Skapa och redigera en plan med Resultatplaneraren

Med Resultatplaneraren kan du skapa planer för dina annonseringsutgifter och ta reda på hur viktiga mätvärden och övergripande resultat påverkas när du gör ändringar i dina kampanjer.

Verktyget avgör den bästa möjligheten för din plan genom att beräkna den bästa fördelningen av budgeten i alla dina kampanjer.

Obs! Resultatplaneraren är tillgänglig för sök-, Shopping-, display-, app- och videokampanjer, lokala kampanjer och Performance Max-kampanjer.

Anvisningar

Skapa en plan

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Planering i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Resultatplaneraren.
  4. Klicka på Skapa en plan och sedan på Fortsätt.
    • Om du redan har en befintlig plan kan du klicka på plusknappen för att skapa en ny.
  5. Välj de kampanjer som ska ingå i planen.
    • Vi rekommenderar att du väljer kampanjer som har samma mål. Resultatplaneraren fungerar bäst om den används för att fördela budgetar mellan flera kampanjer och optimera för de kampanjer som förväntas ge högst avkastning på investeringen.
    • Det går inte att skapa prognoser för kampanjer som inte uppfyller kraven. Du kan utesluta dessa kampanjer från prognosen eller inkludera dem genom att lägga till kostnader och konverteringsbelopp från tidigare resultat under ett valt datumintervall.
    • Om du planerar Shopping-kampanjer och har flera Merchant Center-konton ska du välja ett av kontona för att filtrera fram dess kampanjer.
  6. Klicka på Nästa.
  7. Ange det datumintervall och mätvärde som du vill se resultat för (till exempel klick, konverteringar eller exponeringar).
  8. Valfritt: Ange ett mål (till exempel utgifter, exponeringar eller kostnad per förvärv) för planen. Då kan Resultatplaneraren fördela dina potentiella utgifter för att hjälpa dig att nå målet.
  9. Klicka på Fortsätt för att öppna sidan med planprognosen.

Sidan Preliminär plan

När du har skapat en plan kommer du till sidan Preliminär plan, där du ser en översikt över planen. Ändra dina utgifter för att se hur kampanjerna påverkas.

Obs! Du kan använda Resultatplaneraren för att göra prognoser, men det görs inga ändringar i ditt Google Ads-konto om du inte inför dem manuellt.

Redigera en plan

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Planering i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Resultatplaneraren.
  4. Klicka på en plan och gör ändringar.

Ändringarna sparas automatiskt.

Ta bort en plan

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Planering i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Resultatplaneraren.
  4. Markera rutan vid planen du vill ta bort.
  5. Klicka på Ta bort plan.
  6. Klicka på Ta bort för att ta bort planen permanent.

I den här guiden beskriver vi tillgängliga strategier för Resultatplaneraren och hur du använder dem för att hantera och implementera planer.