Bodaanpassingen gebruiken voor doelgroeplijsten

Als je bodaanpassingen gebruikt voor doelgroeplijsten, kun je klanten bereiken die waarschijnlijk sneller converteren op je hoteladvertenties, zoals leden van loyaliteitsprogramma's, klanten die vaak aankopen doen of klanten die onlangs op je site hebben gewinkeld. Je kunt ook doelgroeplijsten targeten om je hotelmerk te promoten bij een specifieke groep reizigers.

Opmerking: Je kunt bodaanpassingen gebruiken voor de volgende typen doelgroeplijsten: 'Websitebezoekers', 'Vergelijkbare doelgroepen', 'Aangepaste combinatie', 'Klantenlijsten' en 'App-gebruikers'.

Hoe het werkt

Bodaanpassingen voor doelgroepen zijn alleen beschikbaar voor campagnes en werken alleen met de biedstrategieën 'CPC' en 'Verbeterde CPC'.

Als je wilt bieden op doelgroeplijsten, moet je:

• een doelgroeplijst hebben in Google of een doelgroeplijst maken,
  • een doelgroeplijst hebben die eigendom is van het Google-account dat je koppelt aan Hotel Center,
  • je Hotel Center-account aan Google Ads koppelen en beheerderstoegang hebben tot het Google Ads-account om het koppelingsverzoek te accepteren. Je Hotel Center- en Google Ads-accounts koppelen

Effectief bereik

Je kunt de bodaanpassing voor doelgroepen instellen van -90% tot +200% voor hotelcampagnes in Google Ads.

Maak dynamische URL's voor doelgroeplijsten: als je een bodaanpassing instelt voor doelgroeplijsten, kun je met je landingspagina van Hoteladvertenties voor doelgroeplijsten variëren. Je kunt bijvoorbeeld je landingspagina aanpassen om deze aantrekkelijker te maken voor een bepaalde lijst, zoals leden van loyaliteitsprogramma's. Meer informatie over hoe je dynamische URL's instelt

De effecten van bodaanpassingen op doelgroeplijsten

De bodaanpassing voor doelgroepen werkt in combinatie met de andere bodaanpassingen, zoals 'Duur van verblijf', 'Vooruitboekingsperiode', 'Apparaattype' en andere. Als je verschillende aanpassingen combineert, kan het basisbod worden verhoogd met maximaal 10 keer het basisbod. Meer informatie over de effecten van bodaanpassingen

Hoe bieden op doelgroeplijsten werkt met meerdere campagnes

Als je meerdere campagnes hebt die hetzelfde verkeer targeten, selecteert de veiling de campagne met het hoogste effectieve bod. Stel dat campagne A en campagne B dezelfde hotel-ID en hetzelfde land van gebruiker targeten.

Campagne A heeft een basisbod van € 2 met een bodmultiplier van 100% voor een doelgroeplijst en campagne B heeft een basisbod van € 5 zonder multiplier. Campagne B wint de vertoning, hoewel er voor deze campagne geen bodaanpassing voor de doelgroeplijst wordt gebruikt.

Houd rekening met het volgende

• Klanten zien altijd het laagste tarief waarvoor ze in aanmerking komen, ongeacht bodaanpassingen.
  • Als een klant op meerdere doelgroeplijsten voorkomt die zijn getarget in een campagne, wordt de hoogste aanpassing op de overeenkomende doelgroeplijsten gebruikt.

Relevante links

Als u hulp nodig heeft met de links van uw boekingspagina's, kunt u contact met ons opnemen of een chat met een supportspecialist aanvragen.