Om visningsandel for hotellannonser

Visningsandelen for hotellannonser beregnes ut fra hvor i bestillingsmodulen for hotellannonser annonsene vises.

Hvis du ikke kjenner til forskjellen mellom hotellannonser og søkeannonser, kan du finne ut hva hotellannonser består av. Hvis du ikke kjører hotellkampanjer, kan du finne ut mer om visningsandeler.

Oversikt over visningsandel for hotellannonser

Hotellannonser som inngår i en auksjon, kan bli vist i et toppfelt eller menyfelt i bestillingsmodulen for hotellannonser.

I det toppfeltet plasseres de annonsene som oppnådde den høyeste rangeringen under auksjonen, deriblant annonsen med absolutt toppvisningsandel , som altså er den aller første (øverste) annonsen i bestillingsmodulen for hotellannonser.

Når reisende klikker på «Se flere priser» i toppfeltet, vises menyfeltet . Det inneholder flere hotellannonser.

Beregninger for hotellannonsers visningsandel

I kampanjer med hotellannonser blir det rapportert om visningsandel via de samme beregningene (med samme navn) som i andre kampanjer. Forskjellen er bare at beregningene for hotellkampanjer bare omfatter bestillingsmodulen for hotellannonser og ikke organiske søk.

Visningsandel i Søkenettverket

Med visningsandel (VA) sikter vi til prosentandelen av visninger som annonsene dine har mottatt, sett i forhold til det totale antallet visninger de kunne ha mottatt.

Visningsandel = antall visninger / totalt antall kvalifiserte visninger

Kvalifiserte visninger for hoteller anslås på grunnlag av en rekke faktorer, blant annet prisnøyaktighet og reiserutedekning.

I Hotel Center hjelper prosentsatsen for deltakelse deg med å måle hvor mange muligheter eiendommen din har hatt til å få kvalifiserte visninger for hoteller i Google Ads. Prosentsatsen for deltakelse er ikke det samme som visningsandelen, ettersom visningsandelen bruker faktorer som også inkluderer auksjonsdynamikk, for eksempel budpris og budsjett.

• En mulighet forekommer når en hotelloppføring samsvarer med stedet og andre detaljer i brukerens reiserute.
  • Deltakelse betyr at en eiendom samsvarer godt med en mulighet, og at den legges til i Google Ads-auksjonen.
  • Prosentsatsen for deltakelse er en prosentandel som beregnes ved å dele antallet vellykkede deltakelsesmuligheter, på det totale antallet muligheter.

Du kan se data om visningsandeler for kampanjer, annonsegrupper og hotellgrupper. Visningsandelen er en god indikasjon på om du kan nå ut til flere med annonsene dine, hvis du øker budet eller budsjettet ditt.

Merk: Visningsandel i Søkenettverket er ikke tilgjengelig for visse dimensjoner, inkludert «Land/territorium (brukerens posisjon)».

Toppvisningsandel i Søkenettverket

Toppvisningsandel i Søkenettverket («Toppvisn.andel i Søkenettv.») viser til antallet visninger du fikk i det øverste feltet, sammenlignet med antallet visninger du kunne ha fått der.

Toppvisningsandel i Søkenettverket = oppnådde toppvisninger / kvalifiserte toppvisninger

Absolutt toppvisningsandel i Søkenettverket

Absolutt toppvisningsandel i Søkenettverket («Abs. topp-VA i Søkenettv.») gjenspeiler hvor mange visninger du fikk i den absolutte topplasseringen (den aller øverste annonsen i bestillingsmodulen for hotellannonser), delt på det anslåtte antallet visninger du kunne ha fått der.

Absolutt toppvisningsandel = oppnådde toppvisninger / kvalifiserte toppvisninger

Tapt visningsandel i Søkenettverket (rangering)

Tapt visningsandel i Søkenettverket (rangering) er et anslag for hvor ofte annonsen din ikke ble vist i bestillingsmodulen for hotellannonser, inkludert i det skjulte menyfeltet, på grunn av dårlig annonserangering.

Tips: Sammenlign visninger oppnådd i henholdsvis menyfeltet og toppfeltet

Hvis en reisende ikke klikker på menyfeltet, blir de aktuelle visningene rapportert som «Tapt visningsandel (rangering)», og de indikerer plasseringen annonsen ble vist på. Hvis en reisende klikker på menyfeltet, kan denne plasseringen beregnes ved å trekke toppvisningsandelen fra visningsandelen.

Tapt visningsandel i Søkenettverket (budsjett)

Her beregnes det hvor ofte annonsen din ikke ble vist i bestillingsmodulen for hotellannonser på grunn av budsjettmessige årsaker.

Tapt toppvisningsandel i Søkenettverket (rangering)

Her beregnes det hvor ofte annonsen din ikke ble vist i toppfeltet i bestillingsmodulen for hotellannonser på grunn av dårlig annonserangering.

Tapt toppvisningsandel i Søkenettverket (budsjett)

Her kan du se hvor ofte annonsen din ikke ble vist noe sted i toppfeltet i bestillingsmodulen for hotellannonser fordi det aktuelle budsjettet var for lavt.

Tapt absolutt toppvisningsandel i Søkenettverket (budsjett)

Her kan du se hvor ofte annonsen din ikke var den aller første (øverste) annonsen i den absolutte topplasseringen i bestillingsmodulen for hotellannonser fordi det aktuelle budsjettet var for lavt.

Tapt absolutt toppvisningsandel i Søkenettverket (rangering)

Her blir det anslått hvor ofte annonsen din ikke var den aller første (øverste) annonsen i den absolutte topplasseringen i bestillingsmodulen for hotellannonser på grunn av dårlig annonserangering.

Tips: Sammenlign visningsberegninger for søke- og hotellkampanjer

Når en reisende søker etter noe, og det blir vist både søke- og hotellannonser, kan begge disse annonsetypene vises i separate toppfelt og absolutte topplasseringer. Hvis du velger en søkekampanje, indikerer beregningene for visningsandel hvor søkeannonsen var plassert i de organiske søkeresultatene.

Hvis du derimot velger en hotellkampanje, indikerer beregningene for visningsandel hvor annonsen var plassert i bestillingsmodulen for hotellannonser.

Hvis du kjører flere kampanjer, kan du se den samlede visningsandelen for disse kampanjene i rapportredigereren.

Hvis du trenger hjelp med linkene til bestillingssiden, kan du kontakte oss eller be om å få chatte med en brukerstøttespesialist.