihin

Jos haluat tehdä muutoksia useisiin Hotellikampanjan hotelliryhmiin ja hintatarjouksiin, voit säästää aikaa käyttämällä joukkolatauksia. Tällöin lataat muokattavan raportin, teet muutokset suoraan asiakirjaan ja lataat päivitetyn raportin takaisin tilillesi, jossa voit esikatsella uusia muutoksia ja ottaa ne käyttöön.

Ennen kuin aloitat

• Ennen kuin voit tehdä joukkomuokkauksia, sinun täytyy luoda Hotellikampanja.
  • Joukkolatausten avulla voit tehdä tehokkaasti muutoksia kaikkiin Hotellikampanjoihisi.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Vaihe 1: Hotelliryhmäraportin lataaminen

Jos haluat tehdä hotelliryhmiin ja hintatarjouksiin muutoksia joukkolatausten avulla, sinun täytyy ensin ladata muokattava hotelliryhmäraportti.

Voit ladata hotelliryhmäraportin näin:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Valitse muokattava Hotellikampanja.
  5. Valitse kampanjan mainosryhmä.
  6. Varmista, että näet taulukossa kaikki sarakkeet, joita haluat muokata.
  7. Klikkaa Lataa-painiketta.
  8. Valitse käytettävä tiedostomuoto.
  9. Klikkaa Lataa.

Vaihe 2: Hotelliryhmäraportin muokkaaminen

Ladatusta hotelliryhmäraportista voit nähdä kaikki hotelliryhmät niin monesta mainosryhmästä kuin haluat ja muokata hotelliryhmien hintatarjouksia (Korkein klikkauskohtainen hinta, Korkein klikkauskohtainen hinta (%) ja Välityspalkkiot).

Toimi raporttia muokatessasi sääntöjen mukaan, niin varmistat, että Google tulkitsee muutospyyntösi oikein.

Yleiset hotelliryhmäraporttien muokkaamista koskevat säännöt

• Turhia sarakkeita tai Yhteensä-rivejä ei tarvitse poistaa. Lataa koko raportti. Emme huomioi epäolennaisia tietoja.
  • Muista tallentaa laskentataulukkosi yhteensopivassa muodossa (.xlsx, .tsv tai .csv).

Alla näet muokattavasta hotelliryhmäraportista löytyvät sarakkeet sekä ohjeet muutosten tekemiseen. Saatat nähdä muitakin sarakkeita sen mukaan, mitkä sarakkeet olivat näkyvissä Hotelliryhmät-välilehdellä, kun latasit raportin. Näitä sarakkeita ei ole mahdollista muokata.

Sarakkeen nimi Kuvaus Muokkausohjeet
Campaign (Kampanja) Näyttää kampanjalle antamasi nimen. Muokattavissa (myös kampanjatunnus on muutettava)
Campaign ID (Kampanjatunnus) Sarakkeessa näkyy yksilöllinen tunniste, jonka Google Ads on asettanut kyseiselle kampanjalle. Muokattavissa (myös kampanjan nimi on muutettava)
Mainosryhmän tunnus Sarakkeessa näkyy yksilöllinen tunniste, jonka Google Ads on asettanut kyseiselle mainosryhmälle. Muokattavissa (myös mainosryhmän nimi on muutettava)
Ad group (Mainosryhmä) Näyttää mainosryhmälle antamasi nimen. Muokattavissa (myös mainosryhmätunnus on muutettava)
Hotelliryhmän tunnus Sarakkeessa näkyy yksilöllinen tunniste, jonka Google Ads on asettanut kyseiselle hotelliryhmälle. Ei muokattavissa
Hotelliryhmä Sarakkeessa näkyy hotelliryhmän koko polku hotelliryhmän hierarkiassa. Lue lisää hotelliryhmien jakamisesta alaryhmiin. Muokattavissa
Osiotyyppi Tästä sarakkeesta näet, edustaako rivi alaosastoa vai yksikköä. Ei muokattavissa
Max. CPC (Korkein klikkauskohtainen hinta) Sarakkeessa näkyy hotelliryhmän tämänhetkinen korkein klikkauskohtainen hintatarjous. Arvoa ei näytetä, jos hotelliryhmä on jaettu alaryhmiin.

Voit muuttaa hintatarjousta muokkaamalla sarakkeessa olevaa arvoa.

Huom. Jos asetat tämän sarakkeen arvoksi 0, saat virheilmoituksen. Aseta sen sijaan arvoksi Poissuljettu.

Korkein klikkauskohtainen hinta (%) Jos valitset CPC (%) ‑strategian, sinun on asetettava hintatarjoukseksi tietty prosenttiosuus hotelliyöpymisen kokonaishinnasta (joka sisältää verot ja maksut). Voit asettaa hintatarjouksen ylärajan kampanjatasolla. Käytä arvoa Poissuljettu arvon 0 sijaan.
Välityspalkkiot Välityspalkkiot-hintatarjouksessa voit muokata vain Sisällytä / sulje pois ‑tilaa. Muokattavissa
Klikkaukset Sarakkeessa näkyy hotelliryhmän hotellien saamien mainosklikkausten määrä. Voit käyttää tätä tietoa apuna hintatarjouksen muokkaamisessa. Ei muokattavissa
Seurantamalli Näyttää seurantamallin. Voit muokata mallia sarakkeessa. Lue lisää seurannasta
Lopullisen URL-osoitteen jälkiliite Sarakkeessa näkyy lopullisen URL-osoitteen jälkiliite. Voit muokata jälkiliitettä sarakkeessa. Lue lisää seurannasta

Vinkkejä hotelliryhmäorganisaation muokkaamiseen

Jokainen hotelliryhmä sekä siihen liittyvä osiotyyppi ja alaryhmän polku näkyvät raportissa erillisellä rivillä. Hotelliryhmän polun avulla voit lisätä tai poistaa hotelliryhmäorganisaation tai muokata sitä.

Huom. Kun teet joukkolatauksen, voit jakaa hotelliryhmän alaryhmiin vain hotellitunnuksen mukaan. Hotelliryhmän joukkolatausten toimiminen edellyttää, että "Kaikki hotellit" ‑hotelliryhmä tai päätason hotelliryhmä on jaettu alaryhmiin hotellitunnuksen mukaan.

Hotelliryhmän polku kertoo hotelliryhmään johtavat alaryhmät. Polun alussa on aina merkki *, ja merkkiä / käytetään alaryhmän esittämiseen. Hotelliryhmät esitetään merkinnällä attribute = value, kun taas Kaikki muut ‑tyyppiset hotelliryhmät esitetään merkinnällä attribute = *.

Esimerkkejä osiotyypeistä ja hotelliryhmän poluista

Google Adsissa näkyvä hotelliryhmä Osiotyyppi Hotelliryhmän nimi ladattavassa raportissa
Kaikki hotellit Alaryhmä */
i123 Yksikkö */hotel id="i123"
Kaikki muut "Kaikki hotellit" ‑kohdassa Yksikkö */hotel id =*
Hotelliryhmän lisääminen

Oletetaan, että hotelliryhmäsi näyttävät tältä:

Hotelliryhmä Partition type (Osiotyyppi) Max. CPC (Korkein klikkauskohtainen hinta) Hotelliryhmän nimi Google Adsissa
*/ Alaryhmä -- Kaikki hotellit
*/hotel id="i123" Yksikkö 0.55 i123
*/hotel id=* Yksikkö 0,35 Kaikki muut "Kaikki hotellit" ‑kohdassa

Jos haluat lisätä uuden hotelliryhmäyksikön, lisää haluamiasi hotelliryhmiä vastaavat uudet rivit. Alla olevassa esimerkissä raporttiin on lisätty hotelliryhmä 104208.

Hotelliryhmä Partition type (Osiotyyppi) Max. CPC (Korkein klikkauskohtainen hinta) Hotelliryhmän nimi Google Adsissa
*/ Alaryhmä -- Kaikki hotellit
*/hotel id="i123" Yksikkö 0.55 i123
*/hotel id="104208" Yksikkö 0.45 104208
*/hotel_id=* Yksikkö 0,35 Kaikki muut "Kaikki hotellit" ‑kohdassa
Hotelliryhmän poistaminen

Oletetaan, että hotelliryhmäsi näyttävät tältä:

Hotelliryhmä Partition type (Osiotyyppi) Max. CPC (Korkein klikkauskohtainen hinta) Hotelliryhmän nimi Google Adsissa
*/ Alaryhmä -- Kaikki hotellit
*/hotel id="i123" Yksikkö 0.55 i123
*/hotel id="104208" Yksikkö 0.45 104208
*/hotel_id=* Yksikkö 0,35 Kaikki muut "Kaikki hotellit" ‑kohdassa

Jos haluat poistaa hotelliryhmäyksikön, lisää Toiminta-sarake ja lisää sitten poistettavan hotelliryhmän viereen "POISTA".

Hotelliryhmä Action (Toiminto) Partition type (Osiotyyppi) Max. CPC (Korkein klikkauskohtainen hinta) Hotelliryhmän nimi Google Adsissa
*/   Alaryhmä -- Kaikki hotellit
*/hotel id="i123" POISTA Yksikkö 0.55 i123
*/hotel id="104208"   Yksikkö 0.45 104208
*/hotel_id=*   Yksikkö 0,35 Kaikki muut "Kaikki hotellit" ‑kohdassa
Hotelliryhmän muokkaaminen
Oletetaan, että hotelliryhmäsi näyttävät tältä:
Hotelliryhmä Partition type (Osiotyyppi) Max. CPC (Korkein klikkauskohtainen hinta) Hotelliryhmän nimi Google Adsissa
*/ Alaryhmä -- Kaikki hotellit
*/hotel id="i123" Yksikkö 0.55 i123
*/hotel_id=* Yksikkö 0,35 Kaikki muut "Kaikki hotellit" ‑kohdassa

Voit muuttaa nykyisen hotelliryhmän toiseksi hotelliryhmäksi näin:

• Kun haluat korvata hotelliryhmän toisella hotelliryhmällä, lisää taulukkoon Action (Toiminto) ‑sarake ja lisää siihen REMOVE (poista) poistettavien hotelliryhmien viereen.
  • Lisää tarvittaessa uudet hotelliryhmärivit.

Alla olevassa esimerkissä raporttiin on lisätty hotelliryhmä 104208 ja siitä on poistettu hotelliryhmä i123.

Hotelliryhmä Action (Toiminto) Partition type (Osiotyyppi) Max. CPC (Korkein klikkauskohtainen hinta) Hotelliryhmän nimi Google Adsissa
*/   Alaryhmä -- Kaikki hotellit
*/hotel id="i123" POISTA Yksikkö 0.55 i123
*/hotel id="104208"   Yksikkö 0.45 104208
*/hotel_id=*   Yksikkö 0,35 Kaikki muut "Kaikki hotellit" ‑kohdassa

Vaihe 3: Raportin lataaminen

Voit ladata laskentataulukon näin:

1. Klikkaa Google Ads ‑tilillä työkalukuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Joukkotoiminnot-valikkoa.
  3. Valitse Lataukset.
  4. Klikkaa ensin pluspainiketta ja sitten Valitse tiedosto, niin löydät muokatun ja tallennetun laskentataulukon.
  5. Esikatsele tiedostoa klikkaamalla Esikatsele ja valitse sitten Käytä.
  6. Kun tiedosto on ladattu, voit esikatsella muutoksia. Voit tarkistaa, miltä laskentataulukon muutokset näyttäisivät, korjata mahdolliset virheet ja ladata taulukon sitten tarvittaessa uudelleen. Voit myös ohittaa virheet ja klikata Ota muutokset käyttöön.
Latauksen tulosten katseleminen
Kun tiedosto on ladattu, Joukkotoiminnot-osiossa olevan taulukon yläreunassa näkyy kyseistä tiedostoa koskeva uusi merkintä. Voit katsella muutosten tietoja klikkaamalla Tulokset-saraketta. Jos et ole ottanut ladattua tiedostoa käyttöön, voit valita Esikatsele, Käytä tai Poista.
Virhetilanteiden ratkaiseminen
  1. Etsi laskentataulukko Joukkotoiminnot-taulukosta.
  2. Avaa Tiedot-näyttö klikkaamalla raportin sisältävältä riviltä Lataa virheet tai klikkaamalla virheiden määrää.
  3. Etsi laskentataulukon Tulokset-sarakkeesta kullakin rivillä oleva virhe ja korjaa se.
  4. Tallenna tiedosto ja lataa se sitten Joukkotoiminnot-alueella.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Jos tarvitset tukea varauslinkkien käytössä, ota yhteyttä meihin tai lähetä chat-pyyntö tukiasiantuntijallemme.