Over hotelgroepen

Met een hotelgroep kunt u uw hotels ordenen en basisbiedingen instellen voor bepaalde kenmerken van hotels. U kunt hotelgroepen indelen op klasse, land/regio of merk.

U kunt bijvoorbeeld uw Nederlandse hotels in één hotelgroep onderbrengen en uw Duitse hotels in een andere hotelgroep. Of misschien wilt u uw driesterrenhotels in één hotelgroep en uw vijfsterrenhotels in een andere hotelgroep onderbrengen. U kunt vervolgens een ander basisbod voor die hotelgroepen instellen met de biedstrategie 'CPC (kosten per klik)'.

Dit artikel beschrijft de onderverdelingen van hotelgroepen, de biedregels en hoe ze werken met advertentiegroepen.

Voordelen

• Stel een CPC-bod in op een groep hotels of een specifieke hotel-ID.
  • Sluit bepaalde hotels in een hotelgroep uit van een bepaalde advertentiegroep.
  • Pas uw rapportage voor bepaalde hotels aan.

Beschikbare onderverdelingen voor hotelgroepen

• Land/regio van het hotel: Het land of de brede geografische regio van het hotel.
  • Staat van het hotel: De staat of regio in het land waar het hotel zich bevindt. Dit is alleen beschikbaar na onderverdeling op land/regio.
  • Plaats: De plaats waarin het hotel zich bevindt. U kunt alleen op plaats onderverdelen na een onderverdeling op land en staat.
  • Overig: Nadat u een onderverdeling heeft opgegeven, ziet u de categorie Overig in die onderverdeling. Deze categorie omvat alle hotels in de bovenste onderverdeling die niet verder zijn onderverdeeld. Als u bijvoorbeeld onderverdeelt op Frankrijk als land, ziet u een categorie met de naam Overige items in Frankrijk. Of als u de groep Alle hotels onderverdeelt in 4- en 5-sterrenhotels, ziet u een categorie met de naam 'Overige items in Alle hotels', met hotels met 1 ster, 2 sterren of 3 sterren, of hotels zonder sterbeoordeling.
    • Opmerking: Als er een nieuw hotel wordt toegevoegd aan uw Hotel Center, wordt het ook automatisch toegevoegd aan de hotelgroep Overig in uw campagnes.
  • Hotelklasse: Variërend van 2 sterren tot 5 sterren. Deze klasse, die wordt vastgesteld door Google, staat voor het serviceniveau van het hotel en is niet gebaseerd op beoordelingen van gebruikers.
  • Hotel-ID: De ID van het hotel, waarin de naam van het hotel staat vermeld. Klik hieronder op 'Waarden handmatig bulksgewijs toevoegen' om hotel-ID's op te geven of plak meerdere hotel-ID's uit een spreadsheet.

Een hotelgroep onderverdelen of bewerken

Biedingsregels voor hotelgroepen

Wanneer u de biedstrategie van uw campagne instelt op 'Handmatige CPC' of 'CPC%', stelt u het CPC-bod in op advertentiegroepniveau en kunt u dit bod aanpassen op het niveau van de hotelgroep.

Opmerking: U kunt alleen de CPC-biedstrategie kiezen die u heeft ingesteld op campagneniveau.

Als u de biedstrategie voor de campagne niet heeft ingesteld op CPC, kunt u een hotel uitsluiten van een campagne door de hotelgroep met dat hotel van de campagne uit te sluiten. Als u bijvoorbeeld de strategie commissie (per conversie) op campagneniveau heeft gekozen, maar niet wilt dat sommige hotels deelnemen aan betalen per conversie, kunt u de advertentiegroep uitsluiten van een campagne.

Het bod voor de hotelgroep heeft voorrang op alle andere biedingen voor een advertentiegroep. Als u bijvoorbeeld een CPC-bod van 2% instelt voor uw hotelgroep 'Frankrijk', maar een bod van 1% voor de bijbehorende advertentiegroep, heeft het bod voor de hotelgroep voorrang.

Bodaanpassingen op campagne- en advertentiegroepniveau blijven echter van toepassing.

Meer informatie over biedingen en bodaanpassingen voor hotelcampagnes

Advertentiegroepen vergeleken met hotelgroepen

Advertentiegroepen Hotelgroepen
Structuur U kunt meerdere advertentiegroepen maken binnen campagnes. Advertentiegroepen worden niet gebruikt buiten een campagne. Verdeel al uw hotels onder in groepen voor elk account en subaccount. Advertentiegroepen kunnen dezelfde hotelgroepindelingen bevatten.
Hoe u ze maakt en bewerkt Selecteer Advertentiegroepen in het paginamenu. Selecteer Hotelgroepen in het paginamenu.
Hoe ze worden gebruikt met bieden

Bodaanpassingen worden ingesteld op advertentiegroepniveau.

U kunt ook een max. CPC- of max. CPC%-bod instellen op advertentiegroepniveau.

Stel een max. CPC%- of max. CPC-bod op hotelgroepniveau.

Belangrijk: Basisbiedingen voor hotelgroepen overschrijven basisbiedingen voor advertentiegroepen, maar de bodaanpassingen voor advertentiegroepen blijven van toepassing.
Rapporten Bekijk statistieken per advertentiegroep, toegespitst op de specifieke campagne waartoe de advertentiegroep behoort. Bekijk statistieken per hotelgroep.

Gerelateerde links

Als u hulp nodig heeft met de links van uw boekingspagina's, kunt u contact met ons opnemen of een chat met een supportspecialist aanvragen.