Använd budjusteringar för målgruppslistor

När du använder budjusteringar för målgruppslistor kan du nå kunder som mer sannolikt konverterar på hotellannonserna, till exempel medlemmar i bonusprogram, frekventa kunder eller kunder som nyligen shoppade på din webbplats. Du kanske också vill inrikta dig på målgruppslistor för att marknadsföra ditt hotell till en viss grupp resenärer.

Obs! Du kan använda budjusteringar för följande typer av målgruppslistor: webbplatsbesökare, liknande målgrupper, anpassade kombinationer, kundlistor och appanvändare.

Så fungerar det

Budjusteringar för målgrupper är bara tillgängliga för kampanjer och fungerar bara med budstrategierna CPC och Förbättrad CPC.

För att kunna lägga bud på målgruppslistor måste du

• ha en målgruppslista i Google eller skapa en målgruppslista
  • ha en målgruppslista som ägs av Google-kontot du länkar till Hotel Center
  • länka ditt Hotel Center-konto till Google Ads och ha administrativ åtkomst till ditt Google Ads-konto för att kunna godkänna länkbegäran. Länka dina Hotel Center- och Google Ads-konton.

Effektivt intervall

Du kan ange budjustering för målgrupp från -90 % till +200 % för hotellkampanjer i Google Ads.

Skapa dynamiska webbadresser för målgruppslistor: Om du anger en budjustering för målgruppslistor kan du variera målsidan för hotellannonser för målgruppslistor. Du kan till exempel ändra din målsida för att göra den mer tilltalande för en viss lista, till exempel medlemmar av bonusprogram. Läs mer om hur du konfigurerar dynamiska webbadresser.

Budjusteringseffekter för målgruppslistor

Budjustering av målgrupp fungerar i kombination med andra budjusteringar, bland annat vistelsens längd, förhandsbokningsperiod och enhetstyp. När du kombinerar olika justeringar kan basbudet höjas med upp till tio gånger basbudet. Läs mer om budjusteringseffekter.

Så fungerar budgivning för målgruppslistor med flera kampanjer

Om du har flera kampanjer inriktade mot samma trafik väljer auktionen den som har det högsta effektiva budet. Anta att kampanj A och kampanj B är inriktade på samma hotell-id och användarland.

Kampanj A har ett basbud på 20 kr med en 100 % budgenerator för en målgruppslista, och kampanj B har ett basbud på 50 kr utan generator. Kampanj B får exponeringen trots att den inte har någon budjustering för målgruppslista.

Kom ihåg

• Kunder ser alltid det lägsta priset de är kvalificerade för, oavsett budjusteringar.
  • Om en kund ingår i flera målgrupper som en kampanj är inriktad mot används den högsta justeringen i de matchande målgruppslistorna.

Relaterade länkar

Om du behöver hjälp med dina bokningslänkar kan du kontakta oss eller chatta med en supportspecialist.