Opprett og endre planer med resultatplanleggeren

Resultatplanleggeren er et verktøy du kan bruke til å utarbeide planer for annonsekostnadene dine, slik at du kan se hvordan endringer i kampanjer kan ha innvirkning på nøkkelverdier og samlede resultater.

Med dette verktøyet får du modellert den best mulige fordelingen av budsjettmidlene mellom kampanjene dine, slik at planen din kan optimaliseres.

Merk: Du kan bruke resultatplanleggeren både i lokale kampanjer og i app-, søke-, video-, banner-, Shopping- og Performance Max-kampanjer.

Veiledning

Opprett planer

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Planlegging-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Resultatplanlegger.
  4. Klikk på Opprett en plan og deretter på Fortsett.
    • Hvis du allerede har opprettet en plan, klikker du på plussknappen for å opprette en ny plan.
  5. Velg kampanjene du vil ta med i planen din.
    • Merk: Vi anbefaler at du velger kampanjer som har det samme målet. Resultatplanleggeren fungerer best ved å veksle mellom budsjetter på flere kampanjer og optimalisere for kampanjene det kan forventes at du får høyest avkastning med.
    • Kampanjer må innfri kravene for at det skal kunne kjøres prognoser på dem. Du kan ekskludere slike kampanjer fra prognosene, eller du kan ta dem med ved å legge til historiske kostnadsbeløp og konverteringstall fra en valgt datoperiode.
    • Hvis du planlegger å kjøre Shopping-kampanjer og har flere Merchant Center-kontoer, må du velge én av disse Merchant Center-kontoene for å filtrere etter de tilknyttede kampanjene.
  6. Klikk på Neste.
  7. Angi datoperioden og nøkkelverdien du vil se resultater for (f.eks. klikk, visninger eller konverteringer).
  8. Valgfritt: Angi et mål i planen (f.eks. kostnad, visninger eller kostnad per handling). Når du legger inn et mål, kan resultatplanleggeren flytte rundt på potensielle kostnader for at du skal nå målet ditt.
  9. Klikk på Fortsett for å bli ført til siden for prognoseplaner.

Planutkast-siden

Når du har opprettet en plan, viderekobles du til Planutkast-siden, der du finner en oversikt over planen. Endre kostnadene for å finne ut hvilke resultater du kan oppnå med kampanjene dine.

Merk: Med resultatplanleggeren får du prognoser, men det gjøres ingen endringer i Google Ads-kontoen din. Du må altså selv gjøre eventuelle endringer.

Endre planer

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Planlegging-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Resultatplanlegger.
  4. Klikk på en plan, og gjør de aktuelle endringene.

Endringene lagres automatisk.

Fjern planer

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Planlegging-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Resultatplanlegger.
  4. Merk av ved siden av planen du vil fjerne.
  5. Klikk på Fjern planen.
  6. For å fjerne planen for godt, klikk på Fjern.

I denne veiledningen går vi gjennom de ulike strategiene du kan velge mellom for resultatplanleggeren, og vi forklarer hvordan du kan bruke dem til administrering og implementering av planer.