Skapa en hotellkampanj

Med hotellkampanjer kan du hantera bud och budgetar för hotellannonser i flera kampanjer samtidigt. Genom att inrikta dig på olika användarländer och hotell kan du välja olika budstrategier för varje kampanj och ge användarna detaljerad information om hotellen du marknadsför.

Obs! I takt med att Google förbättrar onboardingprocessen för nya användare kan arbetsflödet se annorlunda ut för nya Google Ads-användare. Informationen nedan gäller Google Ads-användare som redan har skapat och loggat in på sitt Google Ads-konto. Den här sidan kommer att uppdateras med mer information under 2023.

Anvisningar

Så här skapar du en hotellkampanj:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer och sedan på Kampanjer.
  3. Klicka på den blå plusknappen och sedan på Ny kampanj.
  4. Välj Skapa en kampanj utan att utgå från ett mål som kampanjmål och klicka på Fortsätt.
  1. Välj Hotell som kampanjtyp och klicka på Fortsätt.
  2. Välj ditt länkade Hotel Center-konto. (Obs! Om du inte har använt hotellkampanjer tidigare måste du integrera din hotellista och dina hotellpriser i Hotel Center eller länka till ett Hotel Center-konto som har skapats åt dig av en av våra integreringspartners. Läs om hur du hittar en integreringspartner)
  3. Välj annonsinställningar:
    • Kampanjnamn: Ge kampanjen ett namn. Namnet hjälper dig att hitta kampanjen senare. Du kan ändra namnet efter att du har skapat kampanjen.
    • Budgivning: Välj vilken typ av budgivning du vill använda i kampanjen. Du kan ändra inställningen efter att du har skapat kampanjen. Läs om hur du väljer en budstrategi
    • Budget: Välj hur mycket du vill spendera på kampanjen. Läs om hur du väljer ett budbelopp som passar dig
    • Nätverk: Hotellkampanjer visas endast i Googles söknätverk.
    • Enheter: Som standard visas annonser på alla enheter, inräknat datorer och mobila enheter. Du kan justera dina enhetsbud senare.
    • Platser: Med denna inställning kan du begränsa visningen av dina annonser till specifika användarplatser. Du kan ändra inställningen efter att du har skapat kampanjen.
  4. Klicka på Spara och fortsätt.
  5. Skapa din första annonsgrupp genom att ange ett antal uppgifter:
    • Annonsgruppens namn: Ge annonsgruppen ett namn. Namnet hjälper dig att hitta annonsgruppen senare. Du kan ändra namnet efter att du har skapat kampanjen.
    • Bud: Ange ett bud på annonsgruppen. Efter att du har skapat annonsgruppen tillämpas budet på den första hotellgruppen Alla hotell, som skapas automatiskt. Du kan ändra budet för hotellgruppen efter att du har skapat kampanjen.
      Konfigurera användargränssnitt för hotellannonsgrupp
  6. Klicka på Spara.
  7. Sidan med hotellgrupper visas, där du ser hotellgruppen Alla hotell. Denna grupp är inriktad på alla hotell som du kan annonsera om från ditt länkade Hotel Center-konto. Om du skapar flera mindre hotellgrupper kan du ange mer specifika bud.

Relaterade länkar

Om du behöver hjälp med dina bokningslänkar kan du kontakta oss eller chatta med en supportspecialist.