Visa dina dagliga kostnader på kampanjnivå och kontonivå

sidan Transaktioner kan du se dina månadskostnader för varje kampanj. Om du däremot vill se dina dagliga kostnader för en eller flera av dina kampanjer, eller för hela kontot, kan du granska rapporten Fakturerad kostnad.

I den här rapporten kan du också se visningskostnad jämfört med fakturerad kostnad för varje kampanj.

• Visningskostnaden är kostnaden för alla klick eller exponeringar som kampanjen har samlat på sig.
  • Den fakturerade kostnaden är det faktiska belopp du ska betala, efter justeringar i ditt konto för sådant som överleverans, ogiltig aktivitet, med mera.

Visa kostnader per dag på kampanjnivå eller kontonivå på sidan Transaktioner

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.

2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | tools [Icon] och välj Faktureringsöversikt under Fakturering.

3. Välj Transaktioner på menyn till vänster.
  4. Se dagliga kostnader för en kampanj: Se till att Detaljerad transaktionsvy visas. Gå till månaden du är nyfiken på och klicka på kampanjen du vill se dagliga kostnader för i kolumnen Beskrivning. Då ser du en rapport över fakturerad kostnad som är filtrerad för att visa dagliga kostnader för den angivna kampanjen under den angivna månaden.
  5. Visa kostnader per dag för ditt konto: Öppna Översiktsvy högst upp på sidan Transaktioner. Ta fram månaden som du är intresserad av och leta reda på raden Kostnader. Klicka sedan på Kampanjaktivitet i kolumnen Beskrivning. Då ser du en rapport över fakturerad kostnad som är filtrerad för att visa dagliga kostnader för alla kampanjer i hela kontot under den angivna månaden.

Visa kostnader per dag på kampanj- eller kontonivå på sidan Rapporter

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rapportikonen och sedan på Fördefinierade rapporter (dimensioner), Annat och Fakturerad kostnad. Som standard visas de dagliga kostnaderna för varje enskild kampanj som har visat annonser under den senaste månaden.

Så här visar du dagliga kostnader för en eller flera kampanjer:

1. Klicka på nedåtpilen högst upp vid kolumnrubriken Budgetnamn. Budgetnamnet motsvarar kampanjnamnet så som det visas på sidan Kampanjer i Google Ads.

2. Klicka på Filtrera.

3. Till vänster i dialogrutan markerar du rutorna för de kampanjer vars dagliga kostnader du vill se. (Du kan också söka efter kampanjer och välja dem i sökresultaten. Om du vill se dagliga kostnader för alla kampanjer markerar du rutan högst upp bredvid det totala antalet resultat.)
  4. Klicka på Använd.

Så här visar du dagliga kostnader på kontonivå:

1. Klicka på kolumnikonen Kolumner överst till höger.

2. Klicka på  vid Budgetnamn i avsnittet Rad högst upp i tabellen.

Kolumnen Budgetnamn tas bort så att rapporten nu visar dagliga kostnader för hela kontot under en viss tidsperiod.

Anpassa rapporten

Precis som med andra rapporter i ditt Google Ads-konto kan du anpassa rapporten på följande sätt:

• Ändra datumintervallet: klicka på datumintervallet högst upp till höger på sidan.

• Ordna om kolumner: lägg till eller ta bort kolumner i tabellen genom att klicka på ikonen Kolumner Kolumner och sedan på Ändra kolumner. Ändra storlek på en kolumn genom att klicka och dra kolumnrubrikens kant åt vänster eller höger. Läs mer om hur du lägger till och tar bort kolumner.

• Sortera data: sortera tabellen genom att klicka på rubriken i den kolumn som du vill sortera informationen efter. Sortera åt motsatt håll genom att klicka på samma rubrik igen.

• Visa data som en tabell eller ett cirkel-, linje-, stapel- eller punktdiagram: växla mellan alternativen genom att klicka på rullgardinsmenyn Tabell högst upp och välja ett alternativ.

• Exportera data som CSV, Excel, PDF och andra format: klicka på nedladdningsknappen högst upp till höger.