Om hotellgrupper

En hotellgrupp är ett sätt att ordna dina hotell och ange basbud för vissa hotellattribut. Du kan ordna hotellgrupperna efter klass, land/region eller varumärke.

Du kan till exempel placera dina hotell i Sverige i en hotellgrupp och dina hotell i Tyskland i en annan. Eller så kan du placera dina trestjärniga hotell i en hotellgrupp och femstjärniga hotell i en annan. Du kan sedan ange olika basbud för hotellgrupperna med budstrategin CPC (kostnad per klick).

I den här artikeln beskriver vi hur du delar upp hotellgrupper i undergrupper, vilka budgivningsregler som gäller och hur hotellgrupper fungerar tillsammans med annonsgrupper.

Fördelar

• Ange ett CPC-bud för en hotellgrupp eller ett visst hotell-id.
  • Uteslut vissa hotell i en hotellgrupp från en viss annonsgrupp.
  • Anpassa rapporterna för särskilda hotell.

Hotellgruppsindelningar

• Land/region: Hotellets land eller geografiska region.
  • Plats: Området/regionen i det land där hotellet är beläget. Detta är endast tillgängligt efter uppdelning på land/region.
  • Ort: Orten där hotellet ligger. Du kan bara ange ort efter att ha angett land och plats.
  • Allt annat: När du har angett en undergrupp ser du kategorin Allt annat. Här ingår alla hotell i den översta uppdelningen som inte har delats upp ytterligare. Om du till exempel anger Frankrike som land ser du kategorin Allt annat i Frankrike. Om du har delat upp gruppen Alla hotell i fyr- och femstjärniga hotell ser du kategorin Allt annat i Alla hotell, som innehåller ett-, två- och trestjärniga hotell och hotell utan stjärnor.​
    • Obs! När du lägger till ett nytt hotell i ditt Hotel Center-flöde läggs det automatiskt även till i hotellgruppen Allt annat i dina kampanjer.
  • Hotellklass, från tvåstjärniga till femstjärniga hotell. Denna klass, som identifieras av Google, motsvarar hotellets servicenivå och bygger inte på användarrecensioner.
  • Hotell-id: Hotellets id, som visar hotellets namn. Klicka på Lägg till värden i grupp manuellt längst ned för att ange hotell-id:n, eller klistra in flera hotell-id:n samtidigt från ett kalkylark.

Dela upp eller redigera en hotellgrupp

Budgivningsregler för hotellgrupper

När du väljer Manuell CPC eller CPC % som budstrategi för din kampanj anger du CPC-budbeloppet på annonsgruppsnivå och kan justera budet på hotellgruppsnivå.

Obs! Du kan inte välja en annan CPC-budstrategi än vad du anger på kampanjnivå.

Om du inte har valt CPC som kampanjbudstrategi kan du utesluta ett hotell från en kampanj genom att utesluta hotellgruppen som hotellet ingår i från kampanjen. Om du till exempel väljer strategin Provision (per konvertering) på kampanjnivå men inte vill att vissa hotell ska ingå i denna betalningsmetod kan du utesluta annonsgruppen från en kampanj.

Hotellgruppsbudet har företräde före eventuella annonsgruppsbud. Om du till exempel anger ett CPC-bud på två procent för hotellgruppen Frankrike men ett CPC-bud på en procent för motsvarande annonsgrupp får hotellgruppsbudet företräde.

Budjusteringar på kampanj- och annonsgruppsnivå fortsätter gälla.

Läs mer om budgivning och budjusteringar för hotellkampanjer

Annonsgrupper kontra hotellgrupper

Annonsgrupper Hotellgrupper
Struktur Du kan skapa flera annonsgrupper i kampanjer. Annonsgrupper används inte utanför en kampanj. Dela upp alla dina hotell i grupper för varje konto och underkonto. Annonsgrupper kan innehålla samma uppdelningar av hotellgrupper.
Skapa och redigera dem Välj Annonsgrupper i sidmenyn. Välj Hotellgrupper i sidmenyn.
Använda dem med budgivning

Budjusteringar ställs in på annonsgruppsnivå.

Du kan även ange ett högsta CPC- eller högsta CPC %-bud på annonsgruppsnivå.

Ange ett högsta CPC- eller högsta CPC %-bud på hotellgruppsnivå.

Viktigt! Basbuden för hotellgrupp har företräde före basbud för annonsgrupper, men budjusteringar för annonsgrupp fortsätter gälla.
Rapporter Se mätvärden per annonsgrupp för den kampanj som annonsgruppen tillhör. Se mätvärden per hotellgrupp.

Relaterade länkar

Om du behöver hjälp med dina bokningslänkar kan du kontakta oss eller chatta med en supportspecialist.